Gra się nie włącza.

Do tego działu trafiają rozwiązane problemy. Przed założeniem tematu sprawdź czy odpowiedź już nie padła.
Awatar użytkownika
MoonWalk
Posty: 141
Rejestracja: 15 gru 2013, 3:31

Gra się nie włącza.

Postautor: MoonWalk » 04 lip 2014, 1:49

Witam.

Dopadł mnie spory problem - THe SIms 2 (OŻ) mi sie nie włącza, nei wiem czemu. Klikam graj i zero reakcji. Jaka moze być przyczyna?

Edit: Hmm. To chyba przez grubą rysę na płycie. Znacie jakieś sposoby na jej "odratowanie"? Albo może nie wiem, da isę jakoś grę zcrackować bez błędów? Ja sie nie znam na tym w ogóle, bo zawsze wszystko kupuję :curious:

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3077
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: Shattered » 04 lip 2014, 7:24

Spróbuj może włączyć grę przez plik w folderze gdy, a nie przez launcher. Wyrzuć też może folder Downloads i zobacz czy problem występuje
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Awatar użytkownika
MoonWalk
Posty: 141
Rejestracja: 15 gru 2013, 3:31

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: MoonWalk » 04 lip 2014, 18:18

Ale z tym samym downloadem grałem wcześniej i działało. Próbowałem też włączać grę przez plik w folderze

Awatar użytkownika
Kasim Hazim
Renciści
Renciści
Posty: 2172
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:53

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: Kasim Hazim » 04 lip 2014, 18:25

A ze zgodnością wszystko ustawiłeś?
Jeśli gra jest oryginalna, to można spróbować wgrać cracka, to chyba nie będzie piractwo w takim wypadku (chociaż nie jestem pewny i lepiej jakby na ten temat wypowiedziała się osoba, która wie co i jak xD).
Obrazek

"Lubię łódki. One tak płyną. Przez morza i w ogóle."

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3077
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: Shattered » 04 lip 2014, 18:28

MoonWalk pisze:Ale z tym samym downloadem grałem wcześniej i działało. Próbowałem też włączać grę przez plik w folderze
Spróbuj wyrzucić ten DOWNLOADS. Też miałam podobnie tylko, że gra nie chciała mi się załadować. Pomogło wyrzucenie tego folderu
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Awatar użytkownika
GamerTR9
Posty: 259
Rejestracja: 15 gru 2013, 14:06

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: GamerTR9 » 04 lip 2014, 18:43

Masz jakiś program do wirtualnych napędów? Np. deamon tools? Jeżeli tak to usuń je i wtedy sprawdź czy działa.
A może, gdy snom zaufam,
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.


. . .

Awatar użytkownika
MoonWalk
Posty: 141
Rejestracja: 15 gru 2013, 3:31

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: MoonWalk » 04 lip 2014, 21:36

Ludzie, chyba mnie znacie. Wiecie, że ja generalnie ogarniam troszku komputery i gry :P Nie używam żadnych deamon tools, niczego. Downloads dla próby wyrzuciłem i też nic. A już na pewno nie zgodność... Przypuszczam, że to płyta. Jeśli tak jest, to bardzo proszę o sprawdzony sposób na cracka (w sensie, żebgy wszystko po nim poprawnie działało). To nie jest żadne piractwo, zresztą... dajcie sobie spokój z tym :P Mam grę, whateva.

I tak pewnie kupię kolejny egzemplarz, żebym mógł instalować przecież. Wtedy też pewnie pliki z płyty sobie zgram na inna na wszelki wypadek.

Edit: EA wymienia gry na wersję Origin po okazaniu paragonu, tyle że ja go nie mam. Kupowałem przez sklep internetowy. Kwestia jest taka, że nie pamietam jaki....

Awatar użytkownika
Kasim Hazim
Renciści
Renciści
Posty: 2172
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:53

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: Kasim Hazim » 05 lip 2014, 0:51

Cracka musisz sobie znaleźć na necie i pobrać (co trudne raczej nie będzie). Wklejasz go w Mój komputer/dysk lokalny c lub d/ Program Files/ EA Games / The Sims 2 / TSbin. I tyle, wszystko powinno działać poprawnie. :P
Obrazek

"Lubię łódki. One tak płyną. Przez morza i w ogóle."

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: Szafirek » 05 lip 2014, 11:03

Origin nie przyjmuje kodu od the sims 2?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
MoonWalk
Posty: 141
Rejestracja: 15 gru 2013, 3:31

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: MoonWalk » 05 lip 2014, 21:55

No właśnie nie wiem. TO by było bez sensu, gdyby przyjmował tylko paragony - przypuszczam, że to dla ograniczenia wymian, bo nikt takowego paragonu nie ma... Czekam na odpowiedź od nich.

Awatar użytkownika
MoonWalk
Posty: 141
Rejestracja: 15 gru 2013, 3:31

Re: Gra się nie włącza.

Postautor: MoonWalk » 05 lip 2014, 22:32

Ooops. Mam problem. To nie płytka. Gra otwiera się na czystym zapisie. I to na pewno chodzi o zapis, bo przecież usuwałem downloads i też nie działało. I co teraz mam zrobić? aaa!

Edit: W zapisie jest kilka okolic, których modyfikacja folderów pochodzi sprzed dwóch dni z tej samej godziny. Co się mogło stać?

Edit1: Ohh. Działą xD Zapomniałem o tym sposobie zupełnie! Usunąłem accessory.cache i group.cache ;)


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość