The Sims 3 - Błędy

Dział poświęcony trzeciej generacji Simów.
KąsaczPL
Posty: 210
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:54

The Sims 3 - Błędy

Postautor: KąsaczPL » 15 gru 2013, 20:58

Odkryliście jakiś błąd w grze The Sims 3? Chcecie przed czymś ostrzec innych użytkowników?
Znaleźliście się w odpowiednim miejscu. ;) /Rai


U mnie zepsuł się simpage w grze. Nie widać żadnych aktywności innych graczy, wyzerowały się wszystkie osiągnięcia i teraz zdobywam od początku. Ale na stronie (nie w grze) jest wszystko normalne.

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 15 gru 2013, 22:25

To nie tylko u ciebie, tak jest u wszystkich, szwankują funkcje społecznościowe. Ciekawe, kiedy to naprawią...
Ale w sumie dziwne, że odznaki ci się wyzerowały, ja zdobywam wszystko od nowa, ale tylko dlatego, ze ktoś zhackował moje konto i z pozwoleniem EA założyłam nowe. Jednak to, co zdobyłam na nowym mam nadal, tylko nie widać tego w grze, a jedynie na stronie.

Śliwka
Posty: 191
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Śliwka » 23 gru 2013, 19:01

Czasami, gdy włączam edycję miasta lub zmieniam aktywną rodzinę gra zawiesza się na wczytywaniu. Zawsze pamiętam by zapisywać przed taką operację.

Awatar użytkownika
Guuki
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Fotograf
Fotograf
Posty: 2663
Rejestracja: 28 lis 2013, 20:59

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Guuki » 25 gru 2013, 13:43

Zrobiło się coś takiego i na nic gra nie reaguje :beksa: .
Muszę wyłączyć grę systemowo, a dawno nie zapisywałem postępu, w sumie wszystko to co na zdjęciu stracę, świetnie...

EDIT: O, zadziałały klawisze. F1 i wyszedłem do Trybu Życia, uff.
Tak czy siak, taki błąd już nie pierwszy raz u mnie wystąpił. Bardzo to wkurza.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2953
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Shattered » 26 gru 2013, 14:35

Nie wiem czy to błąd, ale niektórzy simowie mają tak jakby głowę odzieloną, taką kreskę widać.
I Shall Rise

Awatar użytkownika
Gunia
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 250
Rejestracja: 15 gru 2013, 13:59

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Gunia » 30 gru 2013, 14:47

Shattered pisze:Nie wiem czy to błąd, ale niektórzy simowie mają tak jakby głowę odzieloną, taką kreskę widać.
to nie błąd ubrań z internetu? :)
Zapraszam na relację! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Guuki
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Fotograf
Fotograf
Posty: 2663
Rejestracja: 28 lis 2013, 20:59

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Guuki » 30 gru 2013, 15:02

Gumi, raczej nie. Też czasami mam takie krechy na szyi, a ubrań z neta nie mam, chyba że ze Store ;) .
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 04 sty 2014, 2:23

Znalazłam wkurzający błąd - jeśli w zimie, podczas padającego śniegu po parceli plączą się jakieś małe zwierzątka (wiewiórki ziemne itd.), to śnieg pokryje je tak, że będą całkiem białe. Nierealne, odkąd to śnieg pokrywa szczelnie poruszające się i ciepłe organizmy żywe? :wat: Co lepsze, po najechaniu kursorem na takie zwierzątko, widać je w normalnych barwach. Kiedy kursor odsuniemy, znowu jest białe i pokryte śniegiem... :facepalm:

Awatar użytkownika
Bang Bang
Archiwista
Archiwista
Posty: 217
Rejestracja: 15 gru 2013, 1:14

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Bang Bang » 05 sty 2014, 22:52

Dopisałem jedną strunę w simpe w modzie na truskawkę i wpisałem tam "truskawka", a potem w grze patrze, a tu mam kościldę, która nazywa się: Kościlda Truskawka soft9
Obrazek

Rodzina Kot

Sygnatury nie zmienię :>

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 13 sty 2014, 22:57

W szkole, która jak wiadomo, jest królicza norą, jeśli się dokładnie przyjrzeć wnętrzom sal lekcyjnych, to w niektórych nie ma drzwi wejściowych na żadnej ścianie. To jak tam uczniowie i nauczyciele wchodzą? Teleportuja się? Wiem, że się czepiam drobiazgów, bo to przecież królicza nora, a te wnętrza to tylko dekoracje, ale jednak... :P

Poza tym mam wkurzający błąd z budką do malowania twarzy. Sim wchodzi do niej, wybieram malunek, pasek pobytu się zapełnia i dalej nic. Sim z budki nie wychodzi, anulowanie interakcji nie daje rezultatu, dopiero resetSim pomaga, ale to dziwne, bo mam MC, Debug Enablera, Overwatcha i Error Trap, nie powinno błędu być, a miałam go nawet wtedy, kiedy grałam na czystej grze, bez dodatków i modów z sieci...

Awatar użytkownika
Darkling
Posty: 176
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:08

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Darkling » 21 sty 2014, 15:45

Chciałem zmienić strój pewnej Simce. Po wejściu do CAS-u zauważyłem, że jej oczy się świecą i na dodatek ma możliwość zmiany w wilkołaka. Niby nic dziwnego, tylko że ona jest zwykłą Simką i z wilkołakami nigdy nie miała nic wspólnego. xD Nie wiem o co z tym chodzi. CAS uważa, że ona jakimś cudem jest wilkołakiem, natomiast normalnie w grze nie ma nic, co by na to wskazywało. :huh:

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 732
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Rai » 21 sty 2014, 18:25

Darkling, dziwne. oO

Za to moja Simka, lekarka, zadzwoniła na kontrolę do jednego z pacjentów... I odebrał KOŃ, który powiedział jej, że czuje się już lepiej i dziękuje za troskę. XD

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Szafirek » 21 sty 2014, 19:46

Mnie też kilka razy się zdarzyło, że telefon odebrało zwierzę :facepalm:
Nie wiem czy obecnie ten błąd nadal występuje, ale po ślubie możemy odebrać prezenty ślubne. U mnie zawsze wszystkie były wysłane przez właśnie zwierzęta.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 25 sty 2014, 21:06

Mam wkurzający błąd - u Simów, nawet jeśli nie mieli lalki Wymyślonego Przyjaciela, to im się ta lalka pojawia samoistnie w wyposażeniu. Usuwam ją, to po każdym wczytaniu gry jest nowa... :facepalm:

Thom
Posty: 83
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:22

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Thom » 26 sty 2014, 14:16

Wysłałem simkę w wieku dziecka do szkoły z internatem. Gdy stała się nastolatką, zdecydowałem o jej powrocie do domu, a chwilę po jej powrocie, zapisałem ją ponownie, ale do innej szkoły. Na drugi dzień miał przyjechać po nią samochód i miała pojechać do tej szkoły. Niestety minęło już kilka dni, a ona cały czas siedzi w domu i nie może chodzić też do zwykłej szkoły (bo jest zapisana do tej z internatem), ani nie mogę tego anulować ;/

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 27 sty 2014, 2:41

U mnie teraz interakcje wypełnione anulują się z opóźnieniem. Na przykład Sim wraca do domu. Już w tym domu jest, stoi jak słup w przedsionku, a interakcja nadal wisi... Mało tego, po kliknięciu na nim Sim dalej ma komunikat: "John idzie do domu"... :facepalm:
A teraz inaczej: wywala mnie z gry, kiedy wyślę więcej niż jednego Sima do Oasis Landing. Wtedy wywala mnie podczas wczytywania miasta przyszłości.

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 732
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Rai » 29 sty 2014, 23:00

Miałam podobny błąd i u mnie podziałała opcja zresetowania całego miasta za pomocą Master Controllera. Jeśli używasz, to może sprawdź. Nie zaszkodzi. ;)

Myślałam, Indruś, że minął Ci ten błąd jednak...

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 29 sty 2014, 23:19

Właśnie chcę spróbować, dawno nie resetowałam. Ale podejrzewam, że to przez posiadanie Portrait Panel i obecnie trzynastu Simów na parceli.. Gra traktuje to jako przepełnioną parcelę i nie chce wysłać Sima do przyszłości, bo jak wróci, skoro w rodzinie nie ma dla niego miejsca? :wat:
Oczywiście ja tak tylko przypuszczam, może być inny powód.

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 732
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Rai » 06 lut 2014, 3:44

Ostatnio pojawia mi się w grze dziwny błąd...
Na mojej parceli nie ma żadnych niemowląt, ani małych dzieci, w dodatku nigdy nie miałam na niej wózka... Ale moja Simka lekarka, kiedy wraca z pracy, otrzymuje taką ikonkę powrotu do domu:
Obrazek
Nie wiem, o co chodzi. :O Wywozi ze szpitala dzieci o sprzedaje bogatym Simom do adopcji? Sama jedzie tym wózkiem? Ma jakąś urojoną ciążę i ciąga ze sobą pusty wózek po szpitalu? Daje mi znać, że chce dziecko? A może jak te starsze babcie z osiedla, chodzi z wózeczkiem, żeby mieć w nim zakupy zamiast w ręku?
Naprawdę nie wiem, ale to jest dziwne... :wat:

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2839
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 20 mar 2014, 19:09

U mnie podczas śnieżnego dnia dzieci i nastolatki normalnie zasuwają do szkoły... autobus po nie przyjeżdża, a co... soft1
Tymczasem jeden dzieciak nie chodzi do szkoły, bo zawsze ma w panelu, że zaczyna za 1 dzień. I nie zmienia mu się to nic a nic. Każdego kolejnego dnia ma, że zaczyna za jeden dzień :wat:
Miałam też do niedawna błąd z telewizorem, tym ze Skoku w Przyszłość. Klikałam na nim i nie miałam żadnych interakcji, nawet włączyć go nie mogłam... teraz błąd sam zniknął :wat:
Wyłapałam też błąd Plumbota. Jeśli rodzinę, w której jest Plumbot, zapiszemy do skrzyni rodzin i potem wprowadzimy do domu albo na parcelę, to Plumbot traci wszystkie zainstalowane chipy cech poza jednym.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości