The Sims 3 - Błędy

Dział poświęcony trzeciej generacji Simów.
Awatar użytkownika
Guuki
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Fotograf
Fotograf
Posty: 2611
Rejestracja: 28 lis 2013, 20:59

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Guuki » 14 gru 2015, 13:44

Jakiś czas temu miałem błąd, że parcela na podglądzie mapy różniła się od tego jak wygląda naprawdę.
A naprawdę wygląda tak jak w miniaturce na podglądzie parceli:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1733
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Levkoni » 15 gru 2015, 12:09

Guuki, to był częsty błąd w trójce u mnie. Przeważnie pojawiał się, jeśli postawiliśmy nową parcelę na miejscu, gdzie stała wcześniej inna. Gra wtedy tak jakby pamiętała starą parcelę i właśnie ją wyświetlała :D
We built this city, we built this city on rock an' roll!

KąsaczPL
Posty: 211
Rejestracja: 15 gru 2013, 11:54

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: KąsaczPL » 25 kwie 2016, 21:39

1. Częsty błąd u mnie. Gdy wczytam rodzinkę to najczęściej gdy pada deszcz albo śnieg to niebo jest bezchmurne. :/ I wtedy muszę wyjść do menu głównego i ponownie wczytać rodzinkę.
2. No i perełka z dzisiejszego grania. Pojechałem moim simem do Egiptu, grałem gdzieś 2 godziny, przeszedłem wtedy 2 grobowce, chciałem wrócić do domu a w czasie ładowania gry gry pasek zapełnił się do maksimum, muzyczka przestała lecieć i już nie wróciłem to otoczenia mieszkalnego bo "ładowało" się w nieskończoność.

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 614
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Cain » 05 lip 2016, 0:28

Ciagle codziennie rano pojawia się na mojej parceli współlokator. Dwóch tych samych Simow, tylko się wymieniają, jak już jednego z nich odeślę. I nawet nie wiem czemu tak się dzieje. :doge:
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

Awatar użytkownika
Shattered
Fotograf
Fotograf
Posty: 2650
Rejestracja: 15 gru 2013, 9:06

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Shattered » 06 lip 2016, 22:34

A wyłączyłeś usługi współlokatorów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Cain
Posty: 614
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:45

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Cain » 07 lip 2016, 1:34

Teraz tak, ale wcześniej w ogole nie były włączone, więc nie wiem, o co chodziło. :doge:

Inny błąd, o wiele bardziej denerwujący - nagle jednym z Simów nie mogłem wykonywać żadnych interakcji, tzn. klikanie na cokolwiek w ogóle nie wywoływało niczego, reakcja była tylko po kliknięciu na aktywnego Sima (tego potraktowanego błędem). Musiałem wrócić do poprzedniego zapisu. Jakieś dwa lata temu rownież zdarzył mi się taki błąd i pomogła podmiana Simki poprzez jej zapisanie w CAS, stworzenie jako nową rodzinę i wprowadzenie na miejsce tej zbugowanej.
Ugh <_<

Najnowszy kwiatek z teraz! Simka nie chce grać na gitarze (tak jak ja), bierze ją i za chwile odkłada.
the first thing i think about when your name pops up in my mind

Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2670
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 26 lis 2016, 3:02

Miałam ciekawy błąd w CAS. Tworzyłam sobie Sima, a raczej modyfikowałam jakiegoś zapisanego dawniej przeze mnie w bibliotece. Sim był mężczyzną, dorosłym, rasy człowiek. Kiedy CAS się dopiero wczytał, czyli wyszedł z napisu "Tworzenie rodziny" i pojawił się losowy Sim, była to moja Simka kosmitka z biblioteki, młoda dorosła. I kiedy znalazłam tego Sima, którego chciałam zmodyfikować, w bibliotece, i wybrałam go, i zatwierdziłam, okazało się, że jest kosmitą :facepalm: Po tej Simce zmienił się w kosmitę, dostał tych czarnych oczu i głosu kosmity. Nawet jeszcze raz kliknęłam w wyborze rasy, że jest człowiekiem - nic to nie dało. Musiałam zapisać Sima jako rodzinę, wprowadzić na pustą parcelę, po czym przy pomocy starego, dobrego Master Controllera obniżyć mu poziom DNA kosmity z 1 na 0, ale to jeszcze nie wszystko, bo nic się nie zmieniło. Musiałam go jeszcze zresetować kodem ResetSim, i dopiero potem Sim odzyskał normalne oczy i głos, czyli że przestał być kosmitą. Dopiero wtedy go zapisałam w bibliotece.
Gram w tę grę od samego dnia premiery podstawy, a jednak ciągle potrafi mnie zaskoczyć, nie zawsze pozytywnie...

Awatar użytkownika
Ryjanka
Posty: 16
Rejestracja: 01 gru 2016, 20:43

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Ryjanka » 04 gru 2016, 10:28

W sumie dawno już nie grałam w trójkę i rzadko do niej powracam, więc nie pamiętam już większości błędów, ale jeden z błędów jaki mi się przypomniał: sim wyszedł z domu, drzwi się nie zamknęły, wziął rachunki i położył je centralnie w wejściu otwartych drzwi, a następnie w tych drzwiach się zblokował i w kółko podnosił rachunek i kładł go z powrotem. Nie wiem jak spostrzeżenia innych, którzy grali/grają też w dwójkę i czwórkę, ale ja odnoszę wrażenie, że w trójce pojawiało się najwięcej błędów.

Awatar użytkownika
sunray96
Posty: 87
Rejestracja: 01 gru 2016, 22:25

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: sunray96 » 06 sty 2017, 18:08

Mój sim mimo iż przestał być wampirem dalej może wykonywać interakcję "popisuj się swoimi zębami"

Gdy klikamy na sznurek z praniem mamy opcję "wyjmij czyste pranie" :D

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2670
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 07 sty 2017, 23:48

Wczorajszy błąd: Moja Simka przyjechała do domu po ukończeniu pierwszego semestru na studiach, musi jeszcze zapisać się na drugi. I teraz, kiedy chce zadzwonić do przyjaciół z uniwersytetu albo do kogoś z zagranicy (używając opcji Rozmowa zagraniczna) lub zaprosić kogoś z uniwersytetu czy zagranicy (opcja Zaproś przyjaciół z zagranicy czy jak to tam było), nie da się. Simka się resetuje i zostaje przeniesiona do furtki domu :wall:

Awatar użytkownika
Sachiko
Posty: 114
Rejestracja: 08 lut 2014, 13:29

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Sachiko » 08 sty 2017, 21:29

Moi simowie stwierdzili, że nie będą robili nic, co im każę. :') każda akcja automatycznie im się anuluje. Reset miasta nic nie dał, reset simów też nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 137
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Jhud » 09 sty 2017, 1:15

To zwykle problem wadliwych modów jest czy jakichś konfliktów.
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
simunia
Posty: 551
Rejestracja: 15 gru 2013, 12:07

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: simunia » 18 sty 2017, 19:11

Ja mam problem, bo jak simka żegna gości to oni nadal są u niej w domu dopiero po jakimś czasie sobie ida. To jest trochę irytujące.
Obrazek

Damon <3

Awatar użytkownika
KUNDJEJ
Posty: 35
Rejestracja: 09 sty 2017, 14:16

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: KUNDJEJ » 04 mar 2017, 19:34

Problem z wczoraj. Dodałam własnoręcznie parcele, w miejscach, które to mi się podobały. Jak to zobaczyłam w edycji miasta, niektóre miały ustawiony typ zakazujący wizyt, w innych poznikało kilka obiektów, a na przykładzie małego ośrodka jeździeckiego – "zjadło" budynek, zostało tylko ogrodzenie z przekolorowanym terenem. :doge: Pomogło dodawanie od nowa i zmienienie typów.
:3

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2670
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 06 mar 2017, 0:08

Mam teraz błąd, że w dwuosobowej rodzinie po kliknięciu w podobiznę Sima po lewej stronie ekranu, zaznaczają się obydwie osoby.

Awatar użytkownika
Guuki
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Fotograf
Fotograf
Posty: 2611
Rejestracja: 28 lis 2013, 20:59

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Guuki » 03 maja 2017, 10:39

Pewnego razu menu główne... opustoszało.

Obrazek

Nie mogłem nawet normalnie wyjść z gry.

Obrazek
Obrazek

Misiek
Posty: 401
Rejestracja: 07 mar 2014, 19:58

Re: The Sims 3 - Błędy

Postautor: Misiek » 08 maja 2017, 12:12

Ostatnio znowu zacząłem grać w sims 3. I od razu mam denerwujące błędy.

1. Mam dużą rodzinkę. 3 pokolenie. Ostatnio zmarła mi simka i od tego czasu nie moge u jej potomków zajrzeć w drzewo geneologiczne.

2. Zachciało mi się simorośla. XD. Kiedy juz bylo gotowe nie bylo mozliwosci "zbierz". U innych roślin to samo.

Awatar użytkownika
Guuki
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Wybitny Reżyser
Wybitny Reżyser
Fotograf
Fotograf
Posty: 2611
Rejestracja: 28 lis 2013, 20:59

The Sims 3 - Błędy

Postautor: Guuki » 06 lis 2017, 18:53

Też tak macie, że czasami, mimo zaznaczenia w programie uruchamiającym grę wszystkich dodatków i akcesoriów jako 'aktywne', gra się włącza jako podstawka? Trzeba wtedy ponownie włączyć grę. Strasznie irytujące... ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2670
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

The Sims 3 - Błędy

Postautor: Kapitan Indra » 07 lis 2017, 0:20

Guuki - tak się czasami dzieje po którejś tam z kolei aktualizacji Origina. Też tak miałam i to przyuważyłam.

Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1652
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

The Sims 3 - Błędy

Postautor: Lenna » 07 lis 2017, 14:15

Też tak mam. Za każdym razem muszę sprawdzać, czy są zaznaczone dodatki, a i tak czasem włącza się bez, albo w ogóle w launcherze nie wyświetla dodatków i trzeba go na nowo uruchomić. Zauważyłam, że ma znaczenie jak się uruchamia grę - przez ikonkę na pulpicie prawie zawsze jest problem z dodatkami. Klikając "Graj" w Originie częściej włącza się normalnie.
Ten błąd doprowadza mnie do jasnej nerwicy, czasami trzeba było uruchamiać grę 4 razy bo a to włączy się bez dodatków, a to w ogóle w launcherze dodatków nie ma a ja tego nie zauważę, a to znowu podstawa bo uruchomiłam przez ikonkę itd. no trzymajcie mnie.
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość