Szybka pomoc na drobne problemy

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
GamerTR9
Posty: 260
Rejestracja: 15 gru 2013, 14:06

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: GamerTR9 » 24 lis 2015, 14:29

Czy wam też usunięto 3/4 rodzin i domów które stworzyliście z galerii?
A może, gdy snom zaufam,
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.


. . .

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1747
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Levkoni » 25 lis 2015, 15:13

Halpuria po prostu usuń grę. Możesz dodatkowo wyczyścić rejestr programem ccleaner. Potem tylko zainstaluj grę na nowo, masz już ją zarejestrowaną w Origin, więc nie potrzebujesz płytki, wszystkie dodatki pobiorą Ci się z neta. Tylko przy instalacji wybierz inny folder, na który zainstalować grę. Origina nie trzeba usuwać. Potem tylko uruchom grę czystą, wyjdź z niej, wrzuć folder, który przeniosłaś i zastąp nim ten który się utworzył i uruchom znowu grę. Będziesz miała wszystkie zapisy.

GamerTR9 zaznacz w filtrach wyszukiwania zawartość zmodyfikowaną i sprawdź jeszcze raz :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Galcia
Scenarzysta
Scenarzysta
Newsman
Newsman
Posty: 905
Rejestracja: 13 lut 2015, 20:57

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Galcia » 28 lis 2015, 14:31

10. Jakiś czas temu przestały mi się wyświetlać zdjęcia w folderze "zrzuty ekranu" - jest zupełnie pusty. Jednak gdy wejdę poziom wyżej do katalogu z grą, w miniaturce folderu wyświetlają mi się podglądy zdjęć, a po kliknięciu na ów folder wyświetla się informacja, że pliki tam są, jest ich tyle, ile powinno i ważą też odpowiednio. Gdy przekopiuję folder w inne miejsce, zdjęcia pojawiają się w nim normalnie i gdy skopiuję zdjęcia z powrotem do folderu "zrzuty ekranu", wyświetlają się poprawnie, ale to strasznie upierdliwe, zwłaszcza podczas robienia zdjęć do relacji, gdzie co chwilę podglądam alt-tabem, jakich ujęć mi brakuje i muszę za każdym razem kopiować folder. ;/
Próbowałam już usunąć folder i utworzyć go na nowo, nie pomogło. Nie aktualizowałam ostatnio systemu, żadnych sterowników ani gry. Macie jakieś pomysły, co mogło się stać?
Obrazek

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1747
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Levkoni » 21 gru 2015, 11:56

Raff Emm bo zapewne w aktualizacji zmienili filtr strojów do pływania i już nie pokazuje góry dla mężczyzn. Wyłącz filtr strojów i powinny Ci się wyświetlić wszystkie stroje.
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
severuska
Posty: 163
Rejestracja: 23 sty 2015, 10:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: severuska » 16 sty 2016, 17:28

Czy miał ktoś z was taki problem, że simowie wchodzą do wanny (jakiejkolwiek!) po czym od razu z niej wychodzą?? Zmieniałam miejsca, pokoje, rodzaje wanien oraz simów, lecz nadal jest to samo :(

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1747
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Levkoni » 16 sty 2016, 17:54

To jest błąd, który się pojawił dwie aktualizacje temu. Toaleta i prysznic/wanna właśnie coś takiego robiły. W ostatniej aktualizacji naprawili toaletę, ale o wannie zapomnieli, bo prysznic u mnie działa normalnie, wannie się nie przyglądałem. To się dzieje, jeśli mają jakąś inną interakcję do wykonania po kąpieli. O ile dobrze zidentyfikowałem błąd, nic na to nie poradzisz, trzeba czekać na łatkę.
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
severuska
Posty: 163
Rejestracja: 23 sty 2015, 10:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: severuska » 28 sty 2016, 13:37

Czy ktoś orientuje się jak rozwiązać problem "luki" dachu czterospadowego? Dach jest równo ułożony ze ścianą, niestety tworzy się taka brzydka dziura, to normalne czy idzie temu jakoś zaradzić (kody, triki itd )? Przez ten rodzaj dachu nawet belki nie stykają się z nim, lecz z powietrzem :/

[spoiler]Obrazek[/spoiler]

Awatar użytkownika
Tomaszek2122
Posty: 55
Rejestracja: 15 paź 2014, 5:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Tomaszek2122 » 06 lut 2016, 13:41

Obrazek
Coś takiego pokazało mi się podczas instalacji The Sims 4. Czy można coś na to zaradzić? Zgłosiłem już też błąd do Narzędzia zgłaszania błędów Origin.

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2677
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Shattered » 30 mar 2016, 12:31

Gra strasznie laguje się na klifach. Miał ktoś podobny problem?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 694
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 06 cze 2016, 12:39

Czy ktoś może kojarzy link do moda, który sprawia, że drzewa genealogiczne się nie kasują?

Edit. Znalazłam. Gdyby ktoś jeszcze szukał - No Culling Mod na MTS

Awatar użytkownika
severuska
Posty: 163
Rejestracja: 23 sty 2015, 10:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: severuska » 08 cze 2016, 9:08

Po najnowszej aktualizacji coś się posypało - nigdy jeszcze nie miałam takiego czegoś po innych aktualizacjach, nie miałam żadnych błędów.
Brakuje mi ikonek "opcji" i "wyboru" oraz podczas wybierania kolorów ubrań stały się mało widoczne i brzydkie ( nie wiem czy to jest akurat wina aktualizacji, jako nowość ).
Modów mam tylko kilka i żaden nie sprawiał mi kłopotów, CC także, gdyż je zawsze sprawdzam w grze...a może jednak jakiś mod? Macie takie coś? Może wiecie jak to rozwiązać?

[spoiler]Obrazek[/spoiler]

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 866
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 12 cze 2016, 19:10

w parametrach origina masz podane gdzie maja byc zainstalowane gry

Wchdozisz sobie w preferencje -> zaawansowane. NIe podam dokladnie bo ja mam francuska wersje Origina. To co mialas pobrane z origina, mozesz spokojnie przeniesc. Origin wykryje i zainstaluje.. Jesli masz dobre polaczenie internetowe, to w ogole nie baw sie w plytki tylko od razu pobieraj przez origin.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
kontrowersyjna kaczuszka
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Posty: 287
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: kontrowersyjna kaczuszka » 12 cze 2016, 19:42

Jest możliwość zmiany wersji językowej gry? Mam do wyboru wersję czeską, polską i ruską, a baaaardzo zależy mi na angielskiej.

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 694
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 07 lip 2016, 16:37

Czy ktoś może wie, co dzieje się z nagrobkami Simów z innych rodzin? Podczas gdy grałam pewną rodziną, w innej umarł Sim. Zależy mi na jego nagrobku,a nigdzie nie mogę go znaleźć... nie wiem, czy się nawet w takich sytuacjach robią? Czy można je jakoś odzyskać? (bez modów lub z nimi)

Awatar użytkownika
Simwood
Posty: 750
Rejestracja: 06 sty 2016, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Simwood » 07 lip 2016, 18:34

Chyba nie. To jest właśnie największy problem
Obrazek

Awatar użytkownika
severuska
Posty: 163
Rejestracja: 23 sty 2015, 10:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: severuska » 01 wrz 2016, 11:10

Czy wie ktoś co może być przyczyną braku tego najnowszego oświetlenia w grze po aktualizacji? Mam wszystkie opcje na full, dobry komputer, nie mam żadnego "poprawiającego" modu na oświetlenie itp :/

[spoiler]Obrazek[/spoiler]

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 71
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Nicolette » 05 paź 2016, 20:12

Zablokowała mi się "złota rączka" na parceli. Przyszedł w nocy, naprawił i wyszedł ale rano powrócił. Puka do drzwi, odchodzi za ogrodzenie parceli, po czym znów puka i tak w kółko. Próbowałam go powitać a potem wypraszać ale dzieje się cały czas to samo. Resetowanie sima też nie pomaga.

Awatar użytkownika
severuska
Posty: 163
Rejestracja: 23 sty 2015, 10:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: severuska » 20 gru 2016, 18:21

Czy ktoś z was miał problem, że nie można było dodać świeczek, zdmuchnąć, wypowiedzieć życzenia, albo spróbować lukru z tortu? Nie mam żadnych z tych opcji i nie mam jak "normalnie" zmienić wiek sima podczas urodzin :(...

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 694
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Rai » 27 gru 2016, 14:55

severuska pisze:Czy ktoś z was miał problem, że nie można było dodać świeczek, zdmuchnąć, wypowiedzieć życzenia, albo spróbować lukru z tortu? Nie mam żadnych z tych opcji i nie mam jak "normalnie" zmienić wiek sima podczas urodzin :(...
Nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło. Tort nie jest zepsuty? Może masz jakieś CC, jak np. tort urodzinowy, przepisy na torty, mody ingerujące w wiek?

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 866
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 27 gru 2016, 16:49

tak mialam taki problem. Ale byl on chwilowy. Dlatego ja przed kazdymi urodzinami robie save, wlasnie na wypadek takich sytuacji.

U mnie przejawialo sie to tym, ze nie dosc ze nie mozna bylo zdmuchnac swieczek, to jeszcze gocie przychodzili i wyzerali tort, zanim nastapily urodziny.
Nie wiem skad sie bierze ten blad, ale chyba jedyna rada na niego jest robienie save'a tuz przed urodzinami.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość