The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
figa
Posty: 65
Rejestracja: 15 sty 2014, 13:33

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: figa » 30 sie 2014, 14:24

@martus232
Gra pójdzie
Obrazek

Awatar użytkownika
figa
Posty: 65
Rejestracja: 15 sty 2014, 13:33

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: figa » 01 wrz 2014, 11:36

@florrie

Może być problem z wydajnością przez słabą kartę graficzną.
Obrazek

Sebosz
Posty: 163
Rejestracja: 30 gru 2013, 14:24

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Sebosz » 01 wrz 2014, 13:02

Kartę graficzną? Chyba przez procesor.

Awatar użytkownika
figa
Posty: 65
Rejestracja: 15 sty 2014, 13:33

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: figa » 01 wrz 2014, 13:26

Odpowiadałam florrie procesor i3-2330M powinien dać radę ale zintegrowany Intel HD 3000 może być za słaby do TS4.
Wynika to między innymi stąd http://simswiki.info/wiki.php?title=Sim ... quirements
Obrazek

Awatar użytkownika
figa
Posty: 65
Rejestracja: 15 sty 2014, 13:33

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: figa » 03 wrz 2014, 13:24

@Sarutek
Teoretycznie powinno działać na średnich ustawieniach.

@ClaudiaMunari
Powinno chodzić, aczkolwiek mogą wystąpić problemy z płynnością ze względu na kartę graficzną.

@paulciaaaxd
Pewno pyknie, ale jak będzie chodzić trudno powiedzieć, procesor nieco słabszy od rekomendowanego, karta dość nowej generacji ale nie robiona typowo pod gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
eris234
Posty: 94
Rejestracja: 23 lip 2014, 14:55

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: eris234 » 03 wrz 2014, 19:14

Wiem, że gra mi zadziała, ale na jakich detalach? Według tej stronki http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 zadziała na najniższych, ale coś trudno mi uwierzyć, że nie pójdzie nawet na średnich? To specyfikacje mojego dwuletniego laptopa:

Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
Karty: GeForce 610M, Intel HD Graphics 3000
8 GB RAM
Procek: Intel Core i3-2310M 2.10 GHz

Proszę powiedzcie na jakich detalach mi pójdzie? Od tego zależy czy kupię grę.

Awatar użytkownika
Simonne
Posty: 133
Rejestracja: 17 gru 2013, 18:14

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Simonne » 03 wrz 2014, 19:24

Windows 8.1
Intel Core i3-3217U 1.8 GHz
RAM 4 GB
Intel HD Graphics 4000
Obrazek

Bück dich befehl ich dir
Wende dein Antlitz ab von mir
Dein Gesicht ist mir egal
Bück dich

<3 WRÓCIŁAM BY SIAĆ ZŁO W WASZYCH UMYSŁACH I SERCACH <3


Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Szafirek » 03 wrz 2014, 19:39

Zastanawiam się na ile mogę sobie pozwolić na takim sprzęcie.
Procesor: Intel Core 2 Quad q9400
Karta graficzna: Nvidia GeForce 9600GT (zależy mi głównie na karcie, bo do najmłodszych już nie należy)
RAM: 8GB
System: Windows 7 64-bit
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 754
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Eq » 03 wrz 2014, 21:20

Według tej rozpiski będziesz zmuszony/a grać na niskich detalach, chociaż nikt nie wie, jak to jest w praktyce, i może się okazać, że Twoja karta pociągnie średnie lub wysokie detale graficzne.

Awatar użytkownika
Eq
Renciści
Renciści
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Posty: 754
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:21

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Eq » 03 wrz 2014, 21:31

To radzę Ci sprawdzić, i napisać w temacie. Jak grałeś na wysokich (ze wszystkimi dodatkami), to 4 na pewno Ci pójdzie, raczej na tych samych ustawieniach.

Awatar użytkownika
Simonne
Posty: 133
Rejestracja: 17 gru 2013, 18:14

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Simonne » 05 wrz 2014, 18:14

Windows 8.1
Intel Core i3-3217U 1.8 GHz
RAM 4 GB
Intel HD Graphics 4000

Ponawiam
Obrazek

Bück dich befehl ich dir
Wende dein Antlitz ab von mir
Dein Gesicht ist mir egal
Bück dich

<3 WRÓCIŁAM BY SIAĆ ZŁO W WASZYCH UMYSŁACH I SERCACH <3


Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Aaqwil » 06 wrz 2014, 9:21

Avezz, powinno działać dość dobrze...

Simonne, nie pomogę, nie znam się na intelowych grafikach, chociaż procesor ma chyba zbyt niskie taktowanie...

TheLeftovers, fajnie by było gdybyś podał na jakim sprzęcie grasz. soft9 Swoją drogą, masz dziwnie znajomy nick.

Awatar użytkownika
Simonne
Posty: 133
Rejestracja: 17 gru 2013, 18:14

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Simonne » 06 wrz 2014, 10:08

Aaqwil, niskie taktowanie? Razem 3.6 gHz... mam dwa rdzenie, każdy po 1.8 gHz.
Obrazek

Bück dich befehl ich dir
Wende dein Antlitz ab von mir
Dein Gesicht ist mir egal
Bück dich

<3 WRÓCIŁAM BY SIAĆ ZŁO W WASZYCH UMYSŁACH I SERCACH <3


Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Aaqwil » 06 wrz 2014, 10:47

Wróć, sorry. Ubzdurało mi się, że potrzeba minimum 2.2GHz. soft9 Nie ta gra. Jeżeli karta da radę to powinno działać dość dobrze.

Awatar użytkownika
Pacyfka
Posty: 289
Rejestracja: 20 sty 2014, 18:55

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Pacyfka » 06 wrz 2014, 18:34

To może podam specyfikacje mojego starego blaszka, bo może komuś, to pomoże :D

Windows XP
Intel(R)
Pentium(R) 4 CPU 3.20 GHz
3.19GHz, 2.00 GB RAM
Radeon X1300/X1550 Series

Demo mi działa.
Sprawdzałam na stronie "Can I Run it?" czy czwórka mi zadziała i pokazywało mi że minimalne spełniam na styk, oprócz procesora, bo wymagany jest dwurdzeniowy. Rekomendowanych w ogóle nie spełniam :D
Gra mi działa na średnich ustawieniach. Trochę ciężko chodzi, tzn. trochę przycina, ruchy simów/animacje nie są w 100% płynne, ale da się grać.

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2886
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Shattered » 08 wrz 2014, 13:54

^ niestety nie pójdą. Pewnie nawet się nie uruchomią, procesor jest tragiczny.
Karta również i RAMu mało

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Aaqwil » 13 wrz 2014, 16:34

Maccarone, będzie działać. ;)

Awatar użytkownika
Bart
Posty: 565
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:36

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Bart » 14 wrz 2014, 15:16

System: Windows XP SP3
Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHz
Ilość pamięci RAM: 3 GB (dostępne 2,75 GB)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 210 (pamięć 1024 MB)

W sumie to nie jestem pewny tylko co do procesora. Demo chodziło mi bez problemu na najwyższych ustawieniach. ;)
Obrazek
Jones & Middleton
Zapraszam!

Na Centrum Simów od 21.07.2007

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2886
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Shattered » 14 wrz 2014, 15:23

^ wg mojej miarki niestety za słaby procesor

Awatar użytkownika
Bart
Posty: 565
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:36

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Bart » 14 wrz 2014, 15:37

Ultraviolence pisze:^ wg mojej miarki niestety za słaby procesor
To to wiem, ale skoro 3 z kilkoma dodatkami chodziła mi w miarę płynnie (ustawienia średnie-wysokie) to sama postawa 4 na jakiś średnich ustawieniach powinna pociągnąć?
Obrazek
Jones & Middleton
Zapraszam!

Na Centrum Simów od 21.07.2007


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość