Szybka pomoc na drobne problemy

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 3? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1784
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 24 cze 2017, 16:40

Po pewnej aktualizacji launchera można włączać i wyłączać dodatki bez odinstalowywania. Gdy uruchamiasz grę, wejdź w launcherze w zakładkę Dodatki/akcesoria (nie pamiętam dokładnie jak ta zakładka się nazywa, ale na pewno znajdziesz), zaznacz dodatki, które mają się uruchamiać i zaakceptuj.
Obrazek

Venstey
Posty: 38
Rejestracja: 29 gru 2013, 12:15

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Venstey » 24 cze 2017, 16:43

Faktycznie, dzięki! :D
proszę wstawić mniejszą sygnaturę/ Indra

Awatar użytkownika
Lepki
Posty: 548
Rejestracja: 10 lis 2014, 8:33

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lepki » 10 lip 2017, 14:28

Błagam numerujcie odpowiedzi na pytania do odpowiedzi i same pytania.

Może moje pytanie dla innych może wydawać się banalne, ale gram pierwszy raz w TS3 z dodatkami :doge:
133. Jak przenieść naszą rodzinę do innego miasta? I co się traci, po takim przeniesieniu?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1784
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 11 lip 2017, 20:39

133. Możesz przenieść na 2 sposoby: spakować rodzinę i ewentualnie parcelę do skrzyni, a następnie utworzyć nową grę i tam wprowadzić spakowaną wcześniej rodzinę, lub użyć opcji na telefonie przeprowadzka i tam wybiera się miasto i przeprowadza bezpośrednio na tym samym zapisie (ale wtedy chyba nie można zabrać domu). Traci się relacje ze wszystkimi w poprzednim mieście, więzi rodzinne jeśli w opuszczanym miejscu pozostaną jacyś członkowie rodziny, pracę, jeśli w nowym mieście nie będzie króliczej nory gdzie Sim chodził do roboty.
Obrazek

Awatar użytkownika
KUNDJEJ
Posty: 35
Rejestracja: 09 sty 2017, 14:16

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: KUNDJEJ » 12 lip 2017, 11:58

133. Dodam po czasie, bo może się przyda. Modyfikacja Porter zachowuje wszystkie relacje sprzed przeprowadzki. Z takimi Simami jest możliwość rozmowy zagranicznej czy zaproszenia ich do siebie. Nie pamiętam jednak jak z ich starzeniem. Zawsze zachowuje relacje, więc gdy jednak którąś się nie chce to można zawsze usunąć z pomocą MasterController.
:3

Awatar użytkownika
aesthetea
Renciści
Renciści
Posty: 842
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:18

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: aesthetea » 29 lip 2017, 18:11

134. Próbuję zainstalować nowe cc przez launchera jednak kiedy klikam instaluj, windows pokazuje mi że launcher przestał działać. Wtedy zamyka się nie cały launcher, a jedynie to okienko instalacyjne. Ktoś ma jakiś pomysł?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2844
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 01 sie 2017, 13:26

134. Zamieniłabym CC na package
135. Czy widziecie tą linię pomiędzy sierścią, a ubraniem sima?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1784
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 05 mar 2018, 19:41

136. Ma ktoś może jakiś pomysł, dlaczego nie mogę wysłać wspomnienia na swoją tablicę? Wybieram wspomnienie, zatwierdzam, wyświetla mi się, że moje wspomnienie zaraz pojawi się na stronie i wszystkich wybranych sieciach społecznościowych i że może potrwać to parę minut, tymczasem nie pojawia się nigdy. Za to gdy sama zrobię zdjęcie za pomocą tej specjalnej opcji i je wyślę, wszystko działa. Dodatkowo jeszcze coś takiego dziwnego mi się zrobiło:
Obrazek
EDIT: Nie wiem jakim cudem ale mi się udało, nie rozumiem tylko czemu to raz działa a raz nie?
Obrazek

Online
Niksza
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2018, 22:42

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niksza » 10 lip 2018, 22:46

137. Dopiero co zainstalowałam grę, wie ktoś dlaczego ustawienia grafiki nie chcą się zapisać? Ustawiam wszystko z niskiego na najwyższy, klikam ok, wchodzę w ustawienia znowu, a tam dalej tak samo. Odpalenie gry ponownie nie pomaga :/

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 11 lip 2018, 10:29

137. Może spróbuj odpalić grę z uprawnieniami administratora. Wygląda, jakby gra nie zapisywała Ci zmian w pliku odpowiedzialnym za ustawienia graficzne. Można też sprawdzić, czy z jakiegoś powodu nie zmienił się na "tylko do odczytu".

Online
Niksza
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2018, 22:42

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niksza » 11 lip 2018, 15:38

137. Uruchomiłam grę w trybie zgodności z Windows XP i zadziałało, dziękuję za podpowiedź :)

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1784
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 14 lip 2018, 14:08

138. "Superpakiet Kariera" za zarejestrowanie Kariery nie działa u mnie, a dokładniej nie działają nowe wynalazki. Pakiet mam normalnie zainstalowany i nowe fryzury i ubrania owszem są, ale mój wynalazca odkrył już dawno wszystkie wynalazki z gry i pomimo że próbuje i próbuje dalej, tych dwóch z tego pakietu nie da się zrobić i nadal mam tylko 88% odkrytych wszystkich wynalazków.
Dodam, że w buydebugu też ich nie ma, ale rzeźby - owszem.
EDIT: Już udało mi się z tym poradzić...
Obrazek

Online
Niksza
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2018, 22:42

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niksza » 17 lip 2018, 12:55

139. Launcher nie instaluje mi sims3packów, pojawia się jedynie okienko instalacji, które jest czarne i po chwili znika.

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 195
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 17 lip 2018, 18:40

139. Też tak kiedyś miałem. Nie pamiętam czy to kiedykolwiek naprawiłem, ale jest program który zmienia sims3packi na .package (niestety chyba nie działa z simami, domami i wzorami)
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Online
Niksza
Posty: 4
Rejestracja: 10 lip 2018, 22:42

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niksza » 17 lip 2018, 20:05

139. Najbardziej właśnie zależy mi na światach i parcelach :/ Są jakieś poradniki, ale żaden na razie się nie sprawdził.

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 195
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 17 lip 2018, 21:35

139. A spróbuj tej metody konwertowania na .package ze światami i parcelami, może zadziała? Bo pamiętam że parę razy mi się zdarzyło świat albo parcelę przekonwertować, ale nie pamiętam czy jakieś konsekwencje były. W sumie pamiętam że tylko wzory mi crashowały grę jak były .package.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość