Spolszczenie do gry

Awatar użytkownika
Rav
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2013, 11:23

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Rav » 01 lis 2014, 13:41

Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Mając fizycznie grę na płycie w pudełku, możemy ją też pobrać przez Origin, wykorzystując kod. Polska wersja Origin powinna pobrać polską wersję TS4.

Awatar użytkownika
Kasim Hazim
Renciści
Renciści
Posty: 2171
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:53

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Kasim Hazim » 01 lis 2014, 18:26

Mi też tu coś nie gra, wydaje mi się, że język gry powinien się sam zainstalować jako polski, nie jako angielski. A wiem, że na wersje pirackie instalują się po angielsku, więc nie jestem pewny czy możemy pomóc, bo piractwo na forum jest zabronione...
Obrazek

"Lubię łódki. One tak płyną. Przez morza i w ogóle."

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 269
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Jhud » 01 lis 2014, 19:05

Czy ja wiem? Może to zależy od lokalizacji komputera? Mi się po japońsku zainstalowały na jednym komputerze w którym gram w visual novele...
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Rav
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2013, 11:23

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Rav » 01 lis 2014, 22:19

Jeśli założycielka tematu posiada zakupioną grę, to nie widzę problemu, aby pobrała z internetu (dowolne źródło poza Origin) kopię 1:1 płyty z polskiej wersji TS4. To w jaki sposób ja pobierze i skąd, powinna już załatwiać w swoim zakresie. Posiadanie kopii czegokolwiek, mając jednocześnie oryginał nie jest przestępstwem (dopisuję - kopii własnej). :D
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 23:44 przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rav
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2013, 11:23

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Rav » 03 lis 2014, 22:06

Chwila, chwila, ale ja nic nie napisałem o ściąganiu pirackich/przerobionych wersji!
Chodzi mi o czystą kopię/obraz płyty (np. zgrane od kogoś/pożyczenie i tylko dla własnego użytku) + twoje konto na Origin - taki układ wydaje mi się być w miarę ok, bo nikogo tu nie okradasz, choć tak do końca nie jest.
Poszperałem w googlach i sprawa wygląda tak: legalnie skopiować możesz tylko własną płytę dla siebie, pobranie/udostępnianie lub skopiowanie czyjejś nie jest legalne, nawet jeśli posiadasz na to licencję.
Tak czy owak, decyzja należy do ciebie, a już kończę ten temat, bo nie chcę jeszcze głębiej wsadzać kija w mrowisko. ;/ A moderacja niech wybaczy za złe naprowadzenie koleżanki.

Awatar użytkownika
Rav
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2013, 11:23

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Rav » 04 lis 2014, 0:39

Z tego co doczytałem na oficjalnym forum TS4, kupując grę w Wielkiej Brytanii, otrzymałaś klucz z przypisaną lokalizacją gry. Co to oznacza? nieważne, gdzie wstukasz swój kod (czy to w Originie, czy instalując TS4 z płyty polskiej dystrybucji), to gra zawsze zainstaluje Ci się po angielsku.
http://forums.thesims.com/pl_PL/discuss ... t_12373461 - tutaj masz wytłumaczone, jak spolszczyć grę poprzez pobranie plików językowych.

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 1020
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Spolszczenie do gry

Postautor: Stara-Raszpla » 04 lis 2014, 18:56

najprosciej to zadzwonic do EA polska, przedstawic sytuacje..

Druga sprawa.. u mnie dziala.
Wywal sciagnieta gre. Zmien origin na polski i przeloguj origina, i pobierz gre jeszcze raz, nie instaluj z plyty.
Rav pisze: Poszperałem w googlach i sprawa wygląda tak: legalnie skopiować możesz tylko własną płytę dla siebie, pobranie/udostępnianie lub skopiowanie czyjejś nie jest legalne, nawet jeśli posiadasz na to licencję.
Sprawa praw autorskich jest dosc skomplikowana. Podstawa legalnosci oprogramowania jest posiadanie unikatowego klucza licencyjnego. Wiec jezeli nie masz nosnika bo (np zjadl ci pies czy cokolwiek... typu kupiles wersje digital) to skopiowanie takiego nosnika jest legalne. Bo rownie dobrze moglbys skopiowac pobrane pliki. Nie ma to znaczenia, dopoty nosnik, ktory zamierzasz skopiowac zawiera taka sama wersje danego oprogramowania.

W tej sytuacji majac wersje standard nie moglbys skopiowac nosnika z wersja deluxe... ale wersje standard to i owszem.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości