Głodówka

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Głodówka

Postautor: Atax » 21 gru 2014, 0:25

Witam wszystkich tej pięknej nocy!
Mam straszny problem z simami, mianowicie nie mogę wykonać żadnej interakcji z lodówką. Znaczy ja mogę, simowie - niekoniecznie. Gra po prostu ignoruje interakcje związane z lodówką. Nie mogę przyrządzić jedzenia, resztki po wyjęciu znikają, simowie czasami się resetują. Tak samo jest z każdą lodówką. Nawet przeprowadziłem ich do drugiego miasta, ale to nic nie dało.
Ja i moje głodne simy prosimy o pomoc, nie mogą całe życie objadać się pizzą (którą pochłonie lodówka jak tylko ją do niej włożę)

Awatar użytkownika
Kasim Hazim
Renciści
Renciści
Posty: 2178
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:53

Re: Głodówka

Postautor: Kasim Hazim » 21 gru 2014, 0:29

Dzieje się tak na każdym zapisie?
Obrazek

"Lubię łódki. One tak płyną. Przez morza i w ogóle."

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 613
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: Głodówka

Postautor: Cain » 21 gru 2014, 0:40

A wymieniałeś tę lodówkę na inną? :P
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Re: Głodówka

Postautor: Atax » 21 gru 2014, 0:50

Tak, kombinowałem co się da, ale żadna nie chce im dać jedzenia O_o

Właśnie sprawdziłem i na innym zapisie wszystko działa normalnie...

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 613
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: Głodówka

Postautor: Cain » 21 gru 2014, 0:52

Chcesz grać nadal w tym mieście czy Ci nie zależy na tym? :P Bo jak nie zależy, to możesz przeprowadzić rodzinkę na nowy zapis i tam nią grać. A jeśli zależy, to może spróbuj wyprowadzić rodzinę razem z domem (jeśli się da, nie ogarniam jeszcze do końca czwórki), a potem wprowadzić ją ponownie. Trochę kombinowania, ale po nitce do kłębka może się uda. ;)
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Re: Głodówka

Postautor: Atax » 21 gru 2014, 0:55

Musi się udać! Mój szanowany przez masę seniorów w świecie simów ród Kudazów (tak) nie może tak po prostu zginąć ;-;
Może przez galerię to zrobię, ale wtedy simowie chyba stracą pracę i rzeczy z wyposażenia, prawda? :/

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 613
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: Głodówka

Postautor: Cain » 21 gru 2014, 1:08

Nie jestem pewien, ale prawdopodobnie tak.
Znasz metodę czystego folderu? Zmieniasz nazwę folderu Electronic Arts w dokumentach na Electronic Arts1, włączasz grę, wyłączasz ją. W dokumentach tworzy się nowy folder o nazwie Electronic Arts, a w nim zapewne będzie The Sims 4. Gdy ten folder tam będzie, to skopiuj z Electronic Arts1/The Sims 4 folder Saves i wklej go do tego nowopowstałego (EA/TS4). Oczywiście zabierz ze sobą folder Mods, jeśli korzystasz z CC bądź modów. Odpal grę i zobacz, czy problem nadal występuje.

Daj znać, jak już tak zrobisz! :) I co najważniejsze - jeśli się uda, napisz, który sposób pomógł.
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Re: Głodówka

Postautor: Atax » 21 gru 2014, 16:08

Udało się pokonać opętane lodówki! Metoda czystego folderu zadziałała 8D
Ja i moi otyli z radości simowie jesteśmy Ci wdzięczni, Kań :sweet:
Oczywiście dziękuję też Kasimowi za chęci :)


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość