Szybka pomoc na drobne problemy

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Hanka Milanka
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 145
Rejestracja: 21 sty 2015, 18:10

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hanka Milanka » 23 cze 2015, 17:15

1. Koleżanka ma problem z włosami CC. Z bliska wyglądają normalnie natomiast z daleka już się psują:

z bliska wyglądają tak: http://i.imgur.com/Zr3gseh.jpg
z daleka natomiast tak: http://i.imgur.com/6MBsMZZ.jpg (zapisało mi się mniejsze, ale widać na czym polega problem, a nie chce mi się jeszcze raz linkować xD)

dzieje się jej tak z wszystkimi pobranymi fryzurami, pomimo, że ustawienia ma wszędzie na najwyższe. W podobnym temacie na innym forum wyłączenie trybu laptopa pomogło, ale jej nic nie dało.

Proszę o pomoc w jej imieniu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Niebezpieczny
Posty: 512
Rejestracja: 05 gru 2014, 23:03

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Niebezpieczny » 09 lip 2015, 10:51

1. Właśnie nie. To wina EA którzy wyłączyli przezroczystość włosów w trybie laptopa przez co fryzury cc a la Sims 3 nie działają. Po wyjściu z trybu laptopa problem powinien się rozwiązać, najwidoczniej coś jest z grą. Niech spróbuje naprawić grę przez origin
Obrazek

Awatar użytkownika
Hanka Milanka
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 145
Rejestracja: 21 sty 2015, 18:10

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Hanka Milanka » 10 lip 2015, 13:58

1. Problem nieaktualny, podobno nie pomogło jej wyłączenie trybu laptopa, ale na rzeczy było coś z ustawieniami, bo zdenerwowała się i zmieniała wszystko co tylko jej w ręce wpadło i nie wiem co zmieniła, ale mówiła, że już jest okej :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 876
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 13 lip 2015, 17:51

Czy u was tez po aktualizacji pojawil sie problem z zawieraniem przyjazni ?? mam paski na praiwe 70% a simowie nadal nie sa przyjaciolmi tylko neutralni.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Gunia
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 250
Rejestracja: 15 gru 2013, 13:59

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Gunia » 19 lip 2015, 20:15

3. Mam problem z licencjonowaniem utworu. Teoretycznie utwór (na skrzypcach) jest napisany, ale nie da się go sprzedać, wyciągnąć z wyposażenia, skasować ani nic. Simka ma 10 poziom skrzypiec.
Zapraszam na relację! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Hirooo
Posty: 185
Rejestracja: 24 lip 2014, 15:43

Re: The Sims 4 - Pogaduszki

Postautor: Hirooo » 06 sie 2015, 22:01

4.Czy wy też macie taki problem po aktualizacji systemu do Win10? Dzieje się tak tylko jak próbuję otworzyć origin albo The Sims 4 :(

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 876
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Pogaduszki

Postautor: Stara-Raszpla » 06 sie 2015, 22:04

4. u mnie jest wszystko ok.

Doinstlauj po prostu brakujący dll. Wpisz jego nazwe w google, pobierz ze strony i wrzuc do odpowiedniego folderu :)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Hirooo
Posty: 185
Rejestracja: 24 lip 2014, 15:43

Re: The Sims 4 - Pogaduszki

Postautor: Hirooo » 06 sie 2015, 22:16

4. A wiesz może do jakiego folderu mam to wrzucić? Nie znam się za bardzo na kompach..

KasimEdit: Ale to nie jest dział do rozwiązywania problemów. Przenoszę posty do odpowiedniego tematu...

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 876
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 07 sie 2015, 11:24

4. a jednak myliłam się.. normalnie przy plikach dll jest tak jak powiedziałam. Przy tym konkretnym trzeba zrobić nieco inaczej. Tutaj masz kompletny poradnik w jezyku polskim

http://www.reviversoft.com/pl/blog/2013 ... n-your-pc/
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
deepblue
Posty: 65
Rejestracja: 08 lip 2014, 19:56

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: deepblue » 19 sie 2015, 20:17

5. Dlaczego, kiedy zatrudnię pracowników i przydzielę im pracę, ci stoją bezczynnie, siadają na krzesłach i gawędzą z klientami zamiast np. sprzątać? Jest na to mod/fix ?

Awatar użytkownika
kontrowersyjna kaczuszka
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Posty: 287
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: kontrowersyjna kaczuszka » 25 sie 2015, 15:46

6. Może nie jest to mały problem, ale nie chce mi się zakładać nowego tematu.

Jak chcę włączyć simsy, wyskakuje mi to:

Obrazek

Karta graficzna jest altualna, jakiś miesiąc temu (nawet trochę później) wszystko działało jak trzeba, a teraz takie coś... :|

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 876
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 25 sie 2015, 17:44

6. Lubie, też spotkalam się z tym bledem i u mnie byl problem z jakims procesem, ktory nie zamknal sie prawidlowo. Pomoglo tez naprawienie gry przez origin.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
kontrowersyjna kaczuszka
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Posty: 287
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: kontrowersyjna kaczuszka » 25 sie 2015, 19:22

6. Naprawienie gry przez Origin nie pomogło. Proces jakiego typu? Bo tak trochę wyłączyłem już komputer 2 razy, przeinstalowałem grę jakieś 3 razy, nic na razie nie pomaga. A gra wcześniej chodziła normalnie na tej karcie.

Awatar użytkownika
Neonka
Posty: 116
Rejestracja: 15 sie 2015, 17:07

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Neonka » 25 sie 2015, 19:56

6. a nie aktualizowałeś sterowników karty? może źle się zainstalowały?

Awatar użytkownika
kontrowersyjna kaczuszka
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Posty: 287
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:32

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: kontrowersyjna kaczuszka » 25 sie 2015, 20:02

6. Gdy wyszła aktualizacja do win10 wszystko instalowałem od nowa. TS4 wtedy działały normalnie. Ale po pewnym czasie (2 tygodnie) gra wyłączyła mi się nagle. Pomyślałem "dobra tam, pogram kiedy indziej". Nic potem nie instalowałem. Wczoraj sprawdzałem sterowniki do karty graficznej, to pokazało mi że są najnowsze.


ROZWIĄZANE Musiałem wpisać w "Game Properties..." w wierszu "-w" i wyłączyć Origin w grze. :) Mam nadzieję, że kiedyś wam się przyda.

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 876
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 29 sie 2015, 10:13

7. Czy wam tez sie simsy tak czesto zawieszaja przy przejsciu do innej parceli ?? bo mi ostatnio nagminnie.. i ciagle mam ten blad z Inventory.. ale kurcze, moi simowie wcale tak duzo nie maja...
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Neonka
Posty: 116
Rejestracja: 15 sie 2015, 17:07

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Neonka » 31 sie 2015, 21:51

8. Przedmioty w kolekcjach, które doszły w Witaj w pracy, są do znalezienia tylko na tej obcej planecie?

Awatar użytkownika
Tomaszek2122
Posty: 55
Rejestracja: 15 paź 2014, 5:38

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Tomaszek2122 » 11 paź 2015, 14:14

9. Mam taki problem z grą. Ponowna instalacja i Napraw grę... nic nie dają.
Obrazek
Miał ktoś podobny problem?

Awatar użytkownika
Column15
Posty: 174
Rejestracja: 22 maja 2014, 19:40

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Column15 » 11 paź 2015, 16:37

Ad 9.
Miałem. Katorga. U mnie również nie pomagały ponowna instalacja oraz "Napraw grę" w Originie, a problem okazał się o wiele prostszy... Jeden mod po prostu był uszkodzony. Znajdź modyfikację/CC która powoduje błąd jedną z opisanych tu albo skorzystaj z tego narzędzia.
Obrazek
av by teaplease.

Awatar użytkownika
Halpuria
Posty: 37
Rejestracja: 08 lis 2015, 21:04

Re: Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Halpuria » 08 lis 2015, 21:41

Witam,

mam taki problem, że niefrasobliwie zainstalowałam sobie Sims 4 na dysku C i teraz kończy mi się miejsce. Domyślam się, że jedynym wyjściem jest odinstalowanie i ponowne zainstalowanie na dysku D. Tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, by niczego nie popsuć. Stąd moja prośba o wskazówki.

- co z Originem, czy też go muszę zainstalować na D? Czy lepiej zostawić gdzie jest (też na C),
- posiadam wersje pudełkowe podstawy, witaj w pracy i ucieczki w plener. Resztę kupowałam online. Czy będzie mieć to jakiś wpływ?
- skopiowałam cały folder EA z moich dokumentów. Czy muszę zrobić coś jeszcze, by nie stracić dotychczasowych zapisów?
- czy coś w trakcie takiej operacji może pójść nie tak?

Z góry dziękuję za wszelkie udzielone odpowiedzi.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość