The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2886
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Shattered » 05 wrz 2016, 18:00

Pojedziesz oczywiście na najwyższych, nawet GTA 5 na średnich by pewnie poszło

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1888
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Levkoni » 05 wrz 2016, 18:36

Nawet GTA V pójdzie na wyższych niż średnie ;p Ja mam chyba podobne parametry komputera i gram w GTAV na wysokich, nie najwyższych ale wysokich. Aha i pamiętaj, żeby aktualizować sterowniki grafiki i Direct X bo to też wpływa na wydajność :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Bart
Posty: 565
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:36

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Bart » 05 wrz 2016, 18:52

Shattered pisze:Pojedziesz oczywiście na najwyższych, nawet GTA 5 na średnich by pewnie poszło
Levkoni pisze:Nawet GTA V pójdzie na wyższych niż średnie ;p Ja mam chyba podobne parametry komputera i gram w GTAV na wysokich, nie najwyższych ale wysokich. Aha i pamiętaj, żeby aktualizować sterowniki grafiki i Direct X bo to też wpływa na wydajność :)

Ok, dzięki Wam za pomoc ^^
Obrazek
Jones & Middleton
Zapraszam!

Na Centrum Simów od 21.07.2007

Frosnese
Posty: 34
Rejestracja: 02 sie 2016, 18:52

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Frosnese » 14 wrz 2016, 22:37

Zastanawiam się nad kupnem TS4. Gra raczej pójdzie na moim komputerze, ale nie znoszę grać na najniższych ustawieniach.

GeForce 940M
Intel Core i7-5500U CPU @ 2.40GHz
12GB RAM
Windows 10

Czego mogę się spodziewać? :)

Awatar użytkownika
Hanka Milanka
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 145
Rejestracja: 21 sty 2015, 18:10

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Hanka Milanka » 14 wrz 2016, 22:42

Raczej ultra :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Rai » 27 gru 2016, 20:46

Masz nowe sterowniki? Jak nie, zaktualizuj.

Twoja karta ma pamięci 512 MB? Niby minimalne wymagane jest 128, ale zalecany jest 1 GB pamięci karty graficznej. Ale to raczej nie to.

Polecam: http://www.systemrequirementslab.com/cy ... 12305/?p=a Zobacz, co Ci tu przemieli i pokaże.

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 871
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 28 gru 2016, 16:24

Karta graficzna ze 128 MB pamięci Video RAM i obsługą funkcji Pixel Shader 3.0 Wspierane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza,
Twoja karta chociaz dosc stara to w swoim czasie byla jedna z najlepszych kart gameingowych. dlatego jest dla mnie dziwne, ze komputer wskazuje na problem z karta.
mnie bardziej zastanawia ram 2GB... Bo jak dla mnie to on bedzie rzeczywistym problemem. Co prawda producent podaje ze minimum 2gb, ale w rzeczywistosci 2gb ramu to ledwo na podtrzymanie systemu jest.

Jeszcze tak mi przychodzi do glowy, czy przypadkiem poza Karta GF9800 ty nie masz jeszcze karty zintegrowanej. I oze origin probuje uruchomic gre wlasnie na integrze ?

@Edit
Spróbuj możne jeszcze takiego myku...
Wejdz w ustawienia origina i odhacz pozycje "Uruchom orgin w grze" czy cos takiego.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 200
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Jhud » 28 gru 2016, 16:49

Właśnie może to być problem z 2 kartami, bo simsy często próbują tą zintegrowaną uruchomić. Trzeba "kazać" nvidii otwierać simy wtedy.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Rai » 28 gru 2016, 19:28

Co prawda lapa nie mam, ale pierwszy filmik po wpisaniu w google, jak przełączać karty.

https://www.youtube.com/watch?v=UfW59bl2UBQ

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 871
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 28 gru 2016, 21:55

tyle ze przy origin to moze nie pojsc tak latwo.

Raczej to pomoze :
http://sims4.crinrict.com/en/2014/09/gr ... l-systems/
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Atax
Posty: 184
Rejestracja: 16 sie 2014, 16:19

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Atax » 15 sty 2017, 22:38

Hejka wszystkim!
Planuję zakup laptopa z linka poniżej i zastanawiam się, czego się mogę spodziewać po czwóreczce i trójeczce (żeby już nie zaśmiecać trójkowego działu) :D

http://www.dell.com/pl/p/inspiron-15-75 ... 566-laptop

Z góry dzięki ^^

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 724
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Rai » 31 sty 2017, 9:57

Co do wymagań, jak zawsze polecam CanYouRunIt -> http://www.systemrequirementslab.com/cy ... 12305/?p=a

Co do kupowania gry od kogoś z kontem na Originie, sprawa wygląda tak. Jeśli kupujesz od kogoś Simsy, musisz kupić je z całym kontem Origin. Dodatki, w które zamierzasz grac, też muszą być na tym samym koncie, co podstawa i reszta dodatków. Jeśli kupisz sobie dodatek z jakimś innym kontem, nic Ci to nie da, bo grę odpala się z jednego konta, a nie wielu. Możesz spróbować w takim przypadku pisać do pomocy EA i się tłumaczyć, że niechcący kupiłaś przez konto brata albo założyłaś nowe, bo nie wiedziałaś, jak to działa itd. i może Ci grę przeniosą na to konto, gdzie już masz podstawę. Za bardzo innych możliwości nie widzę. Chyba, że ktoś miał już taką sytuację albo się z nią spotkał, i coś wykombinował, to sama chętnie z ciekawości się dowiem. :)


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość