Problem z wejściem do rodzinki

martita
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2014, 12:41

Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: martita » 23 gru 2014, 12:44

Cześć!
Od wczoraj mam problem z grą The Sims 4, a mianowicie, gdy próbuję wejść do mojej rodziny (jakiejkolwiek, czy to zapis z wczoraj, czy sprzed miesiąca...) wywala mnie do otoczenia za każdym razem. Po kliknięciu play przy rodzince pojawia się ekran ładowania, a po chwili cofa mnie do otoczenia :( ;(
Ktoś wie, jak temu zaradzić?

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 745
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: problem z wejściem do rodzinki

Postautor: Eq » 23 gru 2014, 13:50

Gra oryginalna? Posiadasz jakieś CC?
Podaj parametry komputera.

martita
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2014, 12:41

Re: problem z wejściem do rodzinki

Postautor: martita » 23 gru 2014, 14:43

gra oryginalna, nie posiadam żadnych CC.
a parametry komputera to:
procesor intel core i5 (1.7 GHz, 2.7 GHz Turbo, 3 MB Cache)
karta graficzna NVIDIA GeForce GT 840M
pamięć ram 4GB
a windows 8.1

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 745
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: Eq » 23 gru 2014, 14:56

Czy problem występuje na nowych zapisach? I czy tylko na jednej rodzince?

martita
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2014, 12:41

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: martita » 23 gru 2014, 15:05

na wszystkich zapisach, nawet takich których w ogóle nie tykałam już od miesiąca. na wszystkich rodzinkach, w tym maxisowskich i na wszystkich otoczeniach

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 745
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: Eq » 23 gru 2014, 15:53

A sprawdzałaś na nowym folderze?

martita
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2014, 12:41

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: martita » 23 gru 2014, 16:27

Nieee i może wstyd się przyznać ale nawet nie wiem za bardzo jak mam to zrobić :D

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 745
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: Eq » 23 gru 2014, 16:47

Zmieniasz nazwę folderu Electronic Arts na np. Electronic Arts1, odpalasz grę, i stworzy się nowy folder. Sprawdzasz wtedy, czy wszystko działa.

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 612
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: Cain » 23 gru 2014, 18:57

^Electronic Arts w dokumentach*, mała poprawka, ale jaka ważna. ;)

Jeśli wszystko będzie działało, to z folderu Electronic Arts1/The Sims 4 przenosisz folder Saves i/lub Mods (jeśli posiadasz jakieś mody) do nowopowstałego folderu Electronic Arts/The Sims 4. Potem odpalasz grę i sprawdzasz, czy wszystko gra.
Jak już to zrobisz - daj znać.
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

martita
Posty: 31
Rejestracja: 23 gru 2014, 12:41

Re: Problem z wejściem do rodzinki

Postautor: martita » 23 gru 2014, 22:41

Działa! ;) dziękuję bardzo i wesołych świąt wszystkim życzę!


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości