Szybka pomoc

Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 2? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 03 maja 2016, 20:46

35. I nie martw się, Twój kosmita ma czarne oczy. Nawet, jeśli nie zainstalujesz moda, jego oczy wrócą do normalności tj. czarnego koloru, gdy wejdzie w wiek dorosłego.

Awatar użytkownika
msreckless
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 519
Rejestracja: 24 gru 2013, 12:19

Re: Szybka pomoc

Postautor: msreckless » 03 maja 2016, 21:39

35. ale po co ma się męczyć 14 dni bycia nastolatkiem bez czarnych oczu jak naprawia to jeden prosty hack :D

Obrazek
don't hold your breath, i'm not losing sleep over you
i'm mr ms reckless with the capital r

Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 04 maja 2016, 9:27

35. Tak. Ale martwiła się, że jak zapisała, to może już tak zostanie. Dlatego chciałam napisać, że mimo zapisania, kosmita ma dalej czarne oczy (choć podmienione w wieku nastoletnim) i na pewno ich nie straci, a błąd nie jest na stałe.

Awatar użytkownika
Sachiko
Posty: 115
Rejestracja: 08 lut 2014, 13:29

Re: Szybka pomoc

Postautor: Sachiko » 04 maja 2016, 15:23

36. Ma ktoś jakiś kod, mod, cokolwiek usuwający ograniczenia w stawianiu dachu? Dobudowalam pokój na parterze domu i za nic nie mogę postawić dachu, cały czas mam komunikat "Nie można łączyć z innymi obiektami". Odsuwalam rzeczy od ścian, usuwalam okna, całe ściany i nic, cały czas to wyskakuje :c
blackpink in your area

Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 06 maja 2016, 14:56

36. To powszechny błąd, który denerwuje każdego budowlańca. Skasuj lub przesuń WSZYSTKO, co tam jest. Ściany, okna, schody koniecznie!!, meble, minimum jedną kratkę dalej niż dach będzie sięgał. Na pewno pomoże. Sama często mam z tym problem i okazuje się, że okno, drzwi albo szafa kratkę lub dwie dalej przeszkadzały...

Możesz też spróbować z kodem constrainfloorelevation false (false go aktywuje, true wyłącza, odwrotnie niż w przypadku testing'a), ale nie pamiętam już, jak działa na dachy.

brightmoon
Posty: 117
Rejestracja: 26 wrz 2015, 11:57

Re: Szybka pomoc

Postautor: brightmoon » 06 maja 2016, 16:25

35. Dzięki za wyjaśnienie i za link do moda, jeśli oczy wrócą to dobrze :)

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 11 maja 2016, 11:18

37. Tym razem ja mam pytanie. :D Nigdy w grze nie mogłam zrobić tej świątecznej pieczeni. :( Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Chodzi mi o tą bożonarodzeniową. Jak ją wybieram w lodówce w opcji przygotuj/przygotuj wiele to nic się nie dzieje. :( A w sekcji podaj jej w ogóle nie mam... Ktoś wie, jak tą pieczeń zrobić? :(

Awatar użytkownika
Hebe
Posty: 105
Rejestracja: 22 sty 2015, 21:40

Re: Szybka pomoc

Postautor: Hebe » 11 maja 2016, 12:44

37. Musisz kupić róg obfitości w trybie kupowania ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 11 maja 2016, 13:22

37. :aww: Działa! Dzięki. Nie wpadłabym na to sama... :wat:

Awatar użytkownika
adasdelrey
Posty: 126
Rejestracja: 14 paź 2015, 12:20

Re: Szybka pomoc

Postautor: adasdelrey » 08 lip 2016, 22:49

38. Jak zmienić nazwisko sima?

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1803
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Szybka pomoc

Postautor: Lenna » 08 lip 2016, 22:58

38. Z tego co wiem da się tylko w SimPe.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 721
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc

Postautor: Rai » 08 lip 2016, 23:07

adasdelrey pisze:38. Jak zmienić nazwisko sima?
Jak wspomniała Lenna - SimPe - bądź specjalny mod w kształcie obrazu, który jest dostępny na MTS.
http://www.modthesims.info/download.php?t=289073
Tworzysz sobie w CAS Sima o nazwisku, które ma mieć Twój. Wprowadzasz na parcelę, kopiujesz jego nazwisko Swojemu Simowi, a potem tego stworzonego zabijasz/wyprowadzasz i kasujesz.

Awatar użytkownika
adasdelrey
Posty: 126
Rejestracja: 14 paź 2015, 12:20

Re: Szybka pomoc

Postautor: adasdelrey » 08 lip 2016, 23:12

38. Dziękuje bardzo! Ale chyba jednak skorzystam z metody SimPe, bo jest chyba najszybsza :P Jeszcze raz dzięki :)

Napisałam o obrazie z MTS, bo nie każdy zna się na obsłudze SimPe, niektórzy też wolą w nim nie grzebać. ;) Pozdrawiam! /Rai

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2873
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc

Postautor: Shattered » 19 lip 2016, 22:39

39. Fraps nie działa w grze nawet jeśli włączam go przed włączeniem gry

Awatar użytkownika
Sachiko
Posty: 115
Rejestracja: 08 lut 2014, 13:29

Re: Szybka pomoc

Postautor: Sachiko » 24 lip 2016, 18:29

40. Oceny simów (nastolatków) są statyczne tzn. zaczęli liceum od 6+, która została im z podstawówki i nawet gdy nie robię pracy domowej ocena nie spada. Nie łapią się też na stypendium, chociaż powinni. Próbowałam dać im szóstkę boolpropem klikając na skrzynkę pocztową i wybierając odpowiednią opcję, ale nic to nie zmieniło. Czy ma ktoś pomysł co mogłabym zrobić?
blackpink in your area

Obrazek

Awatar użytkownika
Joan
Posty: 222
Rejestracja: 21 sty 2015, 17:43

Re: Szybka pomoc

Postautor: Joan » 24 lip 2016, 19:38

41. Hej, mam pytanie. Jak zrobić taką wodę w grze?

http://66.media.tumblr.com/a8325d6952f8 ... 8_1280.png

Wiem, że jest trick na wodę w otoczeniu - dzięki zmienieniu jednej rzeczy w plikach mam sliczna wodę. Czy w tym przypadku działa to tak samo?
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 511
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc

Postautor: Niebezpieczny » 24 lip 2016, 21:38

41. Nie, ten gąszcz kryje takie małe coś, co musi być blisko wody żeby ta woda była taka ładna. Kojarzę zdjęcie chyba z mts ale nie mam pojęcia jak się ten mod nazywa
Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2873
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc

Postautor: Shattered » 24 lip 2016, 21:41


Awatar użytkownika
Joan
Posty: 222
Rejestracja: 21 sty 2015, 17:43

Re: Szybka pomoc

Postautor: Joan » 24 lip 2016, 22:53

41. Dziękuje wam bardzo!
Obrazek

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Re: Szybka pomoc

Postautor: Atax » 04 wrz 2016, 15:47

42. Mam duży problem z parcelą biznesową ;_;
Moja simka po zamknięciu sklepu chciała udać się do domu, jednak nie może tego zrobić przez tę idiotyczną animację wyganiania simów ze sklepu... Na parceli już nikogo nie ma, a ona za każdym razem biega i biega i wygania w nieskończonośc, przez co nie może wrócić do domu ani pójść na inną parcelę ;-; Próbowałem już otwierać i zamykać sklep, resetować ją itp ale nic to nie daje.
Pomocy błagam, gre mam na pasku i nie chce wychodzić bez zapisu :(

Edit: Problem rozwiązany, żeby nie było.
Błąd jest powodowany przez niewidzialnego sima na parceli, którego trzeba usunąć pobierając np teleporter z mts.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość