Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Sachiko
Posty: 112
Rejestracja: 08 lut 2014, 13:29

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Sachiko » 05 lut 2017, 18:39

127. Na wszystkich. Czy to może być wina średnich detali tekstur?
blackpink in your area

Obrazek

Awatar użytkownika
Kat
Posty: 122
Rejestracja: 21 lut 2017, 19:51

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Kat » 21 lut 2017, 21:03

127. Spróbuj ustawić szczegóły tekstur (nie simów, ale tekstur) w opcjach gry na maksa i zaznaczyć okienko "Włącz renderowanie zaawansowane". Jeśli to nie pomoże, to podaj jaką masz kartę graficzną. Może po prostu nie jest kompatybilna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 13 kwie 2017, 18:02

129. Czy wie ktoś jak używać Nraas Consignor? Konkretnie chodzi mi o sprzedawanie zwierzaków, ale nie widzę takiej opcji w grze.

Awatar użytkownika
Kat
Posty: 122
Rejestracja: 21 lut 2017, 19:51

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Kat » 13 kwie 2017, 18:31

W menu moda, gdy klikniesz na ratusz (Nraas/Consigner) masz opcję "Pet Sales", czyli "Sprzedaż Zwierzaków". Są tam ustawione domyślne ceny, ale można je zmienić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 13 kwie 2017, 19:11

Bardziej miałam na myśli samą akcję. Tzn. jak sprzedać konkretnego zwierzaka?

Awatar użytkownika
Kat
Posty: 122
Rejestracja: 21 lut 2017, 19:51

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Kat » 13 kwie 2017, 19:44

Musisz spróbować w kasie komisu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 13 kwie 2017, 20:12

Jasne, wszystko działa :)
Pojawił mi się jeszcze jeden problem. Mam dużo dodatków instalowanych przez launcher, przez to on nie do końca wyrabia.
Chciałam odinstalować kilka CC przez launcher. Jednak kiedy wchodzę w zakładkę "obiekty zmodyfikowane" wywala "program przestał działać". Próbowałam uruchamiać jako administrator i zmienić zgodność na Windows 7, ale nie pomogło...

Awatar użytkownika
Kat
Posty: 122
Rejestracja: 21 lut 2017, 19:51

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Kat » 13 kwie 2017, 20:23

Tutaj nie pomogę, bo sam nie wiem co jest grane. U mnie wszystko, poza światami, jest instalowane jako zbiorcze .package, by uniknąć Launchera, który tylko kłopoty sprawia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 13 kwie 2017, 20:27

Oczywiście, może ktoś inny da radę mi pomóc. Dzięki mimo wszystko, za pomoc z Nraas'em :D

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 21 kwie 2017, 20:48

Meh, ja nie mam żadnych plików w folderze Downloads. Po prostu mam dużo CC instalowanych przez launcher. Dlatego zamula ^^

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 22 kwie 2017, 14:37

Nicolette, w folderze DCCache masz kilka plików o rozszerzeniach .dbc i .ebc - to skompresowane CC i zawartość Store. Jeśli je gdzieś przeniesiesz i będziesz po jednym dodawać do folderu i odpalać launchera, to w ten sposób możesz spróbować "dawkować" grze swoje dodatki i być może przestanie szaleć podczas odinstalowywania :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 22 kwie 2017, 21:49

Hm, a co w momencie kiedy wycinam plik, np. dcdb1.dbc (wklejam na pulpit), launcher faktycznie zaczyna działać, ja odinstalowuję to co potrzebuję, chcę ponownie wkleić z pulpitu plik do folderu DCCache, jednak gra tworzy sama taki sam plik. Czy mogę bez problemu zamienić go ze starym?

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 235
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Aaqwil » 22 kwie 2017, 22:07

Jeśli po prostu podmienisz ten plik, to obiekty z nowego znikną. Zmień nazwę starej jedynki na numerek większa niż pozostałe dcdbX.dbc i wklej do folderu.

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 06 maja 2017, 15:32

blurry, poradnik: http://centrum-simow.com/viewtopic.php?f=232&t=1132

A z rad technicznych, to radzę zapisywać grę podczas przebywania na parceli domowej, tak jest szybciej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ollie
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 1281
Rejestracja: 15 gru 2013, 20:12

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: ollie » 20 maja 2017, 3:07

Miał ktoś problem z narzędziem Stwórz Świat? Chodzi mi o opcję edycji w grze, która zwyczajnie nie działa, tzn. gra się włącza, ale wyskakuje komunikat o będzie i przenosi do menu głównego The Sims 3.
WŁADZA PRÓBUJE UKRYĆ PRAWDE CZWARTA PRZEPOWIEDNIA FATIMSKA SPEŁNIA SIĘ WSZYSTKICH NAS CZEKA ZGUBA DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Dorota Szelągowska na ikonce

Awatar użytkownika
Jowisz
Fotograf
Fotograf
Posty: 59
Rejestracja: 19 gru 2015, 20:34

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jowisz » 20 maja 2017, 14:26

brtk, mi Edycja w Grze, w ogóle nie działa, a to ze względu na Origin, który się odpala, zamiast gry.. bardzo dużo informacji i poradników znajdziesz na Mod The Sims - http://modthesims.info/t/441595 ;)
But oh, my love, don't forget me, when I let the water take me

Obrazek

Awatar użytkownika
ollie
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 1281
Rejestracja: 15 gru 2013, 20:12

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: ollie » 03 cze 2017, 12:08

Nie pomogło, poza tym jeden link, który podała tamta userka nie działa.
WŁADZA PRÓBUJE UKRYĆ PRAWDE CZWARTA PRZEPOWIEDNIA FATIMSKA SPEŁNIA SIĘ WSZYSTKICH NAS CZEKA ZGUBA DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Dorota Szelągowska na ikonce

Venstey
Posty: 39
Rejestracja: 29 gru 2013, 12:15

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Venstey » 24 cze 2017, 15:20

Pobrałem wczoraj The Sims 3. Po zainstalowaniu i włączeniu gry działały mi obydwa dodatki (4PR i Zwierzaki), gdy następnym razem uruchomiłem grę to dodatków nie było już w grze...Próbowałem dzisiaj odinstalować i zainstalować z powrotem, znowu było tak, że za pierwszym razem dodatki działały a po kolejnym uruchomieniu gry już nie. Dodam, że sprawdzałem w panelu sterowania czy dodatki na pewno są zainstalowane na komputerze, i są. Błagam niech mi ktoś pomoże. :(
proszę wstawić mniejszą sygnaturę/ Indra

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1947
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 24 cze 2017, 16:40

Po pewnej aktualizacji launchera można włączać i wyłączać dodatki bez odinstalowywania. Gdy uruchamiasz grę, wejdź w launcherze w zakładkę Dodatki/akcesoria (nie pamiętam dokładnie jak ta zakładka się nazywa, ale na pewno znajdziesz), zaznacz dodatki, które mają się uruchamiać i zaakceptuj.
Obrazek

Venstey
Posty: 39
Rejestracja: 29 gru 2013, 12:15

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Venstey » 24 cze 2017, 16:43

Faktycznie, dzięki! :D
proszę wstawić mniejszą sygnaturę/ Indra


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość