The Sims 3 - Pogaduszki

Dział poświęcony trzeciej generacji Simów.
Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3045
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Shattered » 19 paź 2018, 13:28

Aktualne sterowniki grafiki mam, a tekstury długo się doczytują, simowie czasami również długo muszą się "ładować"
Czy to normalne?
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 260
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Jhud » 19 paź 2018, 16:28

Tak, to normalne. Nie zależy to od grafiki czy innych pierdół.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1887
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Lenna » 20 paź 2018, 1:59

No nie wiem. U mnie tekstury są wczytane praktycznie od razu, jedynie mrygnie mi przez chwilę szarą teksturą, czasem trochę dłużej, a czasem nawet tego nie ma. Tylko Simowie dłużej się wczytują, ale być może to przez HQ moda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3045
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Shattered » 20 paź 2018, 11:01

Jaki masz sprzęt Lena?
Przeinstalowałam sterowniki grafiki w nadziei że to pomoże, ale nic .
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1887
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Lenna » 20 paź 2018, 11:28

Intel Core i5-3570 3.40 GHz
NVIDIA GeForce GTX 660
24 GB RAM
Windows 8.1
Gra zainstalowana na dysku SSD. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale mam też zwiększoną ilość RAMu używanego przez grę tym poradnikiem http://centrum-simow.com/viewtopic.php?f=232&t=1127, ale bez tego chodziła dokładnie tak samo czyli dobrze xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 3045
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Shattered » 20 paź 2018, 12:00

Ja natomiast mam
Intel® Core i7-8700
GeForce GTX 1070
16 GB RAM
Windows 10
I tez na SSD i gra mi świruje, zacina w edycji miasta, ładuje w nieskonczoność, tekstury długo się ładują ..
Dodałam kartę grafiki do rozpoznawalnych przez grę i chyba nawet gorzej przez to zaczęła chodzić
While I am so afraid to fail so I won't even try
Well how can I say I'm alive

Awatar użytkownika
simunia
Posty: 581
Rejestracja: 15 gru 2013, 12:07

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: simunia » 16 lut 2019, 17:44

ja dzisiaj grając w 3 odkryłam, że istnieje w 3 coś takiego jak rocznica ślubu nawet o tym nie wiedziałam bo nigdy tego nie miałam, a dzisiaj grając moje simy otrzymały nastrójnik jubileuszu ślubu. Jestem ciekawa co jeszcze odkryje w 3.
Obrazek

Damon <3

Awatar użytkownika
książę
Posty: 168
Rejestracja: 22 gru 2013, 20:07

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: książę » 07 cze 2019, 18:39

Czy u Was też Simowie potrzebują kilku godzin, żeby zmienić ubranie?

Awatar użytkownika
Ururu
Posty: 201
Rejestracja: 03 kwie 2018, 15:13

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Ururu » 08 cze 2019, 15:38

Tak, miałam ten problem na poprzednim komputerze. Niesamowicie denerwujące ;; Zapewne wina tych niesamowicie ogromnych wymagań gry :c
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Mikowey
Posty: 37
Rejestracja: 15 gru 2013, 1:03

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Mikowey » 24 sie 2019, 12:20

Trójka to w pewnym sensie moja ulubiona część, ale te błędy, stabilość a raczej jej brak, ech...
Moim marzeniem byłoby połączyć kilka części w jedną, bo tak naprawdę każda ma w sobie coś dobrego. TS3 zawsze przyciąga dużymi możliwościami odnośnie rozgrywki i projektowania, choć jak się ją włącza i chwilkę gra, to po pewnym czasie ma się dość tych niedociągnięć. Gra ledwo zipie na naprawdę dobrym komputerze i nic tego nie zmieni (nawet boostery i inne cuda) bo po prostu tak została stworzona. Bardzo nieprzemyślana produkcja... czwórka zachwyca mnie stabilnością, choć osobiście grać w nią mi się nie chce, bo jest aż za prosto. No nic, trzeba się ugryźć w język i przecierpieć te trójkowe wady.

Awatar użytkownika
Stara-Raszpla
Posty: 964
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:00

The Sims 3 - Pogaduszki

Postautor: Stara-Raszpla » 17 wrz 2019, 15:58

Dla mnie 3 to kilka glownyhc problemow, ktore powoduja ze dzis juz nie umialabym zaczac w nia grac
1. Chociaz otwarty siwat jest wspanialy i to jest cos czego brakuje mi w 4, to jednak tworzenie nowego zapisu gry wiaze sie z kilkoma dniami/tygodniami spedzonymi nad "stworzeniem" miasta w miare grywalnego i wygladajacego. No nie oszukujmy sie, domy Maxisa nie sa za ciekawe ani wyposazone. A strona z gielda wymiany jest bardzo malo wygodna. Galeria z ts4 jest siwetna i o wiele latwiej i szybciej ustawia sie miasto. A to ze jest ono makietowe.. no coz.. przynajmniej dobrze wyglada
2. Genetyka w 3 poraza. Po pewnym czasie wszyscy simowie tacy sami.. a i tak sa jak plastusie. Simowie 4kowi zdecydowanie bardziej przypadli mi do gustu i lepiej sie na nich patrzy.
3. Zepsute save'y to tragedia. A bugi na nich zdarzaly sie nader czesto. U mnie glownie znikajace taksowki i czarne busy szkolne.. albo znikajace wszelkie smaochody i buzy i dzieci do szkoly jezdizly taksowkami. Oraz inne zwiazane z otoczeniem i relacjami. W ts4 tego nie ma no ok... nie ma tez samochodow). Ale zapis latwo jest trzymam "zdrowym". Wystarczy uzywac czesto opcji Save as... Ja tworze na kazdy dzien w ktorym gram nowy zapis i zapisuje go okolo 10 razy. Jak wiecej zapisuje to na dany dzien tworze kolejny jako v2.. v3 itd..
4. Kiedys zrobilam parcele, z ktorej bylam naprawde dumna.. ale wszelkie modyfikacje na niej.. ustaiwanie usuwanie, blokowaly gre na ponad 5 min ! To byla tragedia.. a komputer mialam naprawde mocny. Ewidentnie za duzo majstrowalam z teren na parceli.
5. Brak multitaskingu.. moze on w 4 nie jest idealny ale jednak jest. Glupota simow 3kowych mnie porazala
5. Wgrywanie dodatkow. Ja i tak uzywalam tylko oficjalnych dodatkow. Ale zdarzalo sie ze ich wgrywanie sie bugowalo. I potem pojawialy mi sie w grze jako CC.. albo . wogole nie byly widoczne i rzeba bylo kilkakrotnie wgrywac... a ile to trwalo wszystko.. pobranie z gieldy itd

Czasami chcialabym wrocic do 3... i pograc na nowo.. moze tym razem w Aurora Skies.. ale przeraza mnie ustawianie na nowo miasta.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
Apple MacBook Pro 15" Retina. i7 2.5GHz/16GB/512GB/AMD Radeon R9 M370X w/2GB
oraz
MSI GS65 15"" i7-8750H (6 core) 2.2 / 32GB / 512GB / Nvidia GTX 1070 Max-q - 8GB


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość