Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 11 cze 2015, 12:52

93. Czy istnieje jakiś sposób, żeby umieścić na półce obiekty, które same nie chcą na nią "wskoczyć"? ^^

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 504
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 11 cze 2015, 13:04

93. Polecam pobrać OMSP z modthesims.info
Obrazek

Awatar użytkownika
aesthetea
Renciści
Renciści
Posty: 857
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:18

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: aesthetea » 23 cze 2015, 13:47

95. Jak nałożyć kilka warst makijażu z jednej grupy? Wiem, że był jakiś sposób z Master Controllerem, ale z jakiś przyczyn mi nie działał?
Obrazek


Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 23 cze 2015, 14:38

95. Klikasz na cokolwiek w trybie życia, wybierasz NRaas>MasterController>Ustawienia>CAS i przy opcji "Wiele makijaży w jednej lokacji" zmieniasz "Nie" na "Tak".
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 504
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 23 cze 2015, 14:53

95. Działa, ale nie w casie do którego wchodzimy klikając w stwórz nową rodzinę. Ten sposób działa gdy wyślemy gotowego sima do cas poprzez mc
Obrazek

Versinn
Posty: 79
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:24

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Versinn » 23 cze 2015, 21:24

96. Słuchajcie, jak wielkie są wasze foldery z ulubionymi rodzinami w "Saves"? Moja rodzina waży całe 238 MB (najwięcej ze wszystkich) i chyba przez to od kilku dni kompletnie nie udaje się nią pogrywać, gdyż pojawia się CTD ("Program Sims 3 przestał działać z powodu wystąpienia problemu"). Za pierwszym uruchomieniem gry, pogram z 10 minut i wywala mnie do pulpitu. Uruchomię raz jeszcze, trochę porozglądam się kamerą, każe komuś pójść do pracy i w przeciągu minuty mam to samo. Jest jakiś limit że po pewnym czasie save staje się bezużyteczny? :c Ktoś, coś, jakieś pomysły, domysły, a może w ogóle nie od tego? Dodam, że CTD zdarzało mi się od czasu do czasu (zapewne jak wszystkim) na różnych zapisach, ale od pewnego czasu notorycznie pojawia się na tym jednym, konkretnym zapisie. Korzystam z Master Controllera, Overwatcha, przyznaje się, że nie mam Error Trapa i mam trochę innych modów (głównie nraasa, a to trochę to 150 MB, nie wiem czy to duże utrudnienie dla gry czy też nie :< ).
Na CS od 28.01.2009

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Szafirek » 23 cze 2015, 21:45

96. Największy waży 123MB, ale dawno nie był czyszczony. Używasz wspomnień w grze?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 23 cze 2015, 22:04

96. Może spróbuj wyczyścić zapis wg czwartego punktu tego poradnika (jeśli tego nie robisz): viewtopic.php?f=232&t=1132
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziub-Dziub
Posty: 118
Rejestracja: 15 gru 2013, 15:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Dziub-Dziub » 27 cze 2015, 19:08

Wyjaśni mi ktoś dlaczego mimo najwyższych ustawień grafiki mam taką trawę? :/
Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 27 cze 2015, 19:54

97. Tu masz rozwiązanie: viewtopic.php?f=144&t=1205
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziub-Dziub
Posty: 118
Rejestracja: 15 gru 2013, 15:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Dziub-Dziub » 27 cze 2015, 20:15

a ja odistalowałem całą grę i zainstalowałem na nowo XD
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Szafirek » 24 lip 2015, 23:53

98. Próbowałaś na czystym folderze? Zmień nazwę folderu Electronic Arts w dokumentach (lub tylko The Sims 3) na np. Electronic Arts1. Po tym zabiegu nie będą wyświetlały się zapisy i CC, które są bezpieczne w folderze Electronic Arts1 ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3079
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 19 sie 2015, 23:47

Ponownie chciałam zacząć grać w trójkę, tym razem na laptopie
Intel® Core i7-740QM
6GB DDR3
ATi Mobility Radeon HD 5870 1G GDDR5 VGA

Mam trochę CC..

Problemem jest to, że gra wolno się przewija. Klatki nie spadają poniżej 30, ale gra wolno się przewija i ogólnie jakieś takie odczucie zmulenia jest.. Czym to może być spowodowane? Może to być to, że mój procek ma tylko 1.7GHZ?
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 756
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 20 sie 2015, 10:46

Shatt, on ma 1.73 GHz, ale na każdym z czterech rdzeni. Jest trochę słaby, ale po mojemu powinno to raczej simom wystarczyć.
Nie oszukujmy się, ale The Sims 3 ogólnie chodzi słabo, a z CC to już w ogóle. :/
Sprawdzałaś, jakie masz zużycie procka, gdy masz odpaloną grę i do ilu stopni się rdzenie nagrzewają?

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hebe » 20 sie 2015, 21:00

99. Shattered, czy to możliwe, że przez pomyłkę pobrałaś CC do TS2? Ja miałam podobny problem i okazało się, że tak się właśnie zdarzyło. Spróbuj przeskanować grę tym narzędziem: http://modthesims.info/d/387006
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 504
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 22 wrz 2015, 12:42

100. podczas włączania stwórz styl pojawiał się ekran "materializacja materiałów" i ss ładował się bez końca.. Postanowiłem naprawić grę przez origin, pobrało się prawie 1GB plików i teraz gra się nie włącza, pojawia się komunikat "Nie można uruchomić gry. Nieudana inicjalizacja usługi (0x024e424f)"
Obrazek

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Szafirek » 22 wrz 2015, 16:02

100. Masz grę z Origina, jakieś cc?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 504
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 22 wrz 2015, 16:36

100. Mam z origina ale gram bez niego. Mam dużo cc ale wszystkie działają
Obrazek

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Szafirek » 22 wrz 2015, 19:36

100. Zmianę folderu Electronic Arts na np. Electronic Arts2 próbowałeś?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 504
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 26 wrz 2015, 15:35

100. Problem dalej występuje
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość