Architektura i dekoracja wnętrz
Re: Architektura i dekoracja wnętrz
Jak dla mnie, to kamieniczka prima sort 8)
Jeśli dorobi się równie udanych sąsiadów, chyba skradniesz me serce.
Jeśli dorobi się równie udanych sąsiadów, chyba skradniesz me serce.
- alpaka terapeutyczna
- Archiwista
Dziękuję za komentarze
Shattered, jest w nim dużo cc a w środku jest pusty, więc powiem tak: wątpię, ale nie wykluczam.
A teraz kamienica z innej epoki niż poprzednia. Zbudowana w rozkwicie rewolucji przemysłowej jest szara i brzydka bo zbudowana w pośpiechu aby jak najszybciej zapewnić mieszkanie robotnikom pobliskim fabryk z lekkim zachowaniem jednak podobieństwa do reszty starówki.
No i właśnie, czy nie jest za szaro? Chciałem dodać jakieś akcenty innego koloru ale w stylistyce tamtych lat takie rzeczy nie występują a drzewka w filarach zbyt dużo nie zmieniają. Liczę na Wasze rady i komentarze
Shattered, jest w nim dużo cc a w środku jest pusty, więc powiem tak: wątpię, ale nie wykluczam.
A teraz kamienica z innej epoki niż poprzednia. Zbudowana w rozkwicie rewolucji przemysłowej jest szara i brzydka bo zbudowana w pośpiechu aby jak najszybciej zapewnić mieszkanie robotnikom pobliskim fabryk z lekkim zachowaniem jednak podobieństwa do reszty starówki.
No i właśnie, czy nie jest za szaro? Chciałem dodać jakieś akcenty innego koloru ale w stylistyce tamtych lat takie rzeczy nie występują a drzewka w filarach zbyt dużo nie zmieniają. Liczę na Wasze rady i komentarze
fade into you/i think it's strange you never knew
Podoba mi się Jest ładnie i schludnie, ale czegoś mi tu brakuje, może trochę więcej zieleni? Dodałabym chociaż jakieś drzewa po bokach
Ørsted, widzę, że budynek gotowy do połączenia z innymi. Ja bym usunęła te drzewka przy ścianach, co będzie jak urosną? Najlepiej jakbyś po połączeniu dodał jakieś ogrodzenie, a za nim i/lub przed nim trochę zieleni - jakieś drzewka, krzaczki, niekoniecznie postawione "w rządku", żeby właśnie dodać trochę koloru. Albo po prostu zainwestuj w jakieś fajne ozdoby w otoczeniu - zawsze takie "szare" budynki wyglądają lepiej na jakimś tle. Aha, i przestaw skrzynkę i kosz na śmieci gdzieś bardziej w głąb (ale myślę, że o tym pomyślałeś).
Lama, chciałabym zobaczyć już połączone te kamieniczki.
Budynek mi się podoba, ale tak jak mówią inni - trochę więcej zieleni przed nim
Budynek mi się podoba, ale tak jak mówią inni - trochę więcej zieleni przed nim
Ładny tylko dodaj coś przed nim
- Niebezpieczny
Mnie się totalnie nie podoba bo nie lubię takiego stylu, wolę małe wiejskie domki jednorodzinne. W sumie nie jest tak źle, ale te okna odbierają prywatność. Za duże i za dużo
Parter mam już za sobą, zostały dwa piętra i kompletnie nie wiem co tam dać prócz sypialni, gabinetu i łazienki ;_____;
Ofc reszta będzie w tym samym stylu, ogólnie miało być surowo i coś w stylu "kasy brak, więc musimy odnowić jakieś starocia, ale kanapa koniecznie z Ikei" xd
Dom od frontu mi się bardzo podoba, ale już z boku i z tyłu bryła wydaje się taka bardzo klockowata xD No i średnio mi podchodzi ta cegła i to białe oklejenie ścian (?)
Za to wnętrze jest fajne, tylko tu też ta cegła jakoś dziwnie wygląda...
Za to wnętrze jest fajne, tylko tu też ta cegła jakoś dziwnie wygląda...
- adasdelrey
Nowo powstały budynek z apartamentami do mojego projektu. Co sądzicie o tej bryle?
- alpaka terapeutyczna
- Archiwista
Ciekawa budowla, w udany sposób naśladuje te brzydkie bloki budowane na obrzeżach większych miast. Zmieniłbym ten ciemny kolor (fuj!) na coś bardziej drewnopodobnego i dodałbym w tym miejscu więcej okien, bo te tutaj są małe i jest ich mało co wygląda dość ubogo. Poza tym jest schludnie i w miarę estetycznie.
Mógłbyś opowiedzieć coś o swoim projekcie? w jakim stylu jest planowane przez Ciebie miasto, jakie ma rozmiary, jak ukształtowany jest teren otoczenia...
Mógłbyś opowiedzieć coś o swoim projekcie? w jakim stylu jest planowane przez Ciebie miasto, jakie ma rozmiary, jak ukształtowany jest teren otoczenia...
fade into you/i think it's strange you never knew
- adasdelrey
@up: Dziękuje za uwagę! Też jak dla mnie te ciemny kolor mi nie wygląda, ale drewna nie chciałem a na prawdę nie wiedziałem co tam położyć A okna mi idealnie pasują Ale teraz za to jestem bardziej przekonany do zmiany tego ciemnego koloru, a w sumie to ciemno-brązowych cegiełek
Co do projektu... Mam zamiar wybudować takie realistyczne miasto. Teren na którym buduję pobrałem tutaj z forum, jest to SimHeven czy jakoś tak się nazywał... Bardzo inspiruję się moim miastem Poznaniem, więc ten blok stoi na takiej jakby nowszej dzielnicy, co jest połączeniem Rataj, Piątkowa a szczególnie Naramowic (jakby ktoś nie wiedział są to dzielnice Poznania). Mam też zamiar zrobić tam centrum z mnóstwem pięknych kamienic.
Również nie zabraknie dzielnicy dla bogatych simów, takiej troszkę niebezpiecznej dzielnicy, która raczej nie jest już wzorowana na Poznaniu i jeszcze jest taka mała, spokojna dzielnica, położona za lasem, coś w stylu Podolanów. Oczywiście, inspiruję się tylko tym, nawet troszkę budynków będzie podobna i nazywała się tak samo, ale nie wszystko
I mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa o to, że opisuję tutaj ten projekt
Co do projektu... Mam zamiar wybudować takie realistyczne miasto. Teren na którym buduję pobrałem tutaj z forum, jest to SimHeven czy jakoś tak się nazywał... Bardzo inspiruję się moim miastem Poznaniem, więc ten blok stoi na takiej jakby nowszej dzielnicy, co jest połączeniem Rataj, Piątkowa a szczególnie Naramowic (jakby ktoś nie wiedział są to dzielnice Poznania). Mam też zamiar zrobić tam centrum z mnóstwem pięknych kamienic.
Również nie zabraknie dzielnicy dla bogatych simów, takiej troszkę niebezpiecznej dzielnicy, która raczej nie jest już wzorowana na Poznaniu i jeszcze jest taka mała, spokojna dzielnica, położona za lasem, coś w stylu Podolanów. Oczywiście, inspiruję się tylko tym, nawet troszkę budynków będzie podobna i nazywała się tak samo, ale nie wszystko
I mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa o to, że opisuję tutaj ten projekt
adasdelrey, fan Lany? Miło mi
Jestem pod wrażeniem. Naprawdę świetnie to wygląda.
Czekam na kamienice
Pokażesz może rzuty?
Zamierzasz udostępniać?
Jestem pod wrażeniem. Naprawdę świetnie to wygląda.
Czekam na kamienice
Pokażesz może rzuty?
Zamierzasz udostępniać?
Sky Fits Heaven
- adasdelrey
@up: Hmm, właśnie zastanawiam się nad publikacją wszystkiego.... Ciężko z tym, za mało w siebie wierzę Ale zrzuty tego bloku mogę ze spokojem dać, ale później
- Dolce_Lamiya
adasdelrey- blok bardzo mi się podoba. Czekam na wnętrza
Ja natomiast od pewnego czasu próbuję przełamać się i nie dopasowywać mebli pod ten sam kolor. Oto efekt pracy. Jestem z niego zadowolony, ale może mógłbym coś zmienić? Dom jest wybudowany na parceli 10x10 Proszę o jakiekolwiek rady
Ja natomiast od pewnego czasu próbuję przełamać się i nie dopasowywać mebli pod ten sam kolor. Oto efekt pracy. Jestem z niego zadowolony, ale może mógłbym coś zmienić? Dom jest wybudowany na parceli 10x10 Proszę o jakiekolwiek rady
Po raz pierwszy od wielu lat spróbowałam coś własnoręcznie zbudować - jako że kompletnie nie potrafię tego robić, zdecydowałam się odwzorować domek z pewnego prawdziwego projektu. Robiłam go cały dzień, a i tak wyszło mi takie nie wiadomo co To i tak dobrze, bo ostatnie domy, jakie budowałam w dwójce, to były prostokątne kloce z kwadratowymi pokojami Mam nadzieję, że chociaż udało mi się odwzorować oryginał - z tego przynajmniej jestem zadowolona.
Nie znam się na ogrodach, więc walnęłam basen xD
Wnętrza nie są rozmieszczone idealnie jak w planie - musiałam je zmienić, bo inaczej nie dało się nic pomieścić, a także nie zrobiłam piwnicy i poddasze jest puste. Dom w planie był siedmioosobowy, mi wyszedł na jedną osobę
[spoiler]
[/spoiler]
Oryginał:
http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_pr ... _47_ce.htm
Nie znam się na ogrodach, więc walnęłam basen xD
Wnętrza nie są rozmieszczone idealnie jak w planie - musiałam je zmienić, bo inaczej nie dało się nic pomieścić, a także nie zrobiłam piwnicy i poddasze jest puste. Dom w planie był siedmioosobowy, mi wyszedł na jedną osobę
[spoiler]
[/spoiler]
Oryginał:
http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_pr ... _47_ce.htm
Lenna http://i.imgur.com/nB2lp0w.png a te drzwi to co to jest.. One tak mają być? http://i.imgur.com/yk32JDM.png tutaj tak samo
Po pierwsze, wywaliłabym te sklepowe okna.. Nie pasują one totalnie wg mnie... Dach nad garażem mógłby być niższy..
Ogród to jakaś pomyłka.. Rośliny po prostu poustawianie gdziekolwiek..
Basen i jego okolica jakoś tak oddzielnie od reszty posiadłości...
Wg mnie jak masz basen w ogrodzie to powinno się do niego przez dom dać dojść.. A tak co, idzie przed dom a potem na basen
No cóż, wnętrze jest po prostu porażką... Ściany w salonie i kuchni, podłoga w sypialni i kuchni do niczego nie pasują...
Łazienka mogłaby być łazienką w ośrodku odwykowym czy resocjalizacyjnym, a nie w domu..
Naprawdę cały dzień na to poświęciłaś?
No wg mnie jest tragedia
Po pierwsze, wywaliłabym te sklepowe okna.. Nie pasują one totalnie wg mnie... Dach nad garażem mógłby być niższy..
Ogród to jakaś pomyłka.. Rośliny po prostu poustawianie gdziekolwiek..
Basen i jego okolica jakoś tak oddzielnie od reszty posiadłości...
Wg mnie jak masz basen w ogrodzie to powinno się do niego przez dom dać dojść.. A tak co, idzie przed dom a potem na basen
No cóż, wnętrze jest po prostu porażką... Ściany w salonie i kuchni, podłoga w sypialni i kuchni do niczego nie pasują...
Łazienka mogłaby być łazienką w ośrodku odwykowym czy resocjalizacyjnym, a nie w domu..
Naprawdę cały dzień na to poświęciłaś?
No wg mnie jest tragedia
Sky Fits Heaven
Wow, Lenna zrobiła dom
No więc tak, parcela jako odwzorowanie przodu projektu, jest niezła. Grywalnie również. No ale niestety.. z tyłu jest supermarketem, a przestrzeń w koło wymaga ogrodnika.
Rozkład wnętrz może powinien zostać już pierwotny, bo ten nowy i autorski pozwolił zmieścić tylko jedno łóżko. Sypialnia jest więc zdecydowanie za mała, a to przez niepotrzebnie szeroki hol jak i przedsionek wejścia. Można je przecież swobodnie zwęzić.
Osobno chcę pochwalić gustowność w urządzeniu pomieszczeń. pomimo maxisa jest w nich coś nowego, choć dobrze znanego.
Dom na pewno nie jest tragiczny, ale kilku zmian potrzebuje.
No więc tak, parcela jako odwzorowanie przodu projektu, jest niezła. Grywalnie również. No ale niestety.. z tyłu jest supermarketem, a przestrzeń w koło wymaga ogrodnika.
Rozkład wnętrz może powinien zostać już pierwotny, bo ten nowy i autorski pozwolił zmieścić tylko jedno łóżko. Sypialnia jest więc zdecydowanie za mała, a to przez niepotrzebnie szeroki hol jak i przedsionek wejścia. Można je przecież swobodnie zwęzić.
Osobno chcę pochwalić gustowność w urządzeniu pomieszczeń. pomimo maxisa jest w nich coś nowego, choć dobrze znanego.
Dom na pewno nie jest tragiczny, ale kilku zmian potrzebuje.
A ja uważam, że dom jest cudowny! Z zewnątrz 10/10 (i bardzo podobny do oryginału). Ogród może nie jest najpiękniejszy i trochę w nim pustawo, ale za to jest realistyczny i pozostawia spore pole do popisu temu, kto będzie tam mieszkał. Ja na przykład wywaliłabym huśtawkę i zrobiła w tym miejscu sad. Ogólnie lubię, kiedy domy pozwalają na dopasowanie ich do potrzeb grającego.
Z wnętrzem jest trochę gorzej, głównie przez wszechobecne czarne panele (?) czy co to tam jest na ścianach. Dodaj trochę koloru (nawet bieli czy beżu) i nie kładź takiej samej tapety w całym domu. Wymieniłabym też sufit na jakiś w podobnym kolorze, ale żeby jakoś odróżniał się od podłogi, bo teraz wygląda to strasznie dziwnie - można odwrócić zdjęcia do góry nogami i będą wyglądały tak samo. No i łazienka faktycznie do wymiany. Za to na pochwałę zasługuje dobór mebli.
Z wnętrzem jest trochę gorzej, głównie przez wszechobecne czarne panele (?) czy co to tam jest na ścianach. Dodaj trochę koloru (nawet bieli czy beżu) i nie kładź takiej samej tapety w całym domu. Wymieniłabym też sufit na jakiś w podobnym kolorze, ale żeby jakoś odróżniał się od podłogi, bo teraz wygląda to strasznie dziwnie - można odwrócić zdjęcia do góry nogami i będą wyglądały tak samo. No i łazienka faktycznie do wymiany. Za to na pochwałę zasługuje dobór mebli.