Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2906
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 02 sty 2014, 21:01

Myślę, że nie ma potrzeby na zakładanie oddzielnego tematu do każdego problemu jaki napotkamy w grze, więc tutaj możemy szukać pomocy na nasze drobne kłopoty.

1. Simy ciągle mi się resetują i pojawia się ten komunikat z Error Trap. Tak samo zawsze resetuje mi się aktywna rodzina po załadowaniu gry. Czym to może, być spowodowane?

Świetny pomysł, Shatt! Temat przykleję tak, aby zawsze był na górze. :) /Rai

Bardzo proszę o numerowanie pytań, żeby nie było niepotrzebnego bałaganu ^^ /Indra

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 212
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 02 sty 2014, 21:12

1. Albo wadliwy mod albo wadliwe CC, bądź jakas inna kompatybilnosc. Może być też zbyt duży zapis.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 867
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 02 sty 2014, 21:12

1. error trapem, mialam podobny problem z tym modem.
Gdy sim podnosil jajeeczko to sie resetowal. usunelam error trapa i problem zniknal
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2906
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 02 sty 2014, 21:15

1. Za każdym razem zapisuję pod inną nazwą, po każdej grze usuwam cache.
Się boję trochę usuwać tego moda, bo on chociaż usuwał tych co się zacinali, a jak usunę to będą tak stali zacięci
A z modów dodałam tylko choinkę i mod na ubranko dla niemowlaków, czy to mogłoby być problemem?

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 867
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 02 sty 2014, 21:46

1. Shattered to wtedy masz MC.. razem z SP, bloknieci simowie sa czyszczeni bodajze o 3 w nocy.

Ja nigdy nie usuwam cache. Uwazam to za totalnie bez sensowne.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 04 sty 2014, 2:13

2. Orname, jeśli masz MC, kliknij na komputerze/ratuszu i zresetuj wszystko. Na komputerze to będzie bodajże MC/Miasto/Resetuj wszystko

Awatar użytkownika
Dżulka
Posty: 34
Rejestracja: 16 gru 2013, 22:05

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Dżulka » 05 sty 2014, 12:21

3. Mam problem z skokiem w przyszłość ;_; Gdy pojawia się ten wehikuł czasu klikam na niego "zbadaj". Moja simka bada. Pojawia się ten gościu co ma mnie tam zaprowadzić i... nic. Łazi po domu i bada przedmioty. Potem jak gdyby nigdy nic wraca sobie. Jak mam się dostać do przyszłości? :<
Obrazek

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Aaqwil » 05 sty 2014, 12:39

3. Simka powinna dostać almanach czasu. Potem zwyczajnie klikasz na portal i wybierasz odpowiednią opcję.

Śliwka
Posty: 191
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:17

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Śliwka » 05 sty 2014, 14:09

4. A co zrobić jak sim blokuje się przy budzeniu Kościldy? Dosłownie stoi i lampi się jak cielę na namalowane wrota, dopóki go nie zresetuję O.o

Awatar użytkownika
Dżulka
Posty: 34
Rejestracja: 16 gru 2013, 22:05

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Dżulka » 05 sty 2014, 15:48

3. Bebgun, ale się tak nie dzieje. Kompletnie nic się nie dzieje....
Obrazek

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Aaqwil » 05 sty 2014, 16:33

3. Miałem podobny błąd. Sim "badał" portal i nic się nie działo, nawet podróżnik nie wyszedł. Zmiana aktywnej rodziny i otworzenie portalu na niej pomogły - dostałem almanach i poleciałem w przyszłość. Może tu będzie tak samo?
Śliwka pisze:4. A co zrobić jak sim blokuje się przy budzeniu Kościldy? Dosłownie stoi i lampi się jak cielę na namalowane wrota, dopóki go nie zresetuję O.o
Przyłączę się do pytania. ^^

Śliwka
Posty: 191
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:17

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Śliwka » 05 sty 2014, 16:58

Obrazek
5. Takie coś pojawia mi się po naprawieniu tego samochodu co dochodzi z miastem Roaring Heights. Fixy to naprawią?

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Aaqwil » 05 sty 2014, 17:26

5. Tak, naprawią. Fixy, fixy, fixy... Czy EA nie może samo o to zadbać?

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 12 sty 2014, 16:01

6. A ja mam pytanie dotyczące kur w kurniku "drób i pierze". Skąd wziąć kurczaki? Jest interakcja "baw się z kurczakami" ale jest zablokowana, napisane jest że "w tym kurniku nie ma kurczaków" (czy jakoś tak).

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2906
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 12 sty 2014, 16:12

6. Nicolette, po prostu nie zbieraj jajek i kurczaki same się pojawią po jakimś czasie

Awatar użytkownika
Bang Bang
Archiwista
Archiwista
Posty: 217
Rejestracja: 15 gru 2013, 1:14

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Bang Bang » 16 sty 2014, 13:45

7. co zrobić, gdy nie działają mi fixy na księgę zaklęć i na obiekt z edycji limitowanej SwP? Nie pomogły te z more awensone i inne z netu, a księga mi kiedyś działała :/
Obrazek

Rodzina Kot

Sygnatury nie zmienię :>

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 16 sty 2014, 21:21

7. Mi księga działa normalnie bez FIX-ów. :) Jesteś pewien, że pobrałeś właściwe i dobrze zainstalowałeś i powrzucałeś co trzeba do odpowiednich folderów? Reszta obiektów specjalnych Ci działa prawidłowo?

Awatar użytkownika
Bang Bang
Archiwista
Archiwista
Posty: 217
Rejestracja: 15 gru 2013, 1:14

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Bang Bang » 16 sty 2014, 21:35

7. Działa poprawnie, prócz tych 2 obiektów, do folderów chyba dobrze powrzucałem. Ta księga była moim pierwszym kupionym obiektem ze store, ale mi nie działała, więc pobrałem fixy z chomika i działało. Część rzeczy mam w package więc te wszystkie fixy sklonowałem i reszta obiektów działa XD
Obrazek

Rodzina Kot

Sygnatury nie zmienię :>

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 16 sty 2014, 22:18

7. A TE fixy? Mi one naprawiły obiekty ze Store.

Awatar użytkownika
Bang Bang
Archiwista
Archiwista
Posty: 217
Rejestracja: 15 gru 2013, 1:14

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Bang Bang » 16 sty 2014, 23:28

7. Dobra, poradziłem już sobie z księgą, nie wiedziałem, że pomoże sklonowanie wszystkich plików do overrides, zwłaszcza na księgę zainstalowaną przez launchera, lecz kapsuła hibernacyjna nadal mi nie zakłada skafandrów na simów :/
Obrazek

Rodzina Kot

Sygnatury nie zmienię :>


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość