The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Column15
Posty: 174
Rejestracja: 22 maja 2014, 19:40

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Column15 » 25 lip 2014, 21:47

System: Windows 7 SP1
Procesor: Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
Pamięć RAM: 4 GB

Gdzie się sprawdza kartę graficzną? :D
Obrazek
av by teaplease.

dzejan
Posty: 236
Rejestracja: 16 maja 2014, 16:57

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: dzejan » 25 lip 2014, 21:48

Procesor: Pentium Dual-Core CPU T4200
Bedzie? co do reszty jestem pewny

Awatar użytkownika
Column15
Posty: 174
Rejestracja: 22 maja 2014, 19:40

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Column15 » 25 lip 2014, 22:37

System: Windows 7 SP1
Procesor: Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
Pamięć RAM: 4 GB
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 560

Wejdzie? :P Trójeczka ładnie śmiga, przycina się bardzo rzadko ;)
Obrazek
av by teaplease.

Awatar użytkownika
brtk
Project 4D - zwycięzca
Project 4D - zwycięzca
Posty: 1270
Rejestracja: 15 gru 2013, 20:12

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: brtk » 25 lip 2014, 22:57

System: Windows 8 Pro 32bit
Procesor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3400 @ 2.16GHz
Pamięć RAM: 3GB (byłoby więcej, gdyby nie mądrale co mi system instalowali -_-)
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9200M GS

Dodam, że wiem, że mi pójdzie, ale wolę to usłyszeć od eksperta. Z resztą, samo demo szło mi na ultra bez zacinek, ale chcę wiedzieć, czy na wysokich będzie?
Obrazek

avatar z serialu the gifted
czego sygnatura tez

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 7:35

dzejan pisze:Procesor: Pentium Dual-Core CPU T4200
Bedzie? co do reszty jestem pewny

ciezk ostwierdzic. Producent w wymaganiach nimialnych wskazuje wyraznie Core2 duo.. Dual core przy jednakowym taktownaiu rdzeni jest mniej wydajny. Slaby procek trzebaby zrekompensowac nieco mocniejsza karta graficzna. ale nic ne jest przesadzone. Pytanie na ile wymagania minimaln sa zgodne z prawda. Nauczona doswiadczeniem z ts3.. nie traktowalabym wymagan minimalnych jako miarodajnych... bo nie raz komputery ktore je spelnialy mialy prolem z uruchomienim gry
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2953
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Shattered » 26 lip 2014, 7:43

Obrazek
I Shall Rise

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 7:47

Hi Bartek pisze:System: Windows 8 Pro 32bit
Procesor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3400 @ 2.16GHz
Pamięć RAM: 3GB (byłoby więcej, gdyby nie mądrale co mi system instalowali -_-)
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9200M GS

Dodam, że wiem, że mi pójdzie, ale wolę to usłyszeć od eksperta. Z resztą, samo demo szło mi na ultra bez zacinek, ale chcę wiedzieć, czy na wysokich będzie?
MIalam tutaj mala zagwozdke odnosnie karty graficznej ktora jest slabiutka..
W wymaganiach minimalnych podana jest 6600 ty mas ztylko 9200... ostatecznie jednak to sa 3 generacje do przodu..

Troche posuzkalam i cos jednak znalazlam :)

W 3DMark 03 - Standard 1024x768 masz 5960 punktow podczas gdy karta sugerowana 5800. Takze jest w miare porownywalnie. Powinno dac rade.
Co do procesora... tak jak pisalam wyzej. NIe jestem pewna jak tworcy gry ustaiwli wspierane procesory. i na ile rzeczywisice gra wymaga Core2Duo 1,8 / 2 GHz ... Sprobuje doczytac o roznicy wydajnosc miedzy dual cor ei core 2 duo.. ale skoro tworcy sami pisza ze ma chodzic na slabym sprzecie..

Pamietaj jednak ze to dopiero podstawa, przy dodatkach pewnie trzeba bedzie zastanowic sie nad ziana sprzetu



@Ultraviolence spokojnie bedize dzialac :)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2953
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Shattered » 26 lip 2014, 7:57

To, że będzie działać to wiem. Demo działa mi na najwyższych.. Ale mnie martwi cała gra.. Czemu oni nigdy nie dadzą wymagań zalecanych ;/
Czy mam szansę na grę na najwyższych?
:dotatusia:
I Shall Rise

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 8:26

Ultraviolence pisze:To, że będzie działać to wiem. Demo działa mi na najwyższych.. Ale mnie martwi cała gra.. Czemu oni nigdy nie dadzą wymagań zalecanych ;/
Czy mam szansę na grę na najwyższych?
:dotatusia:
Twoja karta jest zestawiana najczesciej z z GF 9800 GT czyli karta swego czasu bardzo mocna. Mysle ze jak wymagania minimalna sa stosunkowo jednak dosc niskie, to na wysokich powinnas miec szanse spokojnie zagrac. Pytanie jeszcze jaki jest rpzeskok miedyz minimalnymi a wysokimi w TS4.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
smisiv
Renciści
Renciści
Posty: 782
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:54

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: smisiv » 26 lip 2014, 8:50

Mam składaka-staruszka z 2007 roku. Pecet przeżył dwa formaty, awarię grafiki i dwa razy jechał ze mną na drugi koniec Polski. xD Co ja mam powiedzieć, skoro Wy macie przedziwne obawy?

System: Windows XP (SP3) 32bit
Procesor: Intel Core 2.33GHz
Pamięć RAM: 3,25GB
Grafika: NVIDIA GeForce 9800 GT

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 8:54

ale Smisiu twoja grafika jest bardzo mocna.. powinno pojsc z palcem w .. no tam gdzie plecy koncza swoja szlachetna nazwe

Tylko 2 formaty ?? :) no to sie dobrze trzymal :)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 236
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Aaqwil » 26 lip 2014, 11:50

Podstawa spokojnie poszłaby mi na moim staruszku, którego wczoraj wywaliłem wczoraj na drugi koniec pokoju. (Kto chce kupić?)

Win XP 32bit
Gigabyte Radeon 4670
AMD Athlon x2 5000+ 2.61GHz (czy coś w ten deseń...)
2560Mb RAM'u

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 11:51

Rapathal pisze:System: Windows XP
Karta grafiki: Intel G41 Express Chipset (zintegrowana ,-,)
Wieloprocesowy : Intel Pentium Dual CPU E2200 2.20 GHz
Wiecej informacji nie jestem w stanie podac, gdyz jestem teraz na wakacjach.. jedynie z tabletem. A tylko tyle pamietam. :)

Teoretycznie w taktowanie sie lapie...ale roznie moze byc, nawet jesli odpalisz to moz ebyc tak ze po dluzszej rozgrywce gra padnie. Bo to na takie minimum z minium masz.. a nawet troche mniej..
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Bart
Posty: 565
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:36

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Bart » 26 lip 2014, 12:14

System: Windows XP SP3
Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHz
Pamięć RAM: 3GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 210

Trójka z 6 dodatkami (PZ, P, ZG, CPR, SŻ, RW) śmiga nieźle na ustawieniach średnich/wysokich (co prawda błąd zapisu raz na jakiś czas się pojawi, ale to chyba normalka u każdego :P). ^^
Obrazek
Jones & Middleton
Zapraszam!

Na Centrum Simów od 21.07.2007

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 12:50

Rapathal pisze:The sims 3, z dodatkami kariera i podroze, szlo normalnie.. Wiec myslalam, ze i 4 odpali. No nic dziekuje. ;)
Ts3 na wejsciu mialo w wymagania Pentium 4 ...poza tym, wiesz ja opiniuje teoretycznie, staram sie popierac liczbami ale moge sie mylic. W przypadku sprzetu rownie parametry brane sa pod uwage

Zacznijmy od roznicy Dual Core i Core 2 Duo... teoretycznie obydwa procesory sa 2 rdzeniowe. Ale przy takim samym taktowaniu Core 2 Duo bedzie o wiele wydajniejszy. Wiec na moja logike Jezeli gra wymaga Core2Duo o taktowaniu zegara 2.0 to zakladam ze przy dual Core moze sie ciac,... ale moge sie mylic. Duzo zalezy tez od samego EA, zawsze do gry dolaczona jest lista procesorow i kart wspieranych, w ts3 byl na to plik zrobiony i tam mozna bylo znalezc.

Poza tym .. podam na przykladzie kart graficznych.. 2 karty graficzne GF 660 2 gb moga u 2 roznych osob dzialac z rozna wydajnosca, jezeli sa wyprodukowane przez 2 rozne firmy. Wiadomo, ze karta z ASUSA bedzie wydajniejsza niz jej odpowiednik No-Name cyz jakias Enida ( czy jakos tak) ... do tego dochdozi caly system zasilajacy.. jego ywdolnosc i stabilnosc i milion innych rzeczy az po samo uzytkowanie i zasmiecenie komputera.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
PoProstuAnia
Posty: 211
Rejestracja: 30 kwie 2014, 14:06

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: PoProstuAnia » 26 lip 2014, 13:09

Wczoraj znajomy powiedział mi, że pójdzie z palcem w... No, tak jak mówiła Raszpla, ale wolę się u Was upewnić :)

(nie znam się na tym, przepisuję tak jak widzę)
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @2.53GHz 2.53GHz
System: Windows 7 Home Premium
Pamięć RAM: 4,00GB (dostępne 3.86GB)
Typ systemu: 64-bitowy
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5400 Series

Ten znajomy mówił, że ja mam coś czterordzeniowe, czy coś... Nie znam się na tym kompletnie, w każdym razie mój komputer przechodził naprawę po zalaniu go odrobinką wody, dlatego chcę się jeszcze Was zapytać o zdanie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 13:28

@Po prostu Ania -> racja pojdzie spokojnie

@hybson256 nie ma problemu rowniez :)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
diamond5
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 586
Rejestracja: 09 mar 2014, 17:54

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: diamond5 » 26 lip 2014, 13:30

TS3 fajnie mi śmiga ale w razie czego wole się dopytać co do TS4...

Obrazek

zapomniałam typ systemu:64 bitowy
Obrazek

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 869
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: Stara-Raszpla » 26 lip 2014, 14:00

diamond :) bezproblemowo :)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
diamond5
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 586
Rejestracja: 09 mar 2014, 17:54

Re: The Sims 4 - Czy gra mi pójdzie?

Postautor: diamond5 » 26 lip 2014, 14:05

Super :) a na wysokich czy jednak będzie trzeba się ograniczyć ?


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości