Szybka pomoc
Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu
Re: Szybka pomoc
16. Kolejny problem. Podczas gdy wywala mi, że działanie zostało zakłócone.. W CleanInstalerze nie pokazuje wadliwych obiektów. Wydaje mi się, że tylko w Kwitnących Wzgórzach.
Nie mogę też remove w HoodCheckerze bo takie coś się pojawia
Nie mogę też remove w HoodCheckerze bo takie coś się pojawia
Sky Fits Heaven
- msreckless
- Scenarzysta
16. usuń pliki cache z folderu the sims 2 i plik neighborhoodmanager z folderu neighborhood. jedyne co mi przychodzi do głowy w tym momencie w związku z błędem w hoodcheckerze, to cos z netframework. po pierwsze, spróbuj zaaktualizować to do najnowszej wersji. albo... najprostsze i najgłupsze rozwiązanie, sciągnij jeszcze raz hoodchecker i uruchom go niewypakowując. XD
don't hold your breath, i'm not losing sleep over you
i'm mr ms reckless with the capital r
16. Uruchamiam go, nie wypakowując go.
Mam najnowszy netframework
Przed tym błędem, pojawia się jeszcze coś takiego. WYbieram jakąś parcelę, chwilę się ładuje i pokazuje, że nie można rozszerzyć strumienia
Mam najnowszy netframework
Przed tym błędem, pojawia się jeszcze coś takiego. WYbieram jakąś parcelę, chwilę się ładuje i pokazuje, że nie można rozszerzyć strumienia
Sky Fits Heaven
17. Zamiast pragnień w niektórych rodzinach mam puste (niebieskie) miejsca, co zrobić? ;_;
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
- msreckless
- Scenarzysta
16. upewnij się, że wybierasz parcelę publiczną, która ma być twoim cmentarzem. tam przeniosą się wszystkie groby z nowej politechniki.
17. zrób kopie zapasową otoczenia. sciągnij ffs batbox lotdebbuger, wejdź w inne -> różne, kup te pudło z batmanem, klik -> fix -> my want slots (?). potem memory -> wipe corrupt. powinno pomóc.
17. zrób kopie zapasową otoczenia. sciągnij ffs batbox lotdebbuger, wejdź w inne -> różne, kup te pudło z batmanem, klik -> fix -> my want slots (?). potem memory -> wipe corrupt. powinno pomóc.
18. Nie mogę instalować sims2packów. Gram z TS2UC na win8. <screen>
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
16. Nie mogę zrobić tego "czyszczenia" tym Hoodem. Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić, aby uratować otoczenie?
Sky Fits Heaven
- msreckless
- Scenarzysta
16. Wybieram ten cmentarz i pokazuje się to http://pictap.pl/di-RXN1PU2N.png
Sky Fits Heaven
- msreckless
- Scenarzysta
16. spakuj folder otoczenia w archiwum zip / rar i wyślij mi w załączniku tutaj na pw. obejrzę je sama.
19. Po włączeniu jakiejkolwiek parceli robi się czarny ekran z podpisem "Działanie aplikacji zostało zakłócone. Aplikacja przestanie działać." Jakieś 2 tygodnie temu normalnie grałem, nie było żadnego problemu.
EDIT: Przez "Temat rzeka" rozumiem że było już wiele razy, w takim razie przepraszam xD
EDIT: Przez "Temat rzeka" rozumiem że było już wiele razy, w takim razie przepraszam xD
Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, 16:49 przez Pappy, łącznie zmieniany 1 raz.
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
- msreckless
- Scenarzysta
19. temat rzeka. XD na początek proponuję sciągnąć hood checker, włączyć i przeczyscic otoczenie w jakim występuje problem. dodatkowo, usuń pliki cache z folderu the sims 2 w moich dokumentach. jesli nie pomoże, poczytaj tu. jesli masz cc, sprawa może być związana z nimi, ale o tym później, jak powyższe sposoby zawiodą.
19. Nie podziałało
EDIT: Dzieje się to w każdym otoczeniu, nawet jeżeli założę nowe.
EDIT2: Po usunięciu wszystkich CC z folderu problem dalej się pojawia.
EDIT3: Rozwiązałem problem, pomogło mi naprawienie gry przez Origin i przeniesienie zapisów. (boję się przenosić CC aby znowu mi się coś nie uszkodziło) Niestety działało tylko przez jedno uruchomienie gry...
Tak czy siak, dzięki za pomoc msreckless!
EDIT: Dzieje się to w każdym otoczeniu, nawet jeżeli założę nowe.
EDIT2: Po usunięciu wszystkich CC z folderu problem dalej się pojawia.
EDIT3: Rozwiązałem problem, pomogło mi naprawienie gry przez Origin i przeniesienie zapisów. (boję się przenosić CC aby znowu mi się coś nie uszkodziło) Niestety działało tylko przez jedno uruchomienie gry...
Tak czy siak, dzięki za pomoc msreckless!
Ostatnio zmieniony 26 mar 2015, 18:31 przez Pappy, łącznie zmieniany 3 razy.
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
- msreckless
- Scenarzysta
20. problem może występować przez popsute pliki, problemy ze sterownikami lub kartą graficzną. na początku radziłabym reinstalować sam dodatek, o ile jestes pewien że problem dotyczy obiektów tylko z niego.
- Niebezpieczny
21. Próbowałem zrobić własny CAS, ale nie działa. Pojawia się jasnoniebieskie tło, nie widać sima ani niczego. Czy ktoś mógłby wysłać oryginalny plik CASu na pw?
Niebezpieczny, czy ktoś wysłał Ci już ten plik? Daj znać, jeśli nie.Niebezpieczny pisze:21. Próbowałem zrobić własny CAS, ale nie działa. Pojawia się jasnoniebieskie tło, nie widać sima ani niczego. Czy ktoś mógłby wysłać oryginalny plik CASu na pw?
Co do CASu, wiele razy sama robiłam sobie customowe CASy i nigdy nie było problemu. Być może robisz coś źle. Jeśli CAS się nie wczytuje, tylko masz jasnoniebieskie tło, tzn. że najprawdopodobniej niepoprawnie zmieniłeś działkę z powrotem w CAS i gra go nie widzi.
- Niebezpieczny
21. Prawdopodobnie tak jest, ale dostałem plik i CAS dalej nie działa. Usunąłem także mod który chowa obrazy w pomieszczeniu ale dalej nic
22. Który plik ściągnąć? http://modthesims.info/d/290746
23. W tym też nie wiem :/ http://modthesims.info/d/241878
23. W tym też nie wiem :/ http://modthesims.info/d/241878
22. O ile rozumiem, pierwszy plik to oświetlenie z gry w razie gdyby powstał jakiś problem, a mod to drugi.
23. To już od ciebie zależy co chcesz uzyskać, masz opisane efekty.
23. To już od ciebie zależy co chcesz uzyskać, masz opisane efekty.