Szybka pomoc na drobne problemy

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Larissa
Posty: 385
Rejestracja: 05 sty 2014, 0:08

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Larissa » 10 cze 2018, 13:50

Levkoni pisze:
10 cze 2018, 11:06
A nie używasz jakiegoś programu do czyszczenia niepotrzebnych plików z gry lub czegoś podobnego?
Tzn.? Mam tylko Sims 4 Tray Importer... mogłoby to miec na to wpływ? :unsure:

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1888
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Levkoni » 18 cze 2018, 22:26

Niestety ja sam nie używam tych programów, więc aż tak dokładnie Ci nie powiem. Nie wiem jak on działa, co robi z grą podczas uruchamiania. Na początek po prostu napraw grę w Origin, a jak to nie przyniesie skutku, to pokombinuj z modami w folderze (przenieś mody gdzieś indziej, uruchom grę i sprawdź, czy problem będzie występował nadal). Na koniec weź się za ten program (usuń go, potem znowu napraw grę w Origin i sprawdź).
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 200
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 19 cze 2018, 1:27

Wina tray importera to na pewno nie jest. Ale opcje graficzne są zapisane na pewno gdzieś w folderze w dokumentach, bo kiedyś jak cały folder The Sims 4 backupowałem to zawsze miałem swoje niestandardowe opcje, a jak instalowałem od nowa to ustawiały się automatycznie. Więc możliwe że coś z jakiegoś powodu usuwa ten plink.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 871
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 20 cze 2018, 10:41

Dawno nie grałam w simsy w trybie zycia bo ustawialam miasto. Dzis po aktualizacji zrobilo mi sie takie cos :

Obrazek

Z wiekrzoscia podlog drewnianych tak mam, ze maja taka fioletowa poswiate, jedne bardziej inne mniej. Co ciekawe ta podloga nalozona w lazience dziala dobrze, a w obydwu pokojach w budynku nie.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 200
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 20 cze 2018, 14:23

Masz jakiś mod na oświetlenie?
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 871
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 20 cze 2018, 16:21

Nie, nie uzywam modow poza MCC, ale bez MCC bylo to samo. Ostatecznie problem u mnie zniknal po wylaczeniu Laptop Mode.
Ale z laptop mode bylo mega dziwnie. To mieszkanie bylo mega przeswietlone, i jak wyszlam z niego do widoku miasta, i potem jak chcialam zobaczyc kto tam mieszka, to wszystkie mieszkania na pietrze mialy takie dziwne kolory.

Tak samo z kazdym innym. Pierwszy podglad ok, a po wejsciu w dowolne mieszkanie i wyjscie do miasta, juz podglad byl dziwny.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 200
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 20 cze 2018, 19:28

A, bo laptop mode tak ma. Laptop mode powoduje między innymi to, że włosy CC które mają kanał alfa tracą alfę i wyglądają dziwnie, może ze światłem to też coś robi.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 26 cze 2018, 18:57

Czy tylko mi po instalacji Pór Roku tak strasznie Simsy się tną...? Do tego stopnia, że nie mogę wybrać, np. konkretnego koloru ubrania bo gra nie pozwala mi kliknąć na niego "łapką" tylko mogę najechać kursorem :(

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 27 cze 2018, 10:36

Mi po instalacji CPR też gra zaczęła wolniej działać i trochę zamulać. widać to szczególnie, jak np. chcę pomalować ściany albo podłogę itd.

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1888
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Levkoni » 27 cze 2018, 18:42

Rai, to naprawił wczorajszy patch :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 200
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 27 cze 2018, 20:29

Ja nie grałem jeszcze bo tylko mody segregowałem, ale zauważyłem że strasznie długo mi się gra ładuje przy wejściu do rodziny. Mam scalowane CC i przed instalacją dodatku to aż tak długo nie trwało. Nawet jak wyjmę wszystkie mody (ale nie zwykłe CC) to się długo ładuje.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 871
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 13 lip 2018, 15:41

Uzywam MCCC i tam ma wlaczona funkcje automatycznego rozmnazania zwierzakow. Dostaje notyfikacje o zaplodnieniu, ale do rozwiazania nigdy nie dochodzi. Jak wchodze potem na rodzine gdzie powinny sie urodzic szczeniaki/kociaki, to zwierzak jest zawsze w 1 trymestrze ciazy...

Ktos ma podobny problem
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
blakhart
Posty: 22
Rejestracja: 27 kwie 2018, 16:16

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: blakhart » 19 lip 2018, 17:24

Po zainstalowaniu Pór Roku MCC bardzo często wykrywa mi błędy last exception, mimo że wyrzuciłam wszystkie wadliwe i nieaktualne mody :/ Macie pomysł skąd sie to bierze?

Awatar użytkownika
Ururu
Posty: 83
Rejestracja: 03 kwie 2018, 15:13

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Ururu » 05 wrz 2018, 20:24

Nie mogę załatwiać się simką w pracy (detektyw). Kiedy ma silną potrzebę na siusiu, nagle nie daje się nią nic zrobić. Wszelkie czynności wykonuje z potężnym opóźnieniem (co naprawdę jest denerwujące podczas pracy), ale nie dotyczy to toalety - z niej nie skorzysta za nic.
ObrazekObrazekObrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości