The Sims 4 - Błędy

Dział poświęcony czwartej generacji Simów.
Awatar użytkownika
simunia
Posty: 579
Rejestracja: 15 gru 2013, 12:07

Re: The Sims 4 - Błędy

Postautor: simunia » 07 cze 2017, 19:57

Też to mam, do tego zawieszaja się i jeszcze raz simka w Windenburgu na klifach wyjść z basenu nie mogła. Musiałam się przełączyć na któregoś sima z rodziny i ją przywołać do domu.
Do tego czasami simy stają się miewidzialne i tylko kryształek widać, a kod na resetowanie nie działa.
Dlatego ja gram tak 1-2 dziennie, bo dłużej nie idzie wytrzymać.
Obrazek

Damon <3

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2765
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 4 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 18 cze 2017, 17:48

Mnie się coś pokałapućkało z Galerią. Zapisuję w niej dom, a potem nie mam go w Mojej Bibliotece. Nie wiem, jak jest z pokojami, ale domu jako całości nie mam. Niby komunikat jest, że zapisano w Mojej Bibliotece, zobacz szczegóły... i przez chwilę faktycznie jest, ale po wyjściu z Galerii nie ma go, chociaż sprawdzam dokładnie. Wszystkie moje stare parcele, pokoje i rodziny są, a tego domu nie ma :conf:

Awatar użytkownika
Dżulka
Posty: 34
Rejestracja: 16 gru 2013, 22:05

Re: The Sims 4 - Błędy

Postautor: Dżulka » 18 cze 2017, 22:25

Indra, musisz zaznaczyć w opcjach w bibliotece, aby pokazywało rzeczy z zawartością zmodyfikowaną.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2765
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 4 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 19 cze 2017, 23:30

Tak, tylko że ja nie używam CC, nie mam ich w grze, a domek budowałam od zera na pustej parceli, a do tej pory, jak zapisywałam dom, wszystko było OK, dopiero niedawno się zkopsało. Zapisałam ten dom jako pojedyncze pokoje i te pokoje zostały normalnie w Galerii, widać je w Bibliotece, a domu jak nie było, tak nie ma...

Awatar użytkownika
Skeczor
Posty: 70
Rejestracja: 19 mar 2014, 22:29

Re: The Sims 4 - Błędy

Postautor: Skeczor » 27 cze 2017, 0:51

Miałem ciekawą sytuację...
Mój sim barabarował z Kassandrą Ćwir, ale wyparł się jej, bo ma żonę i dwójkę dzieci. Potem Kassandra w czwartek urodziła bliźniaki. Spoko. Potem w poniedziałek (następny tydzień) polazł na siłkę, ale były godziny pracy, więc poszedł do pracy. Nie wiem czemu, ale przeniosło mnie do czwartku i dostał powiadomienie, że... Kassandra urodziła bliźniaki. Myślę, że spoko, tylko save mi cofnęło. Jednak nie! Jednak nie! W domu Ćwirów było 4 gówniaków - WTF?! Ale że jak? W drzewie genealogicznym są tylko 2 bachory. Te dwa spoza drzewa to mają czarny odcień skóry.
Bo Cyrax tańczyć chce!

Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2845
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Shattered » 09 lis 2017, 22:46

Po zainstalowaniu dodatku simowie resetują mi się po wybraniu interakcji.. Co ciekawe nie wszystkie rodziny i nie wiem od czego to zależy..
Usunęłam mody, a zostawiłam CC. Myślicie, że to może powodować jakieś problemy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2765
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 09 lis 2017, 23:22

Może jakieś mody są niekompatybilne z dodatkiem... :conf:

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2845
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Shattered » 09 lis 2017, 23:29

Tak, to jakiś mod bo gra działa normalnie beż żadnych modów..
Zostawiłam tylko obiekty. Ciężko będzie wszystko odnaleźć aby znaleźć uaktualnioną wersję..
Czyli muszę pobierać wszystko od nowa? :unsure:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 193
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Jhud » 10 lis 2017, 5:09

Wątpię by trzeba było wszystko aktualizować. Na pewno jakiś zbiorowy fix na to będzie, czy to plikowy czy to w TS4 Studio.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2765
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 15 lis 2017, 23:59

Po instalacji dodatku i dzisiejszej aktualizacji do aktualizacji :P mam ciekawy błąd z kociątkiem. Kotek kładzie się na tym okrągłym posłaniu i OK, kręci się na nim i udeptuje je jak na prawdziwego kota przystało, po czym nagle robi się długi jak jamnik i na długich łapach (taka kocia wersja trójkowego dzieciaka, co się wydłużał podczas swoich urodzin), a po chwili wraca do normalnego stanu :wall:

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1785
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Lenna » 16 lis 2017, 14:39

Nie wiem czy zalicza się do błędu, ale ZNOWU nie mogę zaktualizować gry przez Origin, pobiera się, wszystko fajnie, po czym wyskakuje błąd, gry nie da się ani włączyć, ani jeszcze raz aktualizować, pomaga jedynie odinstalowanie i zainstalowanie na nowo Origin, ale już mnie coś trafia żeby przy każdej aktualizacja przeinstalowywać bo miałam tak przy poprzednich 3...
A i jeszcze od czasu do czasu Origin zmienia się w to:
https://puu.sh/ykwv1/3252f542ee.png
I pomaga dopiero "Odśwież stronę"
+ okienko czatu samo się zamyka podczas pisania gdy próbuję zrobić literę "ó"... co ciekawe, czasem tak jest, a czasem nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1887
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Levkoni » 16 lis 2017, 19:20

Origin to w ogóle zbugowana platforma odkąd odświeżyli ją. Ja regularnie mam przez niego dziwne błędy w systemie, gdzie nawet po wyłączeniu programu, komputer ma zużycie pamięci na poziomie ponad 90% i nie da się włączyć żadnej gry bo ścina ją...
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2765
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 16 lis 2017, 22:17

Automatyczny podajnik karmy wcale się nie napełnia, choć ma ustawione to w opcjach, a poza tym w komunikatach i w menu czynności są błędy z gatunkiem zwierzaka. Swoją przygodę z dodatkiem zaczęłam od bulteriera. Pies ma na imię Dolar. Po kliknięciu na podajnik karmy mam opcję (nie cytuję tego dosłownie)... Nakarm kota o imieniu Dolar...

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1887
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Levkoni » 22 lis 2017, 12:15

Niestety po poprzedniej aktualizacji zauważyłem sporo błędów:

- nakrycie stołu znika kiedy simowie postawią na nim talerz;
- nie działa tablica rodzinna z pakietu Być Rodzicem (simowie nie chcą z nią podejmować interakcji);
- simowie resetują się podczas masażu na stole do masażu z pakietu Dzień w SPA;
- dzieją się dziwne rzeczy z wiekiem simów, np. niemowlę nie chciało mi dorosnąć, a jeden z miastowych nastolatków jest w tej samej grupie wiekowej od początku mojej gry, mimo że mój sim będąc wtedy młodym dorosłym, jest już emerytem;
- po śmierci miastowych simów ich nagrobki miały zostawać na parceli lub w wyposażeniu rodziny, tymczasem niczego takiego nie zaobserwowałem;
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 886
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Stara-Raszpla » 23 lis 2017, 3:46

Macie tez taki błąd ?
Ustawiłam na parceli, że maja przychodzić na nią bezdomne psy. Wszystko fajnie... tylko że te psy z opisem "errant' (wędrowne) to w rzeczywistości mają domy. Sama je tworzyłam jak zapełniałam miasto.. ja myślałam że gra mi jakieś zwierzaki po prostu wygeneruje
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 886
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Stara-Raszpla » 29 lis 2017, 3:20

Nowa zona mojego sima ....

Obrazek
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 193
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Jhud » 29 lis 2017, 18:57

^ To raczej nie błąd, przecież w grze można ustawić czy sim może sikać na stojąco (nieważne jaka płeć).
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Hirooo
Posty: 185
Rejestracja: 24 lip 2014, 15:43

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Hirooo » 30 lis 2017, 19:40

Tylko te niestandardowe opcje płci miały nie pojawiać się u generowanych simów, a dopiero kiedy sami je zaznaczymy.

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 886
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Stara-Raszpla » 30 lis 2017, 19:49

Tym bardziej ze ona zwykle sika normalnie... raz jej sie tak zdarzylo :D
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój komputer:
Procesor: Intel Core i5-3570 3,4 GHz
Grafika: ASUS GF GTX660 2048MB 192bit
RAM : 24GB
oraz
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB

Awatar użytkownika
Funia
Posty: 97
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:49

The Sims 4 - Błędy

Postautor: Funia » 27 lut 2018, 15:48

Czy ktoś jeszcze cierpi na brak opcji uprawiania joggingu plus to, że moja simka wcześniej sprzedawała kwiatki w sklepie, które hodowała w domu. Teraz nie ma opcji odznaczenie ich na sprzedaż.
Życie zawsze posyła do Ciebie same anioły... W Twoim otoczeniu nie ma dobrych, ani złych ludzi, są tylko tacy, którzy po prostu pomagają Ci stać się tym, kim jesteś.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości