Szybka pomoc na drobne problemy

Masz problem z jakąś grą z serii The Sims 4? Tutaj możesz poszukać pomocy.
Awatar użytkownika
freaky
Posty: 36
Rejestracja: 15 gru 2013, 17:55

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: freaky » 09 sie 2017, 8:28

Hej, czy komuś z was też się tak dzieje, że gdy simy śpią i czas jest na największej prędkości i dam na normalną to czas wraca do wcześniejszej godziny ?
:)

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 09 sie 2017, 16:49

Tak, to częsty błąd, z tego co wiem dużo ludzi na niego narzeka, pojawił się od któreś aktualizacji i do tej pory nie został naprawiony :/ U mnie zacinało się nawet w ciągu dnia po kilkanaście razy tak że nie dało się nic kliknąć a czas dalej leciał, a po "odcięciu się" czas się cofał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 14 paź 2017, 21:49

Mam problem ze zbudowaniem fundamentów... Fundamenty z tego co wiem mają funkcję automatyczną (ustalanie wysokości i koloru) i ustawiają się pod każdą ścianą na ziemi.... W tym wypadku i w ogrodzeniu :/

Czy da się zrobić w jakiś sposób fundamenty, ale tak by nie były też pod ogrodzeniem?? Jak????

Dzięki ;)
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 15 paź 2017, 0:35

Musisz zacząć budować ogrodzenie na pustej przestrzeni nie połączonej z domem, dopiero wtedy można "dojechać" do budynku:
https://i.imgur.com/E0zcPcO.png

Jeśli zrobisz na odwrót, będzie fundament:
https://i.imgur.com/AvhVLsg.png
Obrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 15 paź 2017, 7:25

Kurde nie czaję ;( Jak na pustej przestrzeni? Ja ogrodzenie po prostu daje naokoło parceli....

W sensie jestem zmuszona w którymś tam momencie dojechać do budynku? Ogrodzenie musi być połączone z budynkiem, bo jak nie to lipa?
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 15 paź 2017, 13:37

Jeśli ogrodzenie dajesz na pustej trawie to powinno się zrobić normalnie. Fundament robi się jeśli łączysz go z budynkiem, dlatego myślałam, że tak zrobiłaś. Najlepiej daj screena jak to wygląda bo ja już nie wiem xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 15 paź 2017, 15:15

No właśnie robi mi się fundament :/ Wieczorem dam screena jak to wygląda. ... Ehh masakra.
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 15 paź 2017, 20:32

Obrazek

Stawiam domek, pokój -> ustawiam fundamenty -> stawiam płot... z fundamentami ;/

Rozumiem, że płot postawić mogę tylko poprzez postawienie ściany a na nią "nałożenie" płotu? Może ja coś źle robię :unsure:
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 15 paź 2017, 23:49

Zagadka rozwiązana. Tak, źle robisz :P Jak masz spis płotów to po lewej jak są te 3 ikonki, musisz wybrać pierwszą i wtedy budujesz płot klikając na ziemię i przeciągając.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 16 paź 2017, 6:03

O kurcze.... Nie zauważyłam tego :fool: Faktycznie - dzięki :hug:
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 19 paź 2017, 11:48

Kolejny problem.... Zaczynają mnie drażnić te sims 4 ;/

Zepsuł mi się obiekt -> zadzwoniłam po złotą rączkę -> nie było żadnego komunikatu że ktoś przyjdzie, po czym nagle wyskoczyło okienko że obiekty zostały naprawione i koszt taki i taki. Nikt nie przyszedł, w komunikacie nie było ikonki majstra tylko.... ikonka lamy :fool: -> problem w tym, że obiekt wcale nie był naprawiony więc zadzwoniłam jeszcze raz -> tym razem jest komunikat że majster przyjdzie o tej i o tej godzinie -> majster faktycznie przychodzi, ale stoi cały czas, od kilku dni pod drzwiami :fool: :fool: :fool: -> żeby tego było mało przychodzi jeszcze jeden i robi to samo - stoi i jęczy pod drzwiami :fool:

Mam więc dwóch stojących majstrów pod drzwiami, obiekt po prostu sprzedałam w końcu i kupiłam nowy ale.... Jak ich usunąć? Jest jakiś kod, cokolwiek? Nie do końca mi się ta ozdoba trawnika przed domem podoba... Umrzeć nie chcą :(

Help :aww:
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Lenna » 19 paź 2017, 12:32

Wpisz kod testingcheats true, kliknij na nich i użyj opcji Resetuj Sima.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 19 paź 2017, 12:36

Lenna tą opcję już wypróbowałam - nic się nie dzieje ;(

Próbowałam też moveobjects on i ich sprzedać.... Próbowałam się z nimi przywitać z zamiarem wyproszenia ich -> ale odkąd z jednym z nich się przywitałam to mam po prostu majstra łażącego po domu, bo nie ma nigdzie opcji "wyproś" ani nawet "pożegnaj" ;( :( ;(
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 137
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Jhud » 19 paź 2017, 13:45

Ściągnij MC command center i tam na pewno jest jakaś opcja uśmiercenia bądź usunięcia.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 19 paź 2017, 15:34

Ehh wolałabym opcję bez modów... Nikt nie ma pomysłu?

Edit: Właśnie mi się udało rozwiązać problem, gdyby ktoś miał podobny - pomogło "zarządzanie światami". Wyprowadziłam simów z domu, wprowadziłam do innego, chwilę pograłam i z powrotem wprowadziłam do ich pierwotnego domu. Nic nie straciłam (może poza rzeczami z lodówki) - meble za każdym razem sprzedawałam.

Problem rozwiązany :brawo:
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."

anjanka
Posty: 1
Rejestracja: 10 lis 2017, 16:35

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: anjanka » 10 lis 2017, 16:38

Hej wszystkim. Przed chwila kupiłam grę , grałam 15 min i za chwile takie coś mi wyskoczyło czy ktoś tez tak miał ??? Co zrobić :(

Po pierwsze: przeczytać regulamin Forum Centrum Simów i dowiedzieć się z niego, ze nie wstawia się zdjęć jako załączniki, tylko na zewnętrzny hosting.
Po drugie: nie wstawiać postów tego rodzaju w Pogaduszki o grze, od tego jest temat oraz dział z pomocą.
Po trzecie: przejrzeć tenże dział z pomocą, może ktoś już miał podobnie.
Indra

Online
Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 844
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Stara-Raszpla » 11 lis 2017, 11:51

po nowej akutalizacji i dodatku, ma ktos tez problem z dostepem do galerii ?? Tzn u mnie galeria jest totalnie pusta.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Paulinx
Posty: 94
Rejestracja: 18 gru 2013, 10:49

Szybka pomoc na drobne problemy

Postautor: Paulinx » 13 lis 2017, 21:08

Stara-Raszpla u mnie galeria działa normalnie...

Wie ktoś jak rozwiązać problem z wiecznie bojącym się weterynarza psem? Pies piszczy i ma avatar na czerwono w sumie odkąd kupiłam grę, bo jako pierwsze zachciało mi się iść do weterynarza... :fool: Teraz żałuję ;( Podobno jakiś mod na to jest? Jak i gdzie go zainstalować? Ktoś coś wie? Help :aww:
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość