Szybka pomoc na drobne problemy

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 97
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 28 paź 2018, 16:48

Lenna niestety Twój sposób nie działa. Ale podsunełaś mi pomysł i mam rozwiązanie. Jakby ktoś potrzebował: po wpisaniu kodu testingcheats true - klikamy shiftem na roślinę - ewolucja rośliny - wybieramy "zwiędła" - po czym możemy simem normalnie ją wyrzucić ;)
Eureka! :D Dzięki Lenna ;)
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Joan
Posty: 222
Rejestracja: 21 sty 2015, 17:43

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Joan » 06 gru 2018, 8:20

Czy mieliście kiedyś buga z rodzeniem dzieci? W sumie nie wiem czy to bug, ale mam wrażenie, że coś mi się popsuło.
W skrócie chodzi o to, że rodzą mi się same dziewczynki. Na 12 urodzonych ostatnio dzieci mam tylko dwóch chłopców... Jak mogę to naprawic >D
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1886
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 07 gru 2018, 19:20

Czy przypadkiem twoje Simki nie jadły w ciąży truskawek ani nie słuchały popu? xD Bo wtedy rodzą się dziewczynki. Spróbuj nakarmić je jabłkami i słuchać muzyki alternatywnej i zobacz czy urodzi się chłopiec.
Obrazek

Awatar użytkownika
Galcia
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 979
Rejestracja: 13 lut 2015, 20:57

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Galcia » 07 gru 2018, 22:51

Szczerze mówiąc, zaczynam wątpić, czy te metody ze słuchaniem muzyki i jedzeniem owoców cokolwiek dają, moja simka przez dwie doby ciąży jadła wyłącznie truskawki i non stop słuchała popu i wciąż rodzili się jej synowie... wczytywałam zapis co najmniej dziesięć razy i nic z tego. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1886
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 08 gru 2018, 3:39

Może aktualizacje coś popsuły? U mnie kiedyś to normalnie działało.
Obrazek

Awatar użytkownika
Funia
Posty: 106
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Funia » 20 sty 2019, 20:46

Czy ktoś zna dobry sposób na wymuszenie czynszu. Na rachunki pomaga trochę kod households.force_bills_due , ale grałam teraz simką która jest w mieszkaniu. Przez prawie dwa simowe tygodnie i nic. >.< Tylko nieaktywna opcja zapłać czynsz. Ja nawet nie wiem kiedy dokładnie te czynsze i rachunki przychodzą, ba raz jak już się udało, że mi przyszły to w niedziele nawet.
Życie zawsze posyła do Ciebie same anioły... W Twoim otoczeniu nie ma dobrych, ani złych ludzi, są tylko tacy, którzy po prostu pomagają Ci stać się tym, kim jesteś.

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 3027
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Kapitan Indra » 09 cze 2019, 17:14

U mnie zepsuł się kalendarz z Czterech pór roku. W sensie, że mogę edytować i usuwać istniejące święta, ale nie mogę dodawać nowych. Od razu mówię, że dzieje się to tylko na obecnym zapisie, na nowym mogę. Nie mam żadnych modów poza bluzką Bartka z Jego Wysokością Teściem, dwoma strojami od Pomidorsów Merty i modem Merty na polskie imiona i nazwiska, ale to nie ich wina, bo wtedy błąd byłby i na nowym zapisie. Nawet wyłączałam mody i usuwałam dla sprawdzenia, ale guzik, dalej błąd jest. A nie chcę przenosić się na nowy zapis, bo wtedy nie ustawię związków rodzinnych u moich Simów, jako że młody dorosły nie może mieć dziecka dorosłego, a moje wampirzyce mają, syn im dorósł, a one się nie starzeją. No i na nowym zapisie będę musiała od nowa zbierać kolekcje, a tego też nie chcę. Nie wiem, czy istnieje jakiś limit świąt do dodania w kalendarzu? Bo zanim błąd się pojawił, dodałam kilka swoich...

EDIT: Naprawiło się, samo z siebie :conf:
Tumb-Indr ^^
LANDGRAABOWIE-PUNKCIKOWIE
ObrazekObrazek
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019

:indra:

Awatar użytkownika
Ururu
Posty: 201
Rejestracja: 03 kwie 2018, 15:13

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Ururu » 19 lip 2019, 21:32

Wyskoczyło mi niedawno powiadomienie:
Zmiana relacji
Konieczność zajmowania się dziećmi kogoś innego bywa stresująca! Adam Landgraab oraz Marcjanna Landgraab czują presję!

Przy tytule powiadomienia była ikonka Adama, a na dole ikonka Marcjanny oraz jej imię i nazwisko. Teraz krótko o ich sytuacji rodzinnej: mieszkają razem z bratem M. i siostrą A., którzy też są małżeństwem. Każda z par ma dwójkę dzieci. Zapewniłam im łóżka i wszystko. Dodatkowo, Adam ma dwójkę nieślubnych dzieci z jakąś losową kobietą, które mieszkają z nią (nawet nie wiem gdzie). Obie pary są spokrewnione z obu stron moją rodziną, ale nie gram nimi.

Czego właściwie dotyczy to powiadomienie i czy powinnam coś zrobić?


EDIT:
Tym razem faktyczny błąd. Kiedy wchodzę w spis rodzin, gra przestaje działać i się wyłącza. Nie mam najnowszej aktualizacji i dotychczas lista działała normalnie.

Nie podbiło wątku po edycji postka, więc podbijam problem - gra się wyłącza po wejściu w spis rodzin. :c Jak żyć?

A ja powiem, że nie piszemy posta pod postem, a już tym bardziej dla zwrócenia uwagi czy też "podbicia wątku", łączę w jeden i udzielam pierwszego ostrzeżenia, na razie słownego, za drugim razem warn będzie./Indra
ObrazekObrazekObrazek

Online
Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 953
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 26 sie 2019, 4:21

Mam MCC i kurde zauwazylam ze jak robie imprezy z achievmentami to w zasadzie wystarczy zawsze abym zrobila glowna aktywnosc i impreza mi zawsze na zloto wychodzi. Dawniej to sie trzeba bylo nagimnastykowac. Wypelniac poboczne rzeczy. A teraz za kazdym razem zloto bez zadnych staran. Ale nie przypominam sobie abym w MCC zmieniala jakies ustawienia.
Czy moze cos EA majstrowalo by znow bylo latwiej ?

---------
Kolejny bug.. po aktualizacji ...
2 simow weszlo do mojej rodziny. I Jak gdzies wychodze jakimis simamy to tych 2 akurat nie ma opcji zarzadzania.. .nie moge mu ustawic aby zajac sie sam soba, czy rozwijal jakas kompetencje pod moja nieobecnosc.

Obrazek

@Edit
Znalazlam odpowiedz na HQ:
How to fix this issue on a currently bugged sim:

- Select the bugged sim (while on active lot)

- Open the cheats console (CTRL+Shift+C)

- Enter the cheat: traits.remove_trait trait_AtDaycare (and click enter)
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość