Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 07 cze 2016, 21:43

Próbowałam już chyba wszystkiego. Kiedy wybieram opcję "Zapisz się na studia" i załaduje mi się Uniwersytet Simowy nie mam opcji wprowadzenia simki do akademika/domu. Ponadto, nie mogę edytować miasta studenckiego. Kiedy wchodzę z Sunset Valley (z poziomu edycji miasta) do Uniwersytetu Simowego, po "załadowaniu się" miasta znowu wywala mnie do Sunset V. Odinstalowywałam Studenckie Życie, podstawę - nie pomaga. Może ktoś miał podobnie?

Awatar użytkownika
Rai
Renciści
Renciści
Posty: 732
Rejestracja: 31 paź 2013, 15:25

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Rai » 08 cze 2016, 12:17

Próbowałaś na zupełnie nowym, czystym folderze w Moich Dokumentach? Może to wina jakiegoś moda czy dodatku.

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 08 cze 2016, 17:28

Oczywiście sprawdzałam, zapomniałam napisać.
Na czystym zapisie wszystko działa.

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1838
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Lenna » 08 cze 2016, 17:51

Może spróbuj przenieść rodzinę na nowy zapis. Kiedyś miałam coś podobnego tyle że z wakacjami, przeniesienie na nowy zapis pomogło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 08 cze 2016, 17:57

Właśnie przed chwilą sprawdziłam inne rodziny i problem nie występuje. Simki nie mogę wysłać na studia tylko w tej konkretnej rodzinie.
Lenna, możesz mnie poinstruować jak przenieść rodzinę na nowy zapis? :)

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1838
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Lenna » 08 cze 2016, 19:58

Wchodzisz w edycję miasta, pakujesz rodzinkę do biblioteki (jak masz podgląd rodziny to tam gdzieś jest opcja Zapisz kopię w bibliotece czy coś podobnego) - możesz razem z domem jak chcesz, a potem robisz zupełnie nowy zapis i wypakowujesz rodzinkę z biblioteki i wprowadzasz gdzieś ^^ Z tym że rodzina wtedy straci kontakty które miała w poprzednim mieście itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Simwood
Posty: 760
Rejestracja: 06 sty 2016, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Simwood » 08 cze 2016, 20:07

A nie można w menu głównym skopiować zapisu gry i zapisać pod inną nazwą? :mysli:
Dawno nie grałem w trójkę, ale wydaję mi się, że była taka opcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 08 cze 2016, 20:16

Hm, zależy mi żeby kontakty pozostały, bo innych członków tej rodziny mam "porozsyłanych" po Sunset Valley, dodatkowo na cmentarzu też jest sporo moich simów z tej rodziny także zależy mi żeby wszystko zostało.

Edit: Generalnie stawiam na to, że save jest uszkodzony. Próbowałam przeprowadzić rodzinę do nowego domu (w tym samym otoczeniu) - ten sam problem. Zmieniłam aktywną rodzinę na jakąś randomową, która już mieszkała w SV - też nie mogłam wysłać na studia sima (ani edytować Uniwersytetu Simowego z poziomu edycji miasta tej rodziny) :(

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1838
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Lenna » 08 cze 2016, 21:09

Simwood, to chyba tak nie działa XD

Jedyne co przychodzi mi do głowy to żeby wszystkich członków rodziny sprowadzić do jednego domu (jak jest ich za dużo to można pododawać ich kodem albo modem) i zabrać do tego domu też nagrobki i wtedy dopiero wszystkich razem przenieść i na nowym zapisie zasiedlić xD Wtedy relacje i drzewo genealogiczne powinno przetrwać w całości.

Innym sposobem naprawy zapisu co mi przyszedł do głowy to reset miasta Master Controllerem, ale raczej wątpię aby to coś pomogło ;/ Ale zawsze można spróbować, a dopiero potem zastosować się do radykalnych środków.

EDIT: Tak, mnie też to wygląda na to, że po prostu zapis się zepsuł, zdarza się niestety bo miałam podobnie :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 08 cze 2016, 21:15

Resetowałam miasto wielokrotnie MC i tak jak myślałaś - nie pomogło.
Jest może gdzieś w opcjach MC aby wszystkie nagrobki rodziny z cmentarza przeniosły się do wyposażenia?

Online
Awatar użytkownika
Lenna
Wybitny Architekt
Wybitny Architekt
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 1838
Rejestracja: 15 gru 2013, 10:59

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Lenna » 08 cze 2016, 21:19

Nie wiem, ale chyba nie. Pójdź po prostu jakimś Simem na cmentarz i ręcznie pozbieraj nagrobki :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicolette
Posty: 72
Rejestracja: 22 gru 2013, 14:32

Re: Pomocy! Nie mogę wysłać Simki na studia!

Postautor: Nicolette » 08 cze 2016, 22:49

Ok, przeniesienie na nowy save pomogło. Temat chyba więc do zamknięcia.
Dziękuję :)

Przenoszę. /Rai


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość