The Sims 4 - Pytania

Dział poświęcony czwartej generacji Simów.
Awatar użytkownika
Charlie
Posty: 45
Rejestracja: 08 sty 2014, 22:07

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Charlie » 09 wrz 2014, 12:59

54. Może głupie pytanie, ale czy da się usunąć tylko jedną kratkę podłogi (tak jak można było w każdej innej serii poprzez wciśnięcie "ctrl" i kliknięcie myszką), a nie od razu podłogę w cały pokoju soft9 ?

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 2010
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Levkoni » 09 wrz 2014, 13:02

53. A próbowałaś po prostu przez kilka dni nie robić nic? W końcu chodzi o blokadę, więc niech Twój sim nic nie robi kreatywnego :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Sebosz
Posty: 162
Rejestracja: 30 gru 2013, 14:24

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Sebosz » 09 wrz 2014, 13:07

Stara-Raszpla pisze:a czy wie ktos moze ktora twarz odpowiada za francje ?? :)
Od kiedy francuzi mają swoje wyjątkowe twarze? :wat:
Charlie pisze:54. Może głupie pytanie, ale czy da się usunąć tylko jedną kratkę podłogi (tak jak można było w każdej innej serii poprzez wciśnięcie "ctrl" i kliknięcie myszką), a nie od razu podłogę w cały pokoju soft9 ?
Próbowałeś młotkiem?

Awatar użytkownika
Charlie
Posty: 45
Rejestracja: 08 sty 2014, 22:07

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Charlie » 09 wrz 2014, 13:14

Sebosz pisze:
Charlie pisze:54. Może głupie pytanie, ale czy da się usunąć tylko jedną kratkę podłogi (tak jak można było w każdej innej serii poprzez wciśnięcie "ctrl" i kliknięcie myszką), a nie od razu podłogę w cały pokoju soft9 ?
Próbowałeś młotkiem?
Więc jak młotkiem robię to od razu cała podłoga leci w danym pokoju, a przy użyciu "ctrl" wgl nic się nie dzieje.

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 2010
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Levkoni » 09 wrz 2014, 13:17

54. Ja wiem, że na pewno da się usunąć jedną płytkę bo już usuwałem, ale nie pamiętam co trzeba było zrobić, jakiś skrót klawiszowy albo opcja gdzieś jest przy podłogach. Jak nikt Ci nie odpowie to postaram się to sprawdzić po powrocie na chatę.
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Charlie
Posty: 45
Rejestracja: 08 sty 2014, 22:07

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Charlie » 09 wrz 2014, 13:29

Absolem pisze:54. Ja wiem, że na pewno da się usunąć jedną płytkę bo już usuwałem, ale nie pamiętam co trzeba było zrobić, jakiś skrót klawiszowy albo opcja gdzieś jest przy podłogach. Jak nikt Ci nie odpowie to postaram się to sprawdzić po powrocie na chatę.
Tak też sądzę, bo było by to dość głupie jakby się nie dało XD Jak wrócę do domu też będę dalej próbował haha

Awatar użytkownika
freaky
Posty: 36
Rejestracja: 15 gru 2013, 17:55

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: freaky » 09 wrz 2014, 15:35

55. Przed premierą było mówione, że będzie możliwość budowy strychu, więc jak go zbudować?
:)

Awatar użytkownika
Marathai
Posty: 168
Rejestracja: 09 lut 2014, 9:14

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Marathai » 09 wrz 2014, 18:06

57. Widział ktoś opcje transmisji gier? U mnie się nie pojawia a potrzebna jest tu:
[spoiler]Obrazek[/spoiler]
Oraz czy widział ktoś możliwość doprawiania potrawy, bo tego również nie widzę a podobno powinnam móc:
[spoiler]Obrazek[/spoiler]

@edit: 35. Udało mi się doprowadzić do śmierci simki ze śmiechu.

Dzięki za odp \/
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 19:41 przez Marathai, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
GamerTR9
Posty: 259
Rejestracja: 15 gru 2013, 14:06

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: GamerTR9 » 09 wrz 2014, 22:40

59. Podobno gra automatycznie zapisuje stan rodziny co jakiś czas, i można się cofnąć do wybranego momentu. Jak? W co trzeba wejść?
A może, gdy snom zaufam,
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.


. . .

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 1020
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Stara-Raszpla » 09 wrz 2014, 22:45

60. ten autozapis chyba nie dziala najlepiej.. on faktycznie co prawda zapisuje. i dziala to tak ze jak przejdziesz do menu glownego i dasz opcj dyskietki.. to tam masz autozapis z jakas data oraz twoje wlasne save'y. Autozapis bedzie to najczesciej tam gdzie skonczyles wylaczajac gre. A twoj zapis.. sam wiesz :)

przezorny czyni bezpiecznym, ja zapisuje gre tak samo jak w the sims 3 :P
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
GamerTR9
Posty: 259
Rejestracja: 15 gru 2013, 14:06

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: GamerTR9 » 09 wrz 2014, 23:02

Hmm no tak, tylko mnie wywaliło do pulpitu (program przestał działać i nic nie ma, tylko mój zapis ;), no ale trudno kontynuacja The Sims 3 jeśli chodzi o stabilność :P.
A może, gdy snom zaufam,
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.


. . .

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 2010
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Levkoni » 09 wrz 2014, 23:14

60. Normalnie w górnym prawym rogu jest opcja wczytywania zapisów i tam są autozapisy, u mnie działają ok :P

58. Dawikos, w TS4 nie ma duchów na chwilę obecną :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Adamsims
Posty: 39
Rejestracja: 26 cze 2014, 23:59

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Adamsims » 09 wrz 2014, 23:16

60. W weekend ocenie simsy i chcę zapytać czy jest jakiś kod na zmianę pieniędzy w rodzinie? Odjęcie lub dodanie? Głównie chodzi o to pierwsze? Coś typu Familyfunds w dwójce.
61. Jak z sytuacją finansową w grze? Czy jest tak łatwo jak w dwójce, czy może trudniej?

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 2010
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Levkoni » 10 wrz 2014, 11:14

60. Są dwa kody na pieniądze aktualnie: Motherlode - dodaje 50 tysięcy simoleanów oraz rosebud - dodaje 1000 simoleanów. Na odjęcie na razie kodu chyba nie ma, chociaż skoro niektóre poprzednie działają, to może spróbuj wpisać Familyfunds i podać kwotę, jaką mają mieć na koncie :P

61. Na starcie jest łatwiej, ponieważ tryb budowy i meble są tańsze, niż w poprzednich odsłonach, niewiele, ale wystarczająco, żeby wybudować w miarę komfortowy dom dla simów. Może nie da się go urządzić od razu najlepszymi meblami, ale na pewno oprócz podstawowych mebli dasz radę kupić parę ozdób, krzaczków do ogrodu i obiektów do zainteresowań i umiejętności. Natomiast trudność polega na zarabianiu pieniędzy. Po pierwsze, awansować jest trudniej bo oprócz znajomości musisz wykonywać różne zadania, a i tak wykonywanie tych zadań nie da Ci od razu awansu. Po prostu będzie wtedy rosłą ocena pracy i dopiero jak dobija pasek do końca, awansujesz. Do tego dochodzą rachunki, raz w tygodniu listonosz przynosi, a są one często bardzo wysokie. Tak więc na starcie masz w miarę prosto, ale po budowie domu - już nie.

62. Na razie jedyną opcją, jaką widziałem to jest opcja przenoszenia domu. Kiedy wejdziesz w tryb budowania, na górnym pasku masz różne ikonki. Jedna z nich służy za chwycenie całego domu, chwyć go i wciśnij delete.
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 1020
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Stara-Raszpla » 10 wrz 2014, 11:18

62. Jest opcja zburzenisa domu ale z poziomu trybu budowania. Musisz rozwinac pasek i tam jest buldozer.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
GamerTR9
Posty: 259
Rejestracja: 15 gru 2013, 14:06

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: GamerTR9 » 10 wrz 2014, 15:43

63. Jak wysłać całą parcelę do galerii?
A może, gdy snom zaufam,
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.


. . .

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 1020
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Stara-Raszpla » 10 wrz 2014, 16:18

keinwunder pisze:64. Jak wyprowadzić tylko wybranych członków rodziny na inną parcelę? Na razie widzę tylko opcję przeniesienia całej rodziny.
Z poziomu edycji miasta klikamy na wiecej, zarzadzaj rodzinami ( ikonka 2 postaci) i tam potem wybierasz opcje z 2 strzalkami
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Sebosz
Posty: 162
Rejestracja: 30 gru 2013, 14:24

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Sebosz » 10 wrz 2014, 16:42

65. Czy można wymusić urodziny sima, jak to było w trójce?

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 1020
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Stara-Raszpla » 10 wrz 2014, 16:49

65. zrobic dtort, wsadzic swieczki i zdmuchnac.. ale nie wiem czy to dziala na kazdym etapie .
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB

Awatar użytkownika
Aaqwil
Posty: 235
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:24

Re: The Sims 4 - Pytania

Postautor: Aaqwil » 10 wrz 2014, 17:50

66.
Champion pisze:65. Da się. Wystarczy kliknąć na sima. :P
soft9


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości