The Sims 4 - Pogaduszki
Pogaduszki o najnowszej odsłonie Simowego symulatora
Re: The Sims 4 - Pogaduszki
No ale wiecie, na początku trójki też wszyscy się podniecali jakie te ekrany ładowania nie krótkie a potem co było..
W TS2 to samo w sumie, przynajmniej mi się ładowały nawet pół godziny.
W TS2 to samo w sumie, przynajmniej mi się ładowały nawet pół godziny.
Pojawiła się nowa aktualizacja gry, a w niej między innymi ten oto zabawny obiekt ogrodowy:
Wprowadzono też nowy kod - hovereffects on/off - wyłączający białą otoczkę po najechaniu na Simów i obiekty.
Wprowadzono też nowy kod - hovereffects on/off - wyłączający białą otoczkę po najechaniu na Simów i obiekty.
Kod się przyda, można też to na stałe wyłączyć gdzieś w opcjach na Origin.
Czekam na kod, możliwość ustawienia czy obiekty po przybliżeniu mają zanikać czy nie.
Czekam na kod, możliwość ustawienia czy obiekty po przybliżeniu mają zanikać czy nie.
A jak twoim zdaniem miałaby wyglądać animacja zmiany grupy wiekowej z niemowlaka? Wygląda w porządku. Nie wiem czego oczekujesz. Może, że się będzie stopniowo powiększał? Może, że się za pomocą magicznego wiru prze teleportuje na ziemię i będzie starszy? No tutaj akurat nie mieli zbytnio wielkiego pola do popisu, a to co zrobili wygląda fajnie, komicznie i płynnie. Nie rozumiem o co chodziSimka pisze:Niemowlę w kołysce wygląda ładnie jak się patrzy z daleka, samo niemowlę bardziej przypomina lalkę niż malutkiego sima. I tak sobie egzystuje w kołysce w pokoju jak mebelek. Przy zmianie grupy wiekowej byłam zażenowana, no ale wiedziałam jak to wygląda.
Zastanawiacie się jaki będzie pierwszy dodatek? Mam nadzieję, że w końcu dadzą pory roku/zwierzaki jako pierwsze.
- Wafl Koons
- Renciści
- Wybitny Architekt
Usunęło mi sejwy O_o
Koszmarna jest ta gra, na prawdę..
Sim rozwiódł się z żoną na oczach dziecka, a dziecko było i tak szczęśliwe bo siedziało na wygodnym fotelu
Wspomnienia chyba są tragiczniejsze niż trójkowe...
Co do pierwszego dodatku to zakładam, że wymyślą jakieś nowe debilstwo do niczego nie potrzebne, aby nie pojawiły się głosy o odgrzewanych kotletach.
Zwierzaki albo pory roku pierwsze? Zapomnij..
Co do niemowlaków, chyba są gorsze niż trójkowe... Tamte chociaż można było po domu nosić.. Pomyśleć, że nigdy tego nie zmienią..
Jedyne co im się udało, JEDYNE w moim przekonaniu to budowanie... Domy wyglądają świetnie..
Tylko oczywiście dywany to znów porażka tysiąclecia...
Sim rozwiódł się z żoną na oczach dziecka, a dziecko było i tak szczęśliwe bo siedziało na wygodnym fotelu
Wspomnienia chyba są tragiczniejsze niż trójkowe...
Co do pierwszego dodatku to zakładam, że wymyślą jakieś nowe debilstwo do niczego nie potrzebne, aby nie pojawiły się głosy o odgrzewanych kotletach.
Zwierzaki albo pory roku pierwsze? Zapomnij..
Co do niemowlaków, chyba są gorsze niż trójkowe... Tamte chociaż można było po domu nosić.. Pomyśleć, że nigdy tego nie zmienią..
Jedyne co im się udało, JEDYNE w moim przekonaniu to budowanie... Domy wyglądają świetnie..
Tylko oczywiście dywany to znów porażka tysiąclecia...
Sky Fits Heaven
Ja tam liczę na pierwszy dodatek poświęcony szkole i rodzinie, gdzie dodadzą maluchy i pre-teens oraz studia...
We built this city, we built this city on rock an' roll!
- Kapitan Indra
- Główni Administratorzy
- Scenarzysta
- Konserwator
"Sikaj po mistrzowsku" Dzisiaj się na takie coś natknęłam w rozgrywce...
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019
MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA - 27.02.1972 - 23.05.2022
Bardzo denerwuje mnie to zanikanie! Mam nadzieję, że kod na to szybko się pojawi.Jackob pisze:Kod się przyda, można też to na stałe wyłączyć gdzieś w opcjach na Origin.
No właśnie to jest dziwne, bo na materiałach przedpremierowych pokazywali jak Sim umiera, to wszyscy płakali i w ogóle. Miejmy nadzieję, że szybko jakaś łatka to naprawi. Te dzisiejsze gry, kilka dni po premierze, a już 3 aktualizacje były, lol. Nie jest to takie złe, bo pozwala na bieżąco ulepszać gry, ale przez to wypuszczane są produkty niedopracowane...
- Stara-Raszpla
MaiCroft tez sie zastanawialam nad tym. Ale mozliwoe ze koni znow nie bedzie. CHociaz tereny okoloparcelowe sa dosc spore. Bo to nie jest tak ze jestes zamknieta na wlasnej parceli. Sa jeszcze tereny zielone wokolo i tam mozesz tez sie poruszac.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
MacBook Pro 16" Retina. i7 2.6GHz/32GB/1TB/AMD Radeon Pro 5500M
oraz stacjonarka:
Intel i7-10700K 3.80Ghz | 32 GB | 1TB | GF 2080Ti
Moj simblr:
https://stararaszpla.tumblr.com
Mój sprzęt:
oraz stacjonarka:
Moj simblr:
Mojej grze ta ostatnia aktualizacja chyba zaszkodziła, bo Sim nabył jakiejś dziwnej, nienaturalnej muskulatury, do tego zmniejszyły mu się stopy. A kody nie działają, żeby go na przykład edytować w CASie. <_<
Albo najpierw w jakimś dodatku dojdą samochody, a konie potem w zwierzakach będą służyły głównie jako transport...
- Stara-Raszpla
Guuki u mnie kody dzialaja, moze sprobuj z moim poradnikiem go odpalic. Ja wczoraj sprawdzalalm i bylo ok.
Na forum od: 18.04.2007
Mój sprzęt:
oraz stacjonarka:
Moj simblr:
Mój sprzęt:
oraz stacjonarka:
Moj simblr:
Konie będą robiły za obiekty jak niemowlaki!!!! I będzie można im dawać marchewkę i je głasiać. Będą wychodziły z boksu żeby na nich pojeździć po dzielnicy i do boksu znów.
To był sarkazm, ale boje się, że tak może być... o.O
To był sarkazm, ale boje się, że tak może być... o.O
Mimo tych braków, wydaje mi się, że jest ciekawiej niż w trójce ze wszystkimi dodatkami
Gadacie o tych "dodatkach" i znaczeniach tego słowa... Ale wiedzie jak nazywają się dodatki do simsów po angielsku? Expansion pack. Expansion- rozszerzenie. Jakby to były dodatki za które je macie- niekonieczne i tak dalej, to by się nazywały "add on" czy coś takiego.
Ja jestem raczej neutralna co do TS4, wolę TS3... Ale lubię się czepiać.
Ja jestem raczej neutralna co do TS4, wolę TS3... Ale lubię się czepiać.
Jhud, to raczej mało znaczące czy będziemy mówić dodatki, czy rozszerzenia, chodzi o to samo
Co do postaci nadnaturalnych, to nie mówiono, że nigdy ich nie będzie, tylko że w podstawie ich zabraknie.
W ogóle to grając dziś zauważyłem kolejną rzecz, o której twórcy mówili a nijak ma się do rzeczywistości. W każdej dzielnicy miało być 5 parcel, tylko dzielnica z parkiem miała mieć jedną dużą. Aczkolwiek w dzielnicach są od 2 do 5 parcel... np. centrum z siłownią i barem ma w obu miastach po 4 parcele, w Wierzbowej zatoczce dzielnica z największymi willami ma tylko dwie parcele...
Co do postaci nadnaturalnych, to nie mówiono, że nigdy ich nie będzie, tylko że w podstawie ich zabraknie.
W ogóle to grając dziś zauważyłem kolejną rzecz, o której twórcy mówili a nijak ma się do rzeczywistości. W każdej dzielnicy miało być 5 parcel, tylko dzielnica z parkiem miała mieć jedną dużą. Aczkolwiek w dzielnicach są od 2 do 5 parcel... np. centrum z siłownią i barem ma w obu miastach po 4 parcele, w Wierzbowej zatoczce dzielnica z największymi willami ma tylko dwie parcele...
Oby szybko coś dodali, bo nie mam się już gdzie przeprowadzać XDDD