Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 28 lip 2016, 22:19

114. W folderze z cc miałem kilkanaście plików o wadze 1KB. usunąłem je i simsy chodzą jak marzenie
Obrazek

Frosnese
Posty: 34
Rejestracja: 02 sie 2016, 18:52

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Frosnese » 03 wrz 2016, 17:10

115. Mam duży problem z Isla Paradiso. Dopiero co zaczęłam grę w tym mieście a dosłownie co chwila całe otoczenie się zawiesza. Jest to irytujące ponieważ nie mam jak przetestować dodatku. :/
W innych miastach nie mam takich problemów. Czy ktoś wie jak to naprawić? (o ile się da).

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1815
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 03 wrz 2016, 18:35

116. Z tego co wiem Isla Paradiso ogółem ma problem z zacinaniem bo miasto jest duże i rozbudowane. Na słabszych komputerach to już w ogóle. Nie znam się za bardzo na tym, podobno 3booter i FPS Limiter mógłby pomóc, ale nie próbowałam.

viewtopic.php?f=232&t=1128
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 30 wrz 2016, 19:54

117. Da się jakoś ominąć logowanie do origin? ani to przydatne ani jakoś potrzebne a zajmuje czas i jakże cenną dla mnie pamięć RAM

Mam wszystkie gry na płytkach, jednak włączając grę przez sims3.exe tak czy siak włącza się i origin i launcher :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 30 wrz 2016, 20:01

117. Masz wersję gry 1.69, prawda? Spróbuj zrobić downgrade do choćby 1.63.
Obrazek

Awatar użytkownika
freaky
Posty: 36
Rejestracja: 15 gru 2013, 17:55

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: freaky » 01 paź 2016, 12:35

118. Czy jest mod/kod umożliwiający umieszczanie okien poza siatką (tak jak przy wciśniętym klawiszu alt) ?
:)

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 95
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 06 paź 2016, 10:08

119. Jak wrzucać zdjęcia/screeny na forum? Jest gdzieś poradnik co i jak? Chciałabym założyć wątek swojej rodzinie, ale nie wiem co i jak z tymi zdjęciami :(
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 95
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 06 paź 2016, 10:11

120. Jaka jest aktualna wersja gry? Bo ja się pogubiłam. Cały czas żyję w przeświadczeniu że aktualna powinna być 1.67 (tak jak podane jest na stronie sims 3 page) ale mam 1.69 i origin twierdzi, że gra jest aktualna.
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 06 paź 2016, 12:50

120. Aktualna wersja gry to 1.69, nie poprawia nic w grze ale powoduje ze gry nie da się włączyć bez origina
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 06 paź 2016, 12:51

119. Do wrzucania zdjęć używamy hostingu np. imgur.com, zdjęcia w grze można robić programem Fraps , jak i po prostu kliknięciem C
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1815
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 06 paź 2016, 13:05

119. Żeby wstawić zdjęcie najpierw wrzucasz je na jakiś hosting np. imgur.com, a potem żeby wstawić je na forum wpisujesz [img]linkdozdjęcia[/img]. Uważaj aby skopiować poprawny link obrazka.

120. Tak jak Niebezpieczny napisał - 1.69, dzięki tej aktualizacji można włączać i wyłączać w launcherze dodatki i akcesoria kiedy tylko chcesz, bez odinstalowywania.

PS. Nie piszemy posta pod postem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 10 paź 2016, 12:19

TsuruguGaara pisze:121. Witam, mój problem polega na tym, że muszę włączyć launcher aby zainstalować pliki zmodyfikowane (te z ikonka The Sims, niestety ręcznie się nie da) jednak ten w ogóle nie reaguje, procesu w menadżerze zadań również nie ma. Proszę o pomoc.

1) Tutaj: http://www.centrum-simow.com/viewtopic.php?f=232&t=1129 masz poradnik jak pliki sims3pack, czyli te instalowane przez Launcher, możesz zmienić na pliki package. Wówczas się ich nie instaluje, tylko po prostu wrzuca do odpowiedniego folderu w Dokumentach.

2) Ewidentnie masz zepsuty Launcher, to niestety częste i może być spowodowane własnie dodatkami sims3pack. Spróbuj "naprawić grę" przez opcję w Origin.

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 95
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 10 paź 2016, 16:59

122. Jest możliwość już po postawieniu domu dorobić fundamenty? Bo nie widzę nigdzie takiej opcji :/ Czy muszę najpierw postawić fundamenty a dopiero potem domek?

123. Jest możliwość złapać za postawiony dom i w całości przenieść go gdzieś obok? Szukałam tej opcji, ale albo ślepa jestem albo jej nie ma :(

124. Czy jest możliwość żeby zrobić coś ze zwierzakami, które negatywnie reagują na telewizję?


Wszystkie pytania dotyczną The Sims 3. Mam nadzieję, że w dobrym temacie napisałam :)
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1815
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 10 paź 2016, 17:05

122 i 123. Nie ma takich opcji. Fundamenty trzeba postawić ręcznie, a dopiero na nich robi się ściany.
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 10 paź 2016, 18:08

123. Można zapisać dom do biblioteki i wstawić od nowa. W trakcie obracania można zmienić pozycję domu, jednak jest to bardzo nie intuicyjne i możesz go przenieść wg. krawędzi bądź środka parceli
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1815
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 10 paź 2016, 22:23

123. Obawiam się że to nie tak działa. Parcela jest traktowana jako jedność, nie jako dom, ma określone wymiary, powiedzmy 30x20, gdy spakuje się ją do biblioteki i postawi z powrotem na parceli wymiaru 30x20, można ją obracać tylko tak, aby "mieściła" się w tym wymiarze, nie może wykraczać poza tzn. nie przesuniesz na brzeg nawet jeśli sam dom teoretycznie by się mieścił. Nie można "uciąć" kawałka parceli która wykracza tak jak w czwórce. Jedynie gdy postawisz parcelę 30x20 na większej od niej, można przesuwać gdzie się chce, tak aby ulokować "mniejszy prostokąt we większym".
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1815
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 11 paź 2016, 17:25

To normalne. Nie jest to błąd graficzny, tylko błąd samej gry, takie uroki trójki. Niedopracowanie ze strony twórców. Nie masz się czym martwić, przenikanie Simów i obiektów pojawia się u każdego i trzeba po prostu do tego przywyknąć.
PS. Nie wstawiamy zdjęć w załącznikach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 12 paź 2016, 18:38

Tak samo gra
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 13 paź 2016, 21:36

simsomaniaczka pisze:Właśnie dzisiaj trafiłam na taki błąd https://imageshack.us/i/pnxQKP8Kj
To też gra czy już graficzny?
Raczej graficzny. Co to w ogóle jest?

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 95
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 15 paź 2016, 13:17

Mam dość nietypowy problem.... A mianowicie tworzą mi się w dokumentach w The Sims 3 dziwne pliki pod tytułem "xcpt PAULINA 16-10-15 13.08.33" z roszerzeniem .mdmp
Pliki te powodują u mnie wyłączanie się gry i komunikat "Program The Sims 3 przestał działać".

Grałam w simsy miałam problem właśnie z tym komunikatem i wyłączaniem się gry.... Próbowałam wszystkiego, w końcu przeinstalowałam system (zapisując stare save'y na pendrive).
Włączając simsy po reinstalacji systemu bez mojego starego save jest wszystko w porządku, gra działa bez zarzutu na największych ustawieniach. Śmiga aż miło. Jak tylko wgram swoje save - pojawaiają się pliki o których wcześniej wspomniałam i gra wyłącza się praktycznie od razu z komunikatem że program sims przestał działać.

Powie mi ktoś co to może być i jak się tego cholerstwa pozbyć?

Niby mogę stworzyć nową rodzinę, ale zależy mi na starych save. :(

HELP ;(

P.S. Nie mam żadnych CC, rzeczy z netu ani innych pierdół i nigdy nie miałam. Jedynie oryginalne simsy....
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość