Jak zainstalować Master Controller?

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 12:54

Folder Mods jest w Moich Dokumentach, a nie np. w folderze głównym gry bądź dodatku? Tutaj jest poradnik jak poprawnie zainstalować pliki packages


A tutaj masz wszystkie możliwe wersje Master Controllera:
http://nraas.wikispaces.com/MasterController

Skoro nie miałeś odpowiedniej wersji moda, to co wrzucałeś do folderu Packages? xD Jeżeli jakąś inną wersję, to możliwe, że dlatego ci nie działa :p
Ostatnio zmieniony 15 cze 2014, 12:59 przez Mikado, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 13:03

Ten, przy którym w kolumnie "Patch Level" jest "1.55-1.57" :P Masz tu bezpośredni link do tej wersji:
http://nraas.wikispaces.com/MasterContr ... ase+Eleven
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 15:16

Wykonaj punkt 5 z tego poradnika i sprawdź czy coś pomogło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 16:04

NA PEWNO masz folder Mods w Moich Dokumentach? xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 16:09

Moje Dokumenty -> Electronic Arts -> The Sims 3 -> Mods -> Packages
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 16:28

I masz w nim plik Resource.cfg oraz foldery Overrides i Packages?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 15 cze 2014, 17:04

Tak. Odsyłam jeszcze raz do tego poradnika.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2837
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Kapitan Indra » 18 cze 2014, 16:46

Hmm, nie wiem, czemu ci nie działa, ze screenów wygląda, że wszystko jest poprawnie zainstalowane... Nia pewno masz grę i mod w tej samej wersji aktualizacji?

W tym poradniku możesz zobaczyć, jak sprawdzić wersję zainstalowanej gry. Nie patrz na to, co mówi ci Launcher :)

Aha, plik Resource.cfg może być nieaktualny i w tym może tkwić problem.

Awatar użytkownika
Kapitan Indra
Główni Administratorzy
Główni Administratorzy
Scenarzysta
Scenarzysta
Konserwator
Konserwator
Posty: 2837
Rejestracja: 30 paź 2013, 19:17

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Kapitan Indra » 18 cze 2014, 21:20

Może właśnie to będzie dobre rozwiązanie. Pobierz sobie jeszcze do tego Master Controllera Cheats i Integration oraz Popup Menu Style :)

Awatar użytkownika
Szafirek
Posty: 180
Rejestracja: 15 gru 2013, 19:35

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Szafirek » 07 lip 2014, 21:35

Spróbuj na czystym folderze. Do mods wrzuć tylko mody od nraasa i sprawdź czy będą chciały zadziałać.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Mikado
Posty: 168
Rejestracja: 16 gru 2013, 20:03

Re: Jak zainstalować Master Controller?

Postautor: Mikado » 07 lip 2014, 21:59

Możesz pobrać stąd cały folder Mods razem z plikiem Resource.cfg. A odpowiednie wersje tych dwóch modów masz już w linkach, które podałeś... wystarczy spojrzeć na kolumnę "Patch Level" i ściągnąć te, przy których jest "1.42-1.50".
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość