Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1800
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 25 sty 2016, 20:42

104. Miałam kiedyś bardzo podobny problem na jednym save'ie - tylko że wtedy to było tak, że wyjechałam Simką do Egiptu, grałam sobie nią trochę, aż pewnego razu, gdy wczytałam zapis z nią (na tym zapisie nadal przebywała w Egipcie) zastałam pusty panel i puste miasto:

Obrazek

Wydaje mi się, że to po prostu jakiś błąd który czasem zdarza się na jakimś zapisie. W tym wypadku nie udało mi się tego zapisu uratować - z tego co pamiętam, rozwiązałam to tak, że weszłam w tryb edycji miasta (gdzie gra traktowała okolicę wakacyjną jak uniwersytet, co już w ogóle było chore), spakowałam rodzinę do biblioteki i przeniosłam na nowy save. Uratowałam Simkę, ale straciłam wszystko co miała w okolicy domowej :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Mint
Posty: 318
Rejestracja: 20 sie 2014, 14:53

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Mint » 02 lut 2016, 19:43

105. Cień mi się pikseluje. ;/ Ktoś wie, jak temu zaradzić?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
freaky
Posty: 36
Rejestracja: 15 gru 2013, 17:55

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: freaky » 15 kwie 2016, 9:52

106. Próbując wstawić zlew pobrany z internetu w szafce jest tylko dziura.
:)

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 15 kwie 2016, 14:08

105.
Mint, wygląda na błąd karty graficznej. Zmniejsz/zwiększ ustawienia graficzne dotyczące cieni w grze. Jeśli to nie pomoże, spróbuj zaktualizować sterowniki karty graficznej.

106.
freaky, część dodatków z Internetu jest niestety źle wykonana. Może brakuje mesha obiektu? Nie sądzę, by coś można było na to poradzić. Jeśli próbujesz postawić go na szafce z netu, to może być to jej wina, a nie zlewu. Spróbuj na maxisowej. Jeśli i na maxisowej jest błąd, to obawiam się, że obiekt jest wadliwy.

Awatar użytkownika
Jowisz
Fotograf
Fotograf
Posty: 58
Rejestracja: 19 gru 2015, 20:34

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jowisz » 04 cze 2016, 16:08

^ Zrób reset miasta za pomocą Master Controllera
But oh, my love, don't forget me, when I let the water take me

Obrazek

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 15 cze 2016, 22:09

107. Niby w jaki sposób miałabyś je "utracić"? A czy podczas resetu komputera tracisz jakiekolwiek pliki na nim zapisane? :P

Pobierz Master Controllera, zainstaluj go jak inne mody, wejdź go gry, naciśnij na ratusz w otoczeniu lub na jakiś komputer - powinnaś mieć opcję Nraas>Master Controller>Miasto>Resetuj wszystko. (Proces może potrwać kilka minut.)

Link do moda: http://nraas.wikispaces.com/MasterController
Sposób instalacji: viewtopic.php?f=229&t=1144

Hebe, Użytkowniczka jest nowa, ma dopiero dwa posty, ma prawo nie wiedzieć, jak działa Nraas MC i martwić się, czy nic nie straci. Trochę wyrozumiałości. :) /Rai
Staram się, ale czasem mi nie wychodzi, przykro mi :unsure:
Ostatnio zmieniony 22 cze 2016, 23:16 przez Hebe, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 22 cze 2016, 18:36

108. Program, którym powinieneś otworzyć pobierany plik na pewno masz, bo jest nim Launcher The Sims 3...

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 24 cze 2016, 22:51

109. Czy jest jakiś sposób żeby przesunąć dom na inną część parceli? Mam w grze dość mały domek na środku dużej parceli i chciałabym go przenieść bliżej krawędzi. Istnieje jakiś mod?

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 25 cze 2016, 9:40

orchideus220us pisze:@up
Tylko, że właśnie on się mi nawet nie pobiera :/ Nie wyskakuje żadne okienko, przycisk POBIERZ działa jak widmo... nic sie nie dzieje :(

Nie potrafię tego opisać, więc prowizorycznie nagrałem. Proszę obejrzeć co się dzieje:
http://www41.wyslij-plik.pl/pokaz/838446---amf2.html
109. Wygląda to tak, jakby nie doczytywał strony do końca. Próbowałeś wyczyścić cache w przeglądarce i spróbować wtedy jeszcze raz?
A na widoku wszystkich obiektów, spróbuj zaznaczyć pole "Zaznacz wszystko" i wtedy pobrać. Ale nie sądzę, by akurat to pomogło...
Spróbuj z wyczyszczeniem plików cache i daj znać, czy pomogło.

Jeszcze takie trzy rzeczy:
1) Czy grę masz zaktualizowaną?
Wg pomoc EA, gra powinna być zaktualizowana do wersji 1.67. W razie czego TUTAJ masz link do bezpośredniej aktualizacji gry, tzw. manualnej.

2) Czy próbowałeś pobrać te obiekty bezpośrednio ze sklepu w grze?

3) Czy odpalasz Launcher z prawami administratora? PPM na skrócie na Pulpicie - Uruchom jako administrator.

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 26 cze 2016, 19:02

Przypominam, że nie piszemy nowego postu bezpośrednio pod swoim starym. Połączyłam Ci oba. :)

Ciesze się, że jedna z moich porad pomogła i ściąganie obiektów ze Store Ci działa. :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
aesthetea
Renciści
Renciści
Posty: 852
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:18

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: aesthetea » 27 cze 2016, 16:07

110. Gdzie zapisują się zainstalowane pliki sims3pack? Czy jest jakaś możliwość żeby wstawić je do nowego utworzonego folderu Electronic Arts? Bo nie mam w downloads żadnych, a nie chciałabym ich utracić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 27 cze 2016, 17:15

aesthetea pisze:110. Gdzie zapisują się zainstalowane pliki sims3pack? Czy jest jakaś możliwość żeby wstawić je do nowego utworzonego folderu Electronic Arts? Bo nie mam w downloads żadnych, a nie chciałabym ich utracić.
Odsyłam do TEGO poradnika.

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 29 cze 2016, 17:29

Ze strony Nraasa:
Unlock the ability using the "Woohoo \ Allow Teen Woohoo" option. To change the setting, click on your active sim and navigate the menu: "NRaas \ Woohooer \ Woohoo \ Allow Teen Woohoo".
Po polsku opcja zapewne brzmi mniej więcej: "Nraas/Woohooer/bara-bara/zezwól nastolatkom na bara-bara".
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 14 lip 2016, 14:02

113. Czy da się usunąć CC z poziomu gry? Mam kilka ubrań, które chciałabym usunąć jednak nie znajdę ich po nazwie w folderze Mods. Istnieje jakoś możliwość usunięcia ich z poziomu np. CAS?

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1800
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 14 lip 2016, 14:07

Nie jestem pewna bo nie znam się na trójce ale chyba da się w launcherze w zakładce Pobrane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 14 lip 2016, 15:26

Z "Pobranych" da się usunąć tylko instalowane dodatki przez .Sims3Pack, natomiast pliki .package launchera nie dotyczą. Albo ja jestem niedoinformowana :P

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 15 lip 2016, 11:54

Nie sądzę, żeby można usuwać .packages z poziomu gry. Musisz je znaleźć w swoim folderze Mods po nazwie. Możesz sobie pomóc narzędziem s3dashboard - odfiltrować np. ubrania od reszty CC.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 15 lip 2016, 15:09

Rozumiem, to będę musiała się pobawić w tym programie.
Żeby nie pisać posta pod postem napiszę tu.
Nie mogę zainstalować dodatków .sims3pack przez launcher. Jak klikam "zainstaluj" pojawia się czarny prostokąt - niby ładuje, ale na tym się kończy. Nie pojawia się kryształek z paskiem ładowania. Po prostu zostaje tylko czarny prostokąt i nic się nie dzieje :(

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 28 lip 2016, 21:31

114. Pobieram mnóstwo cc i niechcący pobrałem jedno cc do 4 i wpakowałem je do folderu z modami do 3. Gra przestała działać, no to usunąłem to cc. Jednak od tego czasu gra włącza się niemożliwie długo i każde ładowanie kończy się wyłączeniem komputera przez zbyt wysoką temperaturę. Dodatkowo wcześniej zainstalowałem i usunąłem FPS Limiter i Booster. Może mi ktoś pomóc i sprawić żeby gra działała poprawnie? :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 613
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Cain » 28 lip 2016, 21:35

114. Punkty: 3, 5, 6, może zadziała. :P
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość