Pack czy package?

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1939
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Pack czy package?

Postautor: Levkoni » 29 wrz 2014, 8:35

Cześć, mam dziś pytanie do obeznanych w temacie. Oczywiście czytałem poradniki na temat pack i package, ale nadal nie mam pewności w pewnych kwestiach. Kiedyś panowało przekonanie, że package bardziej zamulają grę. Gdzieś wyczytałem, że w zasadzie pliki pack wgrywają podobne pliki do package, również w dużych ilościach i że jednak package mniej zamulają grę, o ile połączy się je w pliki zbiorcze. Czy to prawda, czy ktoś kto zna się w temacie może się wypowiedzieć?

Jeśli lepsze są package, to czy próbował ktoś przerabiać obiekty ze store na package i łączyć w zbiorcze? Ja kiedyś próbowałem, ale coś mi nie szło, bo nie wszytko mi się w grze wyświetlało, ale chyba tylko jeśli chodzi o światy, nie pamiętam już.
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Jhud
Posty: 227
Rejestracja: 14 gru 2013, 23:44

Re: Pack czy package?

Postautor: Jhud » 29 wrz 2014, 14:29

Ja tam wolę package, o wiele łatwiej je ogarniać.... Od launchera mózg boli (mi w ogóle nie dawał instalować więcej niż 1 packa- zawieszał się :/) i jak ci się packi rozwalą to dużo zrobić nie możesz... Nagle, dosłownie nagle mi się coś z tym folderem z plikami od packów stało i jeżeli jest w grze to mi się gra nie włącza po prostu, a szkoda, bo miałam tam dużo rzeczy a pliki tam nie są podpisane.

Co do zbiorczych package- ja je robiłam i o ile jest to pracochłonne i upierdliwe, to naprawdę się opłaca to robić. Kiedyś dosłownie z ręką na zegarku gra mi się ładowała GODZINĘ (!), a jak złączyłam pliki to trwa to najwyżej 15min. (śmieję się w twarz tym co marudzą że gra im się 5min ładuje...)
ObrazekThat's not very goth of youObrazek

Awatar użytkownika
Sasha
Posty: 302
Rejestracja: 15 gru 2013, 13:48

Re: Pack czy package?

Postautor: Sasha » 29 wrz 2014, 14:46

zbieram się już długo do połączenia packagów w zbiorcze. narazie mam kilka mega pojedynczych, ale posortowanych. problemów z grą nie zauważyłam. wiadomo od czasu do czasu trafi się jakiś felerny plik, ale jeśli nie dodajesz 50 packagów naraz do gry to da się szybko ogarnąć, który mógł coś zepsuć w grę.
co do łączenia to najlepiej mimo wszystko gdzieś na dysku trzymać sobie te packagi niepołączone na wszelki wypadek oraz nie łączyć modów. obiektów ze store nie konwertowałam.

Awatar użytkownika
diamond5
Scenarzysta
Scenarzysta
Posty: 586
Rejestracja: 09 mar 2014, 17:54

Re: Pack czy package?

Postautor: diamond5 » 29 wrz 2014, 15:23

Ja głównie posiadam pliki zbiorcze package(wcześniej jak nie miałam zbiorczych bardziej muliło/dłużej się wgrywało a teraz git)a pack jedynie np.miasta(próbowałam na package zrobić i coś mi nie wyszło bo miasto nie działało dlatego już się nie bawię w zamianę) czy dodatki ze Store...CC tylko i wyłącznie zbiorcze package :)

edit:co do modów zostawić je w spokoju tak jak są...

Awatar użytkownika
Jackob
Renciści
Renciści
Archiwista
Archiwista
Fotograf
Fotograf
Posty: 1827
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:14

Re: Pack czy package?

Postautor: Jackob » 29 wrz 2014, 15:35

Jak najbardziej .package. Od sims3packów launcher pada, wyskakują błędy i włącza się czasem aż 10 minut. Jeśli chcesz zamienić sobie sims3pack na package. to śmiało. ;) Jednak światy najlepiej instalować przez launcher. Zwykłe zestawy wypakować z sims3pack i potem połączyć w jeden plik package. ^^

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1939
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Pack czy package?

Postautor: Levkoni » 29 wrz 2014, 19:50

No i właśnie jak Wy to robicie? Ja dziś sobie wszystko przeinstalowywałem, pozmieniałem packi na package i co? I żadnych obiektów mi nie widziało. Czy ten poradnik na forum jest aktualny? Musiałem wgrać przez launchera, włączyłem go i robiłem obiad, żeby nie siedzieć i nie czekać aż mi się wgra...

I jeszcze pytanie, hacki też łączycie w zbiorcze? Kiedyś jak połączyłem slidery to nie było ich w grze ;___;
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Jackob
Renciści
Renciści
Archiwista
Archiwista
Fotograf
Fotograf
Posty: 1827
Rejestracja: 15 gru 2013, 0:14

Re: Pack czy package?

Postautor: Jackob » 29 wrz 2014, 20:08

Poradnik powinien być aktualny. Dawno się w to nie bawiłem. :P
Ale wszystko powinno działać. Rozpakowujesz tym programem tak, a folder z plikami umieszczasz w Mods -> Package ?
Jeśli tak, to sprawdź czy pliki luzem się wyświetlają. Możliwe, że coś źle zrobiłeś podczas łączenia. ;)

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1939
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Pack czy package?

Postautor: Levkoni » 29 wrz 2014, 21:43

A można połączyć wszystkie obiekty w jeden zbiorczy, czy lepiej zrobić z tego kilka mniejszych?
We built this city, we built this city on rock an' roll!

Awatar użytkownika
Sasha
Posty: 302
Rejestracja: 15 gru 2013, 13:48

Re: Pack czy package?

Postautor: Sasha » 29 wrz 2014, 22:05

Kilka mniejszych chyba jest lepszym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Levkoni
Posty: 1939
Rejestracja: 16 gru 2013, 14:11

Re: Pack czy package?

Postautor: Levkoni » 02 paź 2014, 20:30

Dobra, już sobie poradziłem, zamieniłem wszystko na package, zrobiłem pliki zbiorcze i wszystko śmiga dużo lepiej niż na sims3pack :)
We built this city, we built this city on rock an' roll!


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość