Co do miast - tak, wychodzą im, ale po pewnym czasie mam już ich wszystkich dość, bo te kolory... :x Windenberg wydaje się być inny i bardzo dobrze, nie wygląda tak cukierkowo.
Nie powinni, tak jak Papcio napisał, "zrywać z tradycją" i nagle postanawiać, że nie wprowadzą postaci nadnaturalnej. Moim zdaniem to śmieszne, zawsze takie postacie były i co? Nagle im się odwidziało? Mogliby dodać taką samą opcję jak w trójce i wróżki czy konie nie latałyby nam po mieście.
Z drugiej strony, gra jest jeszcze w fazie produkcji, a do listopada mamy 3 miesiące (jeśli przyjąć, że premiera gry pod koniec listopada, to gdzieś 3,5), więc myślę, że taka odpowiedź SimGuru na ten temat jest spowodowana właśnie tym, że po prostu jeszcze postaci nadnaturalnej jeszcze nie stworzyli. Bardzo chciałbym się
NIE mylić.
Coraz bardziej zaczynam myśleć, że ten dodatek ma potencjał i tematyka, choć wydaje się nudna, jest w istocie nie ciekawa, a po prostu zwyczajna i bardzo dobrze, że "wpadli" na taki pomysł. Żeby spotkania z Simami były ciekawsze i miały większy sens, bo serio - bar, muzeum, siłownia, biblioteka? Co to za miejscówki?

Patrząc na to wydaje mi się jednak, że to tylko ulepszenia opcji z podstawy, tak jak tutaj zauważył np. Kasim. Fajnie byłoby, gdyby wprowadzili więcej typów parcel (nasuwa mi się motyw
Miejskiego życia z trójki, chociaż to nijak ma się do tematyki tego dodatku). Szkoda tylko, że za ten dodatek przyjdzie graczom zapłacić wiele więcej, niż jest on wart. :c